Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Ahogyan az előző években, úgy idén is megrendezésre kerül a Concours d’Elegance kiállítás Balatonfüreden, és ahogy eddig, most is érdemes lesz majd ellátogatni rá.  Immár ötödik alkalommal hódítják meg a Balaton északi partját az elmúlt évtizedek ikonikus autócsodái. A hét végén megrendezendő háromnapos autós ünnepen több mint 50 klasszikus jármű és szépségverseny várja a rajongókat.

Május 4. és 6. között újfent a klasszikus járműveké lesz a főszerep a balatonfüredi Tagore sétányon, ahol a 10-es évek remekeitől egészen a 90-es évek ritkaságaiig számos különleges modell felvonul. A FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens / Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) fémjelezte eseménynek, az előző évekhez hasonlóan, idén is kiemelt partnere lesz a BMW Group Magyarország, mely többek között a vadonatúj BMW M5 és a teljesen megújult 3, 5-ajtós valamint Cabrio MINI modelleket tárja a rajongók elé. A BMW Motorrad legfrissebb újdonságai is felvonulnak a balatonfüredi közönség előtt.

Tavaly egy Chrysler Airflow lett az összetett győztes

A szakmai zsűri idén is négy főkategóriában díjazza majd a felvonuló autó és motorkerékpár különlegességeket, így veterán (személy-, sport- és versenyautók az I. Világháború előttről), vintage (személy-, sport- és versenyautók az 1919-1942 időszakból), classic (1945-1985 között gyártott autók) és youngtimer (1986-1995 között gyártott járművek) modelleknek ítélik oda a trófeákat.

„A Balatonfüred Concours d’Elegance esemény immár 5 éves évfordulóját ünnepli, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a program színvonala és a kiállított autók köre nemzetközi hírre tett szert, az esemény szerepel a FIVA hivatalos naptárában. Idén is a Tagore sétány körül állítjuk majd ki az autókat, melyet a vasárnapi vörösszőnyeges díjátadó ünnepség zár majd” – emelte ki Valker Viktor, a Balatonfüred Concours d’Elegance főszervezője.

Idén is igazi ritkaságokkal készülnek a szervezők - ide kattintva a tavalyi galéria nyílik meg

„A BMW Group Magyarország negyedik éve partnere az autós szépségversenynek, évről-évre fejlődik és lesz egyre vonzóbb a rendezvény, melyet az elmúlt évek sikere és a nemzetközi sajtóvisszhangok is igazolnak. Idén a vadonatúj BMW M5 mellett, a szintén most bemutatkozó 3 és 5-ajtós, valamint Cabrio MINI-ket láthatja először a nagyközönség, itt lesznek a BMW Motorrad nóvumai, de készülünk igazi klasszikus autó meglepetéssel is, a BMW Group Classic támogatásával, de erről majd szombaton, személyesen győződhet meg a nagyérdemű közönség Balatonfüreden” – mondta el Salgó András, a BMW Group Magyarország kommunikációs vezetője.

Ahogyan az elmúlt években, úgy idén is ott leszünk majd a nívós rendezvényen, hogy később egy szép galériával és élménybeszámolóval szolgálhassunk majd kedves olvasóinknak – de mindenkit csak bátorítani tudunk, hogy személyesen is látogassanak el az ingyen megtekinthető kiállításra, hiszen igazi ritkaságok lesznek majd láthatók.

Kommentek