Legendás helyszínen őrült meg ismét Ken Block – íme, a Climbkhana (videó)

Nyomtatás

Azt gondolhatnánk egy idő után, hogy még az autózás legelborultabb rajongói is meg tudják unni az eszeveszett driftelést, azonban Ken Block – és persze profi videós stábja – előadásában egyszerűen nem lehet ráunni az ordító motorokra, füstölő kerekekre és kilinccsel előre vett kanyarokra. Az amerikai pilóta és csapata ráadásul mindig kitalál valamit, amitől egyedi lesz az adott anyag: ezúttal a Pikes Peak hegyi felfutón száguldott végig keresztbe az emberünk.

A legújabb videót a Climbkhana névre keresztelték, ami a Hillclimb (mint hegyi felfutó) és a Gymkhana (mint Ken Block ámokfutásainak elnevezése) ötvözetéből született meg. A kisfilmben egyébként az amerikai pilóta egyik legelborultabb versenygépe a főszereplő: a Hoonicorn névre hallgató, 2014-ben bemutatott négykerekű egy 857 lóerős 6,7 literes V8-assal van szerelve, és egy 1967-es Mustang formáit viseli. Block-nak azonban ez nem volt elég, így egy kicsit felpaprikázták az autót, ami immár 1400 tagúnál is nagyobb ménessel tépi fel az aszfaltot mind a négy kerekével.

A közel 10 perces videóban elképesztő manővereket produkál a pilóta, miközben a Hoonicorn mind a négy kereke folyamatosan ontja magából a füstöt. A legizgalmasabb jelenetekben az útról lelógva, a szakadék szélén driftel végig Block, de egy szalagkorlátot is megkóstol finoman az autó hátuljával. A cikkünkben is megtalálható videót mindenképpen érdemes megnézni, hiszen nem minden nap látni hasonló produkciót.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark