Jogosítvány nélkül is használható a Volvo legújabb kupéja

Nyomtatás

A Volvo hatalmas megújuláson megy keresztül: az XC90-nel kezdődő, majd az S90/V90 párossal és a vadonatúj XC60-nal folytatódó folyamatot hamarosan a kompakt, 40-es szériájuk és az S60 legújabb generációja teszi majd teljessé. Éppen ezért némileg meglepő, hogy a svédek a semmiből rukkoltak elő egy vadonatúj, aprócska kupéval, mely a jövő sofőrjeinek készült, és akár jogosítvány nélkül is lehet használni.

Az alább is megtekinthető rövidke videón az összes látványos részletre fény derül a négykerekűvel kapcsolatban, amely természetesen a svédek legújabb formanyelve alapján készült el – elöl és hátul egyaránt az S90-re hajaz, ám jóval kompaktabb felső-középkategóriás testvérénél. Az alternatív hajtásnak köszönhetően az újdonság semmiféle káros anyagot nem bocsát ki. Tulajdonképpen egyetlen valódi hátránya van csak a Rider Concept XC Coupe névre keresztelt négykerekűnek: csupán 1-től 3 éves korig ajánlott.

A Volvo jópofa videójában bemutatott „autó” ugyanis egy gyermekek számára készült játék, melyet elképesztő részletességgel alkottak meg a svédek – a kisfilmet nézve egy jó darabig valóban nem tudhatjuk, hogy mivel állunk szemben. Persze a jogosítvány nélküli használat és a jövő generációinak emlegetése már kellő gyanút kelthet bennünk, a gyáriak kifinomult humorral csalják csapdába a kevésbé szemfüles nézőket.

Az XC Coupe egyébként valódi LED-es világítással rendelkezik, és ezüst, valamint a törésteszteken szereplő narancssárga színben érhető el – utóbbira még az olyankor szokásos jelzések is felkerültek, elvégre ilyen fiatalon még sokat hibáznak a sofőrök. A gyáriak egy dudát is beszereltek, hogy a látványos megjelenés mellett hangokkal is fel tudják hívni magukra a figyelmet a kisemberek. A játék részletgazdagságát tekintve pedig nem is hangzik olyan vészesen soknak a körülbelül 51 ezer forintos ár – persze ennek már a töredékéért is kaphatunk hasonló termékeket, de a Volvo újdonsága kétségtelenül az egyik legvagányabb mindközül.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark