Vegyék-vigyék! 1,5 milliárdért kelhet el egy Mercedes-Benz CLK GTR

Nyomtatás

Az FIA GT1 bajnokságnak több legendás modellt köszönhetünk, hiszen csak olyan autókkal lehetett indulni az 1990-es években virágzó kategóriában, amelyből legalább 25 sorozatgyártású példány is elkészült. Ezek között volt a Mercedes-Benz AMG CLK GTR, amelynek mindössze 26 darabos sorozatából most a kilencediket eladásra kínálja az RM Sotheby’s aukciós ház.

A kivételes szuperautóért a Monterey Autóhéten megrendezésre kerülő, az RM Sotheby’s szerint a valaha volt legkomolyabb felhozatallal bíró aukción szállhatnak majd versenybe a licitálók. A rendezvényen egyébként további 149 négykerekű kerül kalapács alá, amelyek között több kivételes modell is helyet kap. A CLK GTR 1998 és 1999 között készült, és maga korában a világ egyik legdrágább négykerekűje volt.

A szakértők szerint nem csak a maga korában, hanem most is igen szép pozíciót foglalhat majd el, hiszen előrejelzések szerint nagyjából 1,2 és 1,5 milliárd forint közötti összegért kelhet majd el az aukción az autó, ráadásul a legtöbbek szerint csak idő kérdése, hogy a valóban nagyon ritka CLK GTR a legdrágább négykerekűek közé verekedje magát. A szóban forgó példánynak eddig egyébként három tulajdonosa volt, akik mindössze 1500 kilométert tettek meg az autóval.

A CLK GTR egyébként a versenypályán is nagyon sikeres volt, hiszen az 1997-es bajnokságban 11 versenyből hatot nyert meg, aminek köszönhetően egyéniben és csapatversenyben is sikerült begyűjtenie a bajnoki címet. Az autó végsebessége egyébként 340 km/h felett van, míg a 0-160 km/h-s printet mindössze 6 másodperc alatt képes letudni – ezzel pedig nem csak az egyik legdrágább, de az egyik leggyorsabb autója is volt korának, még ha egyes hírek szerint voltak is problémák vele.

Az aukció augusztus 24-25-én lesz megtartva a Monterey Autóhét záró hétvégéjén – egyébként ugyanakkor, amikor a Pebble Beach Concours d’Elegance is zajlik majd. A BMW és a Bugatti újdonságai mellett tehát a „használtpiacon” is lesznek érdekességek augusztus végén.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark