Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az FIA GT1 bajnokságnak több legendás modellt köszönhetünk, hiszen csak olyan autókkal lehetett indulni az 1990-es években virágzó kategóriában, amelyből legalább 25 sorozatgyártású példány is elkészült. Ezek között volt a Mercedes-Benz AMG CLK GTR, amelynek mindössze 26 darabos sorozatából most a kilencediket eladásra kínálja az RM Sotheby’s aukciós ház.

A kivételes szuperautóért a Monterey Autóhéten megrendezésre kerülő, az RM Sotheby’s szerint a valaha volt legkomolyabb felhozatallal bíró aukción szállhatnak majd versenybe a licitálók. A rendezvényen egyébként további 149 négykerekű kerül kalapács alá, amelyek között több kivételes modell is helyet kap. A CLK GTR 1998 és 1999 között készült, és maga korában a világ egyik legdrágább négykerekűje volt.

Igazi legenda a CLK GTR

A szakértők szerint nem csak a maga korában, hanem most is igen szép pozíciót foglalhat majd el, hiszen előrejelzések szerint nagyjából 1,2 és 1,5 milliárd forint közötti összegért kelhet majd el az aukción az autó, ráadásul a legtöbbek szerint csak idő kérdése, hogy a valóban nagyon ritka CLK GTR a legdrágább négykerekűek közé verekedje magát. A szóban forgó példánynak eddig egyébként három tulajdonosa volt, akik mindössze 1500 kilométert tettek meg az autóval.

A CLK GTR egyébként a versenypályán is nagyon sikeres volt, hiszen az 1997-es bajnokságban 11 versenyből hatot nyert meg, aminek köszönhetően egyéniben és csapatversenyben is sikerült begyűjtenie a bajnoki címet. Az autó végsebessége egyébként 340 km/h felett van, míg a 0-160 km/h-s printet mindössze 6 másodperc alatt képes letudni – ezzel pedig nem csak az egyik legdrágább, de az egyik leggyorsabb autója is volt korának, még ha egyes hírek szerint voltak is problémák vele.

Állítólag nem problémamentes, de esetében ez nem számít

Az aukció augusztus 24-25-én lesz megtartva a Monterey Autóhét záró hétvégéjén – egyébként ugyanakkor, amikor a Pebble Beach Concours d’Elegance is zajlik majd. A BMW és a Bugatti újdonságai mellett tehát a „használtpiacon” is lesznek érdekességek augusztus végén.

Kommentek