Motorsport

Újabb GT3-as versenygéppel rukkolt elő a Lamborghini

Nyomtatás

A Lamborghini az olasz autógyártás egyik ékköve, noha a motorsportok terén még nem rendelkezik akkora hagyományokkal, mint a Ferrari vagy éppen az Alfa Romeo. Ez persze nem jelenti azt, hogy távol állna a bikás gyártótól a versenypálya, hiszen már a sorozatgyártású autóik is elképesztő produkcióra képesek, de ez természetesen még nem elég az olaszoknak. Éppen ezért alkották meg a vadonatúj Huracán GT3-at, mely a Gallardót váltja majd a Blancpain Endurance Sorozatban.

Módosítás dátuma: 2015. január 22. csütörtök, 15:27

Ismét MINI győzelemmel ért véget a Dakar Rali

Nyomtatás

Az utóbbi években hazánkban kevesebb figyelmet kapott a Dakar Rali, aminek egyik oka többek között a hazai versenyzők számának csökkenése. Mindettől függetlenül azért érdemes megemlékeznünk az idei viadal végeredményéről, melyet – ahogyan az elmúlt három évben is – egyértelműen a MINI uralt a Nasser Al-Attiyah / Mathieu Baumel párossal az élen.

Módosítás dátuma: 2015. január 19. hétfő, 16:15

Második WRC évadára készülve új csapattagokkal erősít a Hyundai Motorsport

Nyomtatás

A Hyundai Motorsport stábja több új névvel gyarapodott a 2015-ös FIA Rali világbajnokság közelgő rajtja előtt.

Győzelemre született - még jobb lett a Volkswagen rallyautója

Nyomtatás

Amióta 2013-ban a Volkswagen ismét belépett a WRC mezőnyébe, nem hagyott mást érvényesülni. Lehengerlő teljesítménnyel zsebelték be mind a konstruktőri, mind pedig az egyéni világbajnoki címeket, és ezt a – számukra – szép hagyományt idén is folytatni szeretnék. Ennek érdekében pedig nemrég bemutatták Wolfsburgban a 2015-ös Polo R WRC-t.

Walter Röhrl 67 évesen 560 lóerős raliautóval feszegeti a határokat

Nyomtatás

Azt hiszem, az autórajongóknak nem kell bemutatnom ki is az a Walter Röhrl, a regensburgi születésű legenda nevét ugyanis minden autók iránt érdeklődőnek ildomos ismernie. A rali ikon 67 éves kora ellenére számos alkalommal mutatja meg tudását, ezúttal például ismét raliautó volánja mögé ült be.

380 lóerős Dusterekkel szeretne az első tízben végezni a Renault a Dakaron

Nyomtatás

A Renault bejelentette, hogy a 2015-ös Dakar ralin az első tíz helyezett között szeretné látni autóit, a speciálisan felkészített Dacia Duster modelleket. Az autók különben érdekes módon nem Dacia, hanem Renault jelvénnyel indulnak harcba, ugyanis a két versenygép argentin színekben indul, ahol nem Dacia, hanem Renault típusjelzéssel forgalmazza az anyacég a Dustert.

Minden szempontból megújult 2015-re a Porsche 919 Hybrid

Nyomtatás

Miközben a Porsche személyautó-eladásai továbbra is jól teljesítenek, a versenyrészleg sem ül tétlenül. A Le Mans-i győzelemről műszaki hiba miatt lemondó 919 Hybrid versenyautók a Weissachi Kutatóközpont minden részletre kiterjedően megújította.

A Volkswagen egyre közelebb a Forma 1-hez?

Nyomtatás

Már többször hallhattunk róla, hogy a világ legnagyobb autógyártói címére pályázó Volkswagen konszern bizony kacérkodik a gondolattal, hogy beszálljon a Formula 1-be. Ezek a pletykák most ismét felszínre kerültek, méghozzá azért, mert egyes források szerint a márka megvalósíthatósági tanulmányt készít a témában.

Módosítás dátuma: 2014. december 05. péntek, 11:40

857 lóerős Mustanggal gazdagodott Ken Block versenygarázsa

Nyomtatás

A legtöbben bizonyára már hallottak Ken Blockról, az amerikai fenegyerekről, akinek látványos gymkhana videói általában szélvészgyors sebességgel száguldanak végig az interneten, már ami az autós és sportoldalakat illeti. A ralivilágbajnokságon is megfordult pilóta általában valamilyen bestiális erejű négykerekűvel mutat be hajmeresztő mutatványokat, ám a legújabb versenygépe minden eddigi társát felülmúlja.

Módosítás dátuma: 2014. november 06. csütörtök, 16:57

A Toyota már hidrogénautóval ralizik

Nyomtatás

Miközben egyes autógyárak évekig latolgatják, hogy egyetlen elektromos modellt megkockáztassanak-e, a Toyota esetében nincs gond a vállalkozókészséggel. A jövőre nagyszériába érkező hidrogénhajtású FCV-vel például már raliversenyen indulnak.

Módosítás dátuma: 2014. október 31. péntek, 09:32

Jövőre újra nyáron lesz WSR a Hungaroringen

Nyomtatás

A tizedik évad épphogy befejeződött, máris elkezdődött a 2015-ös World Series by Renault. Az idei díjátadó ceremónián a Renault Sport Technologies kiadta a következő év versenynaptárát. A hat Forma–1-es pálya, köztük az „örökös” Hungaroring mellett megtörtént a várva várt visszatérés Le Mans-ba és Silverstone-ba.

Módosítás dátuma: 2014. október 21. kedd, 11:58

10. oldal / 20