Turbónagyi - 238 km/h-val meszeltek le egy 79 éves nagymamát

Nyomtatás

Az autózás szerelmesei talán el sem tudnak képzelni jobb módot egy kis kikapcsolódásra, mint alaposan meghajtani egy kiváló sportautót. Ez a fajta szerelem pedig nem ismer kort és nemet, erre pedig a legjobb példa az a belga nagymama, akit tavaly meszeltek le a rend éber őrei – a hölgy Porsche Boxster GTS-ének volánja mögött 238 km/h-s sebességgel haladt.

Az eset még az előző évben történt, és bár az asszony neve és a helyszín sem ismert, a bírósági ítéletből hamar kiderül, hogy miről is szólt az eset. A szóban forgó hölgy egyébként 79 éves volt, amikor szerette volna kiszellőztetni a fejét, hogy aztán később tudjon egy jót aludni. Amikor a bíró megkérdezte, büszkén válaszolta, hogy bizony ő vezette a Porschét, de hozzátette, hogy nem is figyelte a kilométerórát – annyi bizonyos, hogy nem szeretne az a fajta nyugdíjas lenni, aki mögött hosszú sorok torlódnak fel.

Az ítélet értelmében egyébként 3 hónapra vonták be a hölgy jogosítványát, és mellé körülbelül 1,25 millió forintos bírságot szabtak ki, ami nagy valószínűséggel nem igazán terheli majd meg a Porschés nagyi bankszámláját. Mindenesetre még így is volt tartalék a 330 lóerős Boxster GTS-ben, hiszen az egyik legélvezetesebb Porsche végsebessége közel 280 km/h-ra – talán majd legközelebb ezt sikerül megfutnia az asszonynak.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark