Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az autórajongók számára nem sok szebb dallam létezik egy hörgő V8-asnál, a Jaugar pedig pontosan tisztában van ezzel, így nem meglepő, hogy a nemrég bemutatott F-Pace SVR -ről készült rövid reklámfilmben ez az egyik fő elem. Persze azért a látványról sem feledkeztek meg a marketingesek, a végeredmény pedig kétség kívül letaglózó lett – azt hiszem ezek után bárki képes lenne megkívánni az autót.

Természetesen azon sem csodálkozunk, ha valaki már a videó előtt is égett a vágytól, hogy az F-Pace SVR vezetőüléséből parancsolhasson az ötliteres, V8-as erőforrásnak, aminek 550 lóereje 4,3 másodperc alatt katapultálja 0-ról 100 km/h-s sebességre az autót, ami meg sem áll 283 km/h-ig. A négy méretes kidörgőből pedig mindeközben baljós morajlás, hörgés és ordítás tör elő, amit a gyáriak nagyon jó érzékkel fűszereztek meg egy látványos helyszínnel és kiváló videófelvételekkel. Az F-Pace egyébként már dízelként is nagyon dinamikus volt, így nincs kétségünk afelől, hogy az SVR igazi vadorzó.

Hiába SUV, sugárzik belőle a dinamizmus - már a dízel is igazán sportos volt

A rövidfilm egyébként egy kis szigeten készült, ahol egy vulkán is működik. A két F-Pace SVR ugyanazt az utat járja be, de ellenkező irányból, és természetesen középen éppen összefutnak. Noha nincs kétségünk afelől, hogy az ügyes operatőri munka is hozzájárult a dologhoz, de az autó mozgása SUV-s felépítése ellenére is nagyon dinamikusnak tűnik, és néhány jelentben még a farát is megtáncoltatja. Aki még nem tette meg, annak érdemes elolvasnia korábbi bemutatónkat az autóról, amit ide kattintva tehetnek meg – de ne hagyják ki az alább megtekinthető kisfilmet sem.

Kommentek