Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Nem is olyan régen mutattuk meg Önöknek azt a videót, amelyen összecsapott egymással a 400 lóerős, benzines turbómotorral szerelt Audi RS4 és a szintén 400 tagú ménest mozgósító, ám elektromotoros Jaguar I-Pace. Ezúttal szintén egy hasonló csatának lehetünk szemtanúi, de jóval komolyabb teljesítményszinten, ugyanis a CarWow csapata most a McLaren 720S-t és a legvadabb Tesla Model S-t, a P100D-t eresztette össze.

A felállás hasonló, de még jobban ki van sarkítva, hiszen a McLaren egy vérbeli, kőkemény sportautó, míg a Teslába akár az egész családot is belepakolhatjuk. Nem mindennapi küzdelem tehát ez, amelyben összesen közel 1500 lóerő csap össze – az angol 720 tagú ménest, míg az amerikai a Ludicrous Plus módnak köszönhetően nagyjából 770 lóerőt képes megmozgatni két elektromotorjával és 100 kWh-s akkumulátorával. A bekezdés alatt megtekinthetik a videót, de ha rögtön az eredményekre ugranának, a videó alatt azokról is szót ejtek.

A teszt ugyanazt a három feladatot vonultatta fel, mint legutóbb: negyedmérföldes (nagyjából 400 méter) futam álló helyzetből, rugalmasság és fékút. Az elektromotor és az összkerékhajtás ezúttal is bizonyították előnyeiket: a Tesla úgy indult meg álló helyzetből és mozgásból egyaránt, mintha puskából lőtték volna ki, amit a papíron 2,5 másodperces 0-100-as sprint is bizonyít. Ennek köszönhetően a 720S a start után gondba is kerül, hiszen az angolnak 2,7 szekundumra van szüksége mindehhez. Egy bizonyos sebesség felett aztán fordul a kocka, és a negyedmérföldes futam végére már fél másodperces előnyben volt a McLaren.

A rugalmasság esetén a helyzet hasonló volt: az egyfokozatú váltónak, az azonnal ébredő, elképesztő nyomatéknak és az összkerékhajtásnak köszönhetően még jobban faképnél hagyta a Tesla a 720S-t, és ezesetben a McLaren a futam végére már nem is tudott visszakapaszkodni – igaz, még néhány méter és tulajdonképpen állva hagyja amerikai ellenfelét. A fékteszt azonban már teljesen egyértelmű eredményt hozott, hiszen a kőkemény, mindössze nagyjából 1,42 tonnát nyomó sportautó jóval hamarabb fékezett állóra, mint a nála közel 830 kilóval kilogrammal nehezebb szedán. Az elektromotor előnyei és hátrányai tehát ismét egyaránt megmutatkoztak a benzinesekkel szemben – legalábbis egyenes vonalban, hiszen versenypályán sehol sem lenne a Tesla a McLarenhez képest –, de alig várjuk már, hogy a nagy sportautógyártók is megjelenjenek saját elektromos modelljeikkel, melyek biztosan tudnak majd meglepetéseket okozni.

Kommentek