Motorsport

Pikes Peak, 3. nap: tragédia a versenyen

Nyomtatás

Sajnálatos esemény árnyékolta be a Pikes Peak-i hegyi felfutó verseny harmadik edzés- és kvalifikációs napját. Carl Sorensen motorkerékpáros életét vesztette a bukását követően.

Módosítás dátuma: 2015. június 26. péntek, 05:47

Tömve lesz a Hungaroring Ferrarikkal a hétvégén

Nyomtatás

Öt év után ezen a hétvégén ismét ellepik a Hungaroring aszfaltját a kultikus olasz márka, a Ferrari legmérgesebb modelljei. A június 27. és 28. között megrendezésre kerülő eseményen a Ferrari Challenge Trofeo márkakupa-sorozat mellett számos érdekességgel, bemutatókkal, kiállításokkal, utcai és versenyautókkal találkozhatnak majd a kilátogató. Az új modelleken túl rengeteg régi Ferrari hagyja majd guminyomát a hazai aszfalton, a sztárvendég pedig a négyszeres F1-es világbajnok, Sebastian Vettel lesz, aki egy 2009-es Formula 1-es volánját fogja terelgetni.

Módosítás dátuma: 2015. június 25. csütörtök, 21:20

A motorsport világának bokszkiállásai – összehasonlítva

Nyomtatás

Bokszkiállás – egy szükséges, és annál érdekesebb dolog a motorsport világában. Legyen szó kerékcseréről, tankolásról vagy pilótaváltásról, a művelet sosem lehet elég gyors. Végtére is a pályán körönként kiharcolt tizedmásodperceket itt egy szempillantás alatt tucatjával lehet eladni.

Pikes Peak: Rhys Millen elektromos autója a leggyorsabb

Nyomtatás

Kimondottan szép időjárás kísérte a Pikes Peak-i hegyi verseny csúcskategóriájának kvalifikációját. Az időmérőn meglepetés is született: Rhys Millen elektromos autója bizonyult messze a leggyorsabbnak, a sokak által esélyesnek tartott Tajima csak a harmadik helyen futott be.

Hangulatjelentés a Pikes Peak-ről

Nyomtatás

Minden idők leghíresebb hegyi felfutó versenye a hétvégén kezdődik, de már javában dübörögnek a motorok. Elkezdődtek a Pikes Peak szabadedzései, mi pedig igyekszünk közelebb hozni a verseny hangulatát.

Mi kell a Le Mans-i győzelemhez? Érdekes adatok a versenyről

Nyomtatás

A Le Mans-i 24 órás viadalt nem véletlenül tartják sokan az autósport csúcsának. Szinte megszámlálhatatlan tényezővel kell megbirkózniuk a versenyzőknek és csapatuknak, a hosszú távú technikai megvalósításról nem is beszélve. Még valamire van szükség: üzemanyagra, melyből az idei győztes Porsche 919 Hybrid közel 1900 litert fogyasztott.

Módosítás dátuma: 2015. június 24. szerda, 08:13

Magyar siker a hétvégi kamion EB futamain

Nyomtatás

Tovább növelte előnyét a Kamion Európa-bajnokság versenysorozatában Kiss Norbi. A magyar tehetségnek még két versenyen kell bizonyítania, mielőtt a hazai közönség elé áll a szeptember 5-6-i Hungaroringen megrendezésre kerülő Kamion EB és Fesztiválon.

Módosítás dátuma: 2015. június 22. hétfő, 07:38

Fordult a kocka: a Porsche nyert Le Mans-ban

Nyomtatás

Az idei Le Mans verseny egyértelmű kérdést vetett fel: vajon sikerül-e a tavalyi nagy visszatérő Porschének felállnia a dobogó legfelső fokára. A 24 órás küzdelem aztán megadta a választ. A Porsche 919 Hybrid szakította át elsőként a célszalagot.

Módosítás dátuma: 2015. június 15. hétfő, 07:30

25 év után hazai közönség előtt a Kamion EB

Nyomtatás

Kiss Norbi, a 2014-es FIA ETRC Kamion EB bajnoka címvédésre készül, és úgy tűnik, az idei évben is megállíthatatlan. A kamionsport legkiemelkedőbb alakját a hazai pálya minden bizonnyal doppingolni fogja, ugyanis negyed évszázad után szeptember 5-6. között, a hajrában ismét magyar szakaszon, a Hungaroringen versenyezhet a trónkövetelőkkel.

Módosítás dátuma: 2015. június 03. szerda, 17:27

Retro köntösbe öltözött a Nissan újító versenyautója

Nyomtatás

Az autóversenyek szerelmesei bizonyára már alig várják az alig két hét múlva startoló, legendás Le Mans-i 24 órás futamot. A nagy megmérettetésre természetesen a csapatok is lázasan készülnek. Noha a királykategória versenyzőinek technikai hátterét már megismerhettük, azért tartogatnak még meglepetést a csapatok – méghozzá autóik külcsínével kapcsolatban. Legutóbb éppen a Nissan leplezte le a 21-es rajtszámot viselő versenygépének ruháját.

Módosítás dátuma: 2015. május 29. péntek, 14:41

DS néven lépne be a Citroën a Formula E-be?

Nyomtatás

A Citroën nem ismeretlen szereplő a motorsportban, amiről mi sem árulkodik jobban, mint a nem is olyan távoli múltban elért WRC sikereik és a WTCC-ben tapasztalható hatalmas fölényük. A formaautók mezőnyében azonban eddig még nem mutatta meg tudását a francia gyártó sportrészlege, de ez most változhat.

10. oldal / 22