Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Azt gondolhatnánk egy idő után, hogy még az autózás legelborultabb rajongói is meg tudják unni az eszeveszett driftelést, azonban Ken Block – és persze profi videós stábja – előadásában egyszerűen nem lehet ráunni az ordító motorokra, füstölő kerekekre és kilinccsel előre vett kanyarokra. Az amerikai pilóta és csapata ráadásul mindig kitalál valamit, amitől egyedi lesz az adott anyag: ezúttal a Pikes Peak hegyi felfutón száguldott végig keresztbe az emberünk.

A legújabb videót a Climbkhana névre keresztelték, ami a Hillclimb (mint hegyi felfutó) és a Gymkhana (mint Ken Block ámokfutásainak elnevezése) ötvözetéből született meg. A kisfilmben egyébként az amerikai pilóta egyik legelborultabb versenygépe a főszereplő: a Hoonicorn névre hallgató, 2014-ben bemutatott négykerekű egy 857 lóerős 6,7 literes V8-assal van szerelve, és egy 1967-es Mustang formáit viseli. Block-nak azonban ez nem volt elég, így egy kicsit felpaprikázták az autót, ami immár 1400 tagúnál is nagyobb ménessel tépi fel az aszfaltot mind a négy kerekével.

A közel 10 perces videóban elképesztő manővereket produkál a pilóta, miközben a Hoonicorn mind a négy kereke folyamatosan ontja magából a füstöt. A legizgalmasabb jelenetekben az útról lelógva, a szakadék szélén driftel végig Block, de egy szalagkorlátot is megkóstol finoman az autó hátuljával. A cikkünkben is megtalálható videót mindenképpen érdemes megnézni, hiszen nem minden nap látni hasonló produkciót.

Kommentek