V8 helyett gravitáció – végre egy megengedhető Aston Martin

Nyomtatás

Hazánkban a „soapbox” kifejezés legfeljebb szó szerinti jelentésében ismert, ám külföldön sok helyen autós vonatkozása is van, hiszen ezzel a névvel illetik azokat a házilag gyártott kisautókat, amelyeket nem más hajt, mint a gravitáció – azaz egy méretes lejtő. Londonban a múlt hétvégén nagyszabású versenyt rendezett a Red Bull, és melyik másik gyártóval állhattak volna össze egy kis mókázásra, mint az Aston Martinnal.

Amennyiben a Red Bull és az Aston Martin összeáll, biztosan kiváló végeredményre számíthatunk – elég csak a Valkyrie-re gondolnunk. Nincs ez másként most sem: noha ez inkább játék, mint vérre menő verseny, de az angol gyártó természetesen ezt a feladatot sem vette félvállról, így megszületett az idei 24 órás Le Mans-i viadalon induló V8 Vantage GTE kicsinyített mása. Ezúttal azonban nem az öblös nyolchengeres, hanem a gravitáció gyorsítja majd a négykerekűt.

Az aprócska „versenygépet” nem kisebb név fogja hajtani, mint Alex Summers, a márka egyik vezető mérnöke – de ott lesz a versenyen Darren Turner és Jonny Adam is, az Aston Martin versenyistállójának két pilótája is, hogy a háttérből segítsék Summers munkáját. A kis négykerekűn egyébként már első ránézésre is látszik, hogy komolyan vették a megalkotását: szép fényezés, matricázás, komoly aerodinamika és bukócsövezés is van, de a kerekek sem fából készültek.

Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy nem pattannánk be a kis Vantage-ba rögtön, ha tehetnénk. A verseny egyébként múlt hétvégén lett megtartva, és bár hivatalos összefoglaló még nem érkezett, a különböző videó-megosztó portálokon rengeteg érdekes videót találhatnak, amennyiben érdeklődnek iránta – érdemes, hiszen rengeteg vicces négykerekű vesz részt a hasonló megmérettetéseken.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark