Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Porsche saját, nem autókkal foglalkozó részlege, a Porsche Design már régóta készít számtalan terméket a rajongóknak és az ügyfeleknek, köztük karórákat is – persze igencsak borsos áron. Természetesen a márka 70. születésnapjáról sem feledkeztek meg a gyáriak, és egy igazán egyedi órát készítettek el a jeles alkalomra.

Elegáns és mutatós - galériaA Porsche Design termékek egyik közös ismertetőjele a kiváló minőség és a németek autóira is jellemző sportosság illetve dinamizmus ötvözete. Nagyjából ezekkel a szavakkal lehetne leírni az új karórát is, amely a 1919 Daytimer 70Y Sports Car Limited Edition nevet viseli, és mindössze 1948 darab készül bele – nem véletlenül, hiszen ez a Porsche alapításának az éve. A tervezőket egyébként márka első autója, a 356 ihlette meg, ami a számlapon is feltűnik, az 1948-as évszám mellett.

A fekete számlapon lévő fehér karakterek és díszítések igazán elegánsak, és az egyszerűségre törekednek, akárcsak a 42 mm-es titán ház és a fekete bőrszíj. Belül egy svájci automata rendszer rejlik, ami 38 órás járástartalékkal rendelkezik. A hátlapon a mostanra már ismerős, egyedi 70-es szám, a két évszám és a számozás található.

A jelenlegi árfolyamon több mint 952 ezer forintba kerül a különleges Porsche Design karóra, és bár a legkomolyabb márkák árait még ezzel sem közelíti meg, hiszen ez az árszint a nagyok között inkább csak a belépőmodelleket takarja. Mindentől függetlenül az erősen limitált példányszám és a jeles alkalom igazán vonzóvá teheti mindenki számára – mi is szívesen hordanánk a csuklónkon.

Kommentek