Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az autózás szerelmesei tudják, hogy nem minden a gyorsulás, de ettől függetlenül ez egy kiváló fokmérője egy négykerekű képességeinek. A Motor Trend magazin immár hetedik esztendeje rendezi meg a Best Driver’s Car nevű versenyét (magyar fordításban nagyjából a legélvezetesebb autók), amelynek keretein belül egy nagyszabású gyorsulási versenyt is tartanak. Az idei évben pedig igen érdekes eredmény született.

A versenyben olyan négykerekűek vettek részt, mint az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, az Aston Martin DB11, a Chevrolet Camaro ZL1 1LE, a Chevrolet Corvette Grand Sport, a Ferrari 488 GTB, a Lexus LC500, a McLaren 570GT, a Mercedes-AMG GT R, a Nissan GT-R Nismo, a Porsche 718 Cayman S, a Porsche 911 Turbo S és a Mazda MX-5 RF. Komoly sor ez, de azért találunk kakukktojást, méghozzá a Mazda MX-5 RF képében, amely ugyan kifejezetten élvezetes, teljesítményben nem ér fel a többi modellhez.

Éppen ezért a szervezők gondoltak egy merészet, és a gyorsulási versenyre kicserélték a kis japán roadstert egy Tesla Model S P100D-re, amely ugyan közel sem az élményhajhászásról szól. A hatalmas benzinfalók mellé beállítva az elektromos szedán elsőre igencsak érdekesnek hangzik, ám akik ismerik az amerikai gyártó autóit, azok pontosan tudják, hogy nemcsak gondot okozhat a kőkemény sportautóknak a Model S, hanem egyenesen maga mögé is utasíthatja őket.

Ez pedig pontosan így is történt: a hatalmas erő, az összkerékhajtás és az elektromotorok azonnal ébredő nyomatéka megteszi a hatását, és negyed mérföldes távon (nagyjából 400 m) megszerzi a koronát a Tesla Model S – igaz, a rajtnál megszerzett előnyéből gazdálkodik végig az autó, és ha kicsivel tovább tartana a verseny, valószínűleg utol is érnék a versenytársak. Második helyre egyébként a Ferrari 488 GTB ért fel, míg a harmadik heéyen a Porsche 911 Turbo S végzett. Az persze más kérdés, hogy a gyorsulást leszámítva élmények tekintetében bármelyik versenyző megverte volna a Teslát. Ha kíváncsiak a további eredményekre is, érdemes megnézni a cikkünkben is megtalálható videót.

Kommentek