Motorsport

Így hódítja meg a Nordschleifét Sebastien Loeb (videó)

Nyomtatás

A Fia Túraautó Világbajnokság, azaz a WTCC hétvégén esedékes következő futama a németországi Nürburgringen lesz – nem csak a Forma-1-es pályán, de a legendás és félve emlegetett Nordschleifén is. Sebastien Loeb már javában edz a Citroën versenyautó volánja mögött: öröm nézni a nagy múltra visszatekintő versenypályán való száguldozást.

Majdnem sikerült titokban tartani a hungaroringi ámokfutást – elrajtolt a gyorsasági OB

Nyomtatás

Sosem voltam még illegális versenyen a Hungaroringen, el sem tudtam eddig képzelni, milyen hangulata lehet annak, amikor profi és bevállalós pilóták, szuper autók, például szép számú Porsche, Lotusok, BMW Alpina B6 GT3-asok, Ferrari, no meg mérges kisautók harcolnak titokban.

Módosítás dátuma: 2015. május 01. péntek, 07:04

Gőzerővel készül az új generációs Hyundai i20 WRC

Nyomtatás

A Hyundai Motorsport csapat a közelmúltban a spanyolországi Almeria térségében négy napon át tesztelte az új generációs i20 WRC versenyautót. A teszt fontos mozzanat volt a 2016-os FIA rali világbajnokságban bemutatkozó jármű fejlesztési folyamatában.

Címvédésre készülve - bemutatkozott az Audi R18 e-tron quattro versenyautó

Nyomtatás

Hiába az Audi tavalyi fényes szereplése az FIA World Endurance Bajnokságban, napjainkban már nem engedhetik meg maguknak a gyártók, hogy babérjaikon ülve várják, hogy ismét ölükbe hulljon a győzelem – nem is beszélve a szabályok folyamatos szigorításáról. A négykarikások már be is mutatták a következő szezonra felkészített autójukat, mely ezúttal is az R18 e-tron quattro nevet kapta.

Módosítás dátuma: 2015. március 23. hétfő, 10:56

Janika újra egy oroszlán nyergében – az új Peugeot 208-cal versenyez

Nyomtatás

15 év, 1 márka, 3 típus, 4 abszolút bajnoki cím – ha a lehető legrövidebben akarnánk mérleget vonni ifjabb Tóth János peugeot-s pályafutásával kapcsolatban, így tehetnénk meg. A hétszeres abszolút bajnok, aki 2000-ben versenyzett először az oroszlános márkával, most, három év kihagyás után tér vissza. A márka ugyanaz, a típus új (208 T16 R5) – számára legalábbis az. Csakúgy, mint a navigátor: idén a kétszeres abszolút bajnok Szőke Tamás diktálja az itinert „Janikának”. A páros nem kerget hiú ábrándokat, de az nem is kérdés, hogy a második-harmadik bajnoki futamon már szeretne a dobogós helyekért, a győzelemért harcolni. Legalábbis ez derült ki a ma délelőtt megtartott sajtótájékoztatón.

Csillagos szolgálók - íme, az F1 új biztonsági és orvosi autója

Nyomtatás

Habár az autóipar jelenleg a Genfi Autószalon lázában ég, azon kívül sem áll meg az élet. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a jövő héten kezdődő Formula 1-es szezon, melynek előkészületei már nagyban zajlanak. A Mercedes-Benz is felkészülten várja a kezdést: bemutatta a 2015-ös szezon biztonsági és orvosi autóját.

Módosítás dátuma: 2015. március 06. péntek, 17:10

Agresszor - megérkeztek az első képek a BMW M6 GT3-ról

Nyomtatás

A BMW M GmbH által készített műalkotásokról egyvalamit biztosan tudunk: pokoli gyorsak. Azonban amíg némelyik a versenypályán is kifejezetten otthon érzi magát, addig néhányuk sokkal inkább a hosszabb, izgalmas túrákat kedveli, mint például az M6. Hiszen valljuk be, hiába az 560 lóerő, egy zárt aszfaltcsíkon néhány jóval gyengébb erőforrással ellátott ellenfél is felülkerekedhet a lenyűgöző, ámde cseppet sem pehelysúlyú kupén. Ezen segítettek most a bajorok, méghozzá a BMW M6 GT3-as verziójának bemutatásával.

Módosítás dátuma: 2015. február 06. péntek, 14:11

Orrmotorral és elsőkerékhajtással hódítana a Nissan Le Mans-ban

Nyomtatás

A Nissan legutóbbi Le Mans-i versenyautójára bizonyára mindenki emlékszik még. Nehéz is lenne elfelejteni az igencsak különlegesre sikerült Zeod RC-t, mellyel a japánok igyekeztek volna megreformálni a sportágat – sikertelenül. Idén azonban ismét megpróbálkoznak, hogy a GT-R LM NISMO-val megmutassák, hogy mégis a kezükben van a megújulás kulcsa.

Vissza a pályára - 2017-ben ismét rajthoz áll a WRC-ben a Toyota

Nyomtatás

A Toyota alig pár napja mutatta be a GT86 ralira felkészített változatát, máris itt az újabb üdvöske. A magáncsapatok számára kínált, R3-as kategóriára felkészített versenygép után azonban most rögtön a királykategóriába katapultálnak, méghozzá egy Yaris felkészítésével. Persze az éles bemutatkozás még arrébb van: 2017-ben futhatja majd első szezonját az autó.

Módosítás dátuma: 2015. február 02. hétfő, 08:04

Felkészült a ralira a Toyota GT86

Nyomtatás

Noha a Toyota GT86 a megjelenése alapján leginkább az épített versenypályák közelségében tűnik természetesebb látványnak, a japánok a raliba is beszállnak a hátsókerékmeghajtású kupéval. Persze nem a WRC-ben is induló, gyári csapatról van szó, hanem a versenyzők által megvásárolható, felkészített versenyautóról.

Kubica idén már saját csapattal harcol a WRC-ben

Nyomtatás

Bizonyára minden autósport rajongó emlékszik még egy 4 éve történt sajnálatos balesetre, melyet a Formula 1 akkori egyik legnagyobb reménysége, Robert Kubica szenvedett el egy rallyversenyen. A lengyel pilóta sorsa aznap megpecsételődött, hiszen az ütközés következtében többé nem tudott a királykategóriában versenyezni. Ez azonban nem szegte kedvét, és a rali felé fordult, ahol az idei idényben saját csapatával indulhat harcba a bajnokságban.

Módosítás dátuma: 2015. január 23. péntek, 16:20

10. oldal / 21