Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Nem szokatlan, hogy az autógyártók néha más termékek felé is elkalandoznak. Ezt tette most a Land Rover is, ugyanis a Bullit Group vállalattal közösen piacra dobtak egy okostelefont, amely mindennel fel van vértezve, amire csak szükség lehet az angol márka vásárlóinak – ráadásul akárcsak a gyártó négykerekűi, a mobil is strapabíró lett.

Van hozzá külső akkumulátor is - galériaElső ránézésre legfeljebb az eszköz alján feltűnő Land Rover felirat lehet különleges, de az okostelefon rengeteg olyan funkcióval lett felvértezve, ami hasznos a kalandokat kedvelők számára. Így például az 5 colos, Gorilla Glass 5 kijelzőt akár kesztyűben is lehet kezelni, de SOS fényjelzésre alkalmas világítást is kapott a mobil, és akkor az előre telepített iránytűről, időjárás-előrejelző programról és tereptérképről még nem is beszéltünk.

A készüléken a Google Android operációs rendszerének Nougat verziója fut jelenleg, de hamarosan érkezik az Oreo frissítés is. A hardver sem gyenge: 4 GB RAM, 64 GB belső tárhely – ami Micro SD kártyával bővíthető –, 10 magos, 2,6 GHz-es órajelen pörgő 64 bites processzor, 16 megapixeles hátsó és 8 megapixeles előlapi kamera várja a felhasználókat. Az energiaellátásról egy 4000 mAh-s akkumulátor gondoskodik, de a készülékhez jár egy külön csatlakoztatható egység is, ami további 3600 mAh-t tud hozzátenni mindehhez, amivel már nagyobb terhelés mellett is simán hozható a 2 napos üzemidő.

Az okostelefon természetesen valamilyen szinten ütésálló is, tűri a komoly vibrációkat, az „extrém” hőmérsékleti körülményeket és a sósvíznek is ellen tud állni, legalábbis 180 centis mélységig. A készülék egyébként az Explore nevet viseli, és természetesen a Land Rover modelljeivel is tud kapcsolódni. Az újdonság nem a Genfi Autószalonon, hanem a Barcelonában jövő héten kezdőd nemzetközi szórakoztatóelektronikai kiállításon mutatkozik majd be. Hazánkba jó eséllyel csak szürkeimporttal juthat majd be, de az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy a szolgáltatók kínálatában nem jelenik majd meg.

Kommentek