Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Szokásunkhoz híven – idén immár nyolcadik alkalommal – kihirdettük az Autó Pult Év Autóit. Ahogy az elmúlt években, úgy a 2017-es Autó Pult Év Autója választáson is kilenc kategóriában hirdettük ki a dobogósokat, a kategóriagyőztesekből pedig Olvasóink választhatták ki szavazásunk keretén belül a legjobbak legjobbját, vagyis az Autó Pult 2016-os Év Autóját. A szavazást február utolsó napján lezártuk, vagyis már meg is vannak az eredmények.

Mindentudó 7-es BMW családbarát, praktikus köntösben, mégis kedvezőbb áron? Az új BMW 6-os Gran Turismo már ennyi alapján is győztes típusnak tűnik, és akkor még nem is beszéltünk az 5-ös GT néven futó elődöknél szebb, arányosabb formatervről. Nem csoda, hogy a típus nagy tiszteletnek örvend olvasóink között is, így őt üdvözölhettük a dobogó legfelső fokán, a szavazatok bő harmadát begyűjtve. Tekintve, hogy összesen nyolcan küzdöttek a címért, ez igazán impozáns eredmény.

BMW 6-os Gran Turismo - az Autó Pult 2017-es Év Autója

Az eredménnyel érdekes sorminta rajzolódott ki: az elmúlt négy évben a Volvo és a BMW felváltva adta át egymásnak az elsőbbségért járó trófeát. Olvasóink 2014-ben az XC90-et választották győztesnek; tavaly előtt pedig a 7-es BMW nyert, amit a Volvo V90 CC követett, hogy végül most ismét bajor modell kaphassa az elismerést. Egy biztos: olvasóink értékelik a fejlett, úttörő prémium modelleket, a felsorolás résztvevői pedig abszolút okkal kapták az elismeréseket. Menetpróbánkat a 6-os GT-ről itt olvashatják, hamarosan pedig részletes teszttel is jelentkezünk.

Az első helyért folytatott küzdelem egészen szoros volt, úgyhogy a második helyezettnek is hasonlóan nagy elismerés jár, mint a győztesnek: 25,3 %-os szavazati aránnyal egy másik luxusautó, a frissített Mercedes-Benz S-osztály lett a legjobbak közül Olvasóink kedvence. Szó se róla, rajongásuk abszolút jogos, ahogy azt a modell tesztünkben is bizonyította.

A harmadik helyezett már jelentősebb lemaradással érkezett, igaz, a Kia Stinger GT így is elhódította a szavazatok 15 százalékát. Nem csodáljuk, hiszen a nálunk járt tesztautó is mágnesként vonzotta a tekinteteket magára, ráadásul formáihoz mérhető menetdinamikával, ám mégis bőséges helykínálattal örvendeztetett meg minket. Csak így tovább, Kia!

Olvasóinknak idén is köszönjük a rengeteg szavazatot, a győzteseknek pedig gratulálunk! És ne feledjék: 2019 elején érkezik a folytatás 2018 legjobbjaival, ám addig még sok-sok újdonságot kell kipróbálnunk. Úgy gondoljuk, illetve bízunk benne, hogy az autós újdonságok tekintetében a tavalyi után az idei is rendkívül erős lesz!

Apropó, ha esetleg lemaradtak volna róla, vagy pusztán felelevenítenék az eredményeket, akkor korábbi cikkünkből, ide kattintva megtekinthetik a 2016-os Autó Pult Év Autói választás végeredményét az összes dobogóssal, kategóriánként lebontva.

Kommentek