Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Top Gear sokak szerint már nem a régi, amióta a legendás műsorvezető-hármas elhagyta a produkciót, de természetesen az új nevekkel is megy tovább a show. Az angolok nem is akárkikkel helyettesítették a korábbi arcokat: többek között Chris Harris és Eddie Jordan is tagjai az új stábnak, nemrég pedig együtt kellett megélniük egy elég kellemetlen szituációt, amikor egy előszériás Alpine A110-et hajtva az autó hirtelen kigyulladt.

A két műsorvezető éppen a Monte Carlo Rally egyik híres szakaszán száguldott a franciák új üdvöskéjével, amikor a stáb tagjai jelezték, hogy valami nagyon nincs rendjén, ugyanis lángok csaptak fel a motor felőle. Mivel az egység az utasok mögött van, a bent ülők csak egy kis késéssel vették észre a bajt, de Harris és Jordan is sérülés nélkül úsztak meg az esetet. Előbbi elmondása szerint a lángok megjelenése előtt hirtelen kigyulladt a motorellenőrzés lámpa is: „Először akkor vettem észre a bajt, amikor kinyitottam az ajtót és a lángok már a kezemet nyaldosták volna. Sajnos az autót már nem tudtuk megmenteni, és mindig szomorúsággal tölt el, ha egy ilyen gyönyörű jármű megsemmisül.”

Chris Harris (a képen) vezette az Alpine-t, de Eddie Jordan is az autóban ült

Eddie Jordan is megszólalt a balesetről: „Egy szakaszt teljesíteni a Monte Carlo Rallyn egy igazi álom volt számomra, az autó pedig lenyűgöző volt. Táncolt a hegyek között, Chris pedig gyönyörűen uralta. Nagy kár, hogy nem tudtuk befejezni a tesztet, de sajnos megesik néha az ilyen.” Habár ez egy igen kellemetlen incidens lehet a nemrég újraéledő Alpine számára, a nyilatkozatokból jól látszik, hogy a tesztpilóták nem hibáztatják a márkát, ráadásul ne feledjük, hogy egy előszériás példányról volt szó. A gyáriak már vizsgálják az esetet, és amíg nem derül ki mi történt, az előszériás példányokat mind visszahívták. Reméljük, a sorozatgyártású modellekkel nem lesz hasonló probléma, már csak azért sem, mert az első tesztek alapján több mint ígéretes az A110.

Kommentek