Motorsport

A GT3 marcona harcosa – bemutatkozott a Lamborghini Huracán Super Trofeo

Nyomtatás

A napokban leplezte le a Lamborghini legújabb versenyautóját. A Huracán LP 620-2 Super Trofeo a GT3 mezőnyében száll harcba.

Új sorozattal bővül jövőre a WSR - jön a Renault R.S. 01

Nyomtatás

A Renault Sport bizony nem csak a franciák utcai autóinak – mint a Clio vagy a Mégane – megvadításával foglalkozik, hiszen talán mindenki számára ismerősen cseng a World Series by Renault sorozat, mely hazánkba is ellátogat minden évben. Ebben a bajnokságban több kategóriában is indulnak a versenyzők, amit most még tovább bővít a márka, méghozzá az augusztus 27-én bemutatkozó versenyautójukkal.

Módosítás dátuma: 2014. július 31. csütörtök, 07:48

Tíz jó tanács, ha kilátogat a Formula-1 hungaroringi futamára

Nyomtatás

Az nem kérdés, a száguldó cirkuszt élőben látni nagy élmény, csak az nem minden, hogy ebben a nagy élményben mekkora hányad az a sok kis negatívum, ami akkor éri a nézőt, ha nincs vele tisztában, hogy mi vár rá. Hogy ne vegyes szájízzel menjünk haza a hazai futamról, érdemes előre felkészülni a helyi körülményekre.

Módosítás dátuma: 2014. július 25. péntek, 13:21

A Ford is visszatérhet Le Mans-ba

Nyomtatás

50 évvel a GT40 nevezetes győzelme után a Ford visszatérhet Le Mans-ba. A 2016-os 24 órás versenyen ráadásul rögtön a királykategóriában, prototípussal indulna a márka.

Módosítás dátuma: 2014. július 23. szerda, 08:20

Ferrarik és Corvette-ek meccsét hozta a Hungaroringen az International GT Open futama

Nyomtatás

Aki nem látta, bizony bánhatja, mert izgalmas versenyautó-csemegéket és látványos futamokat hozott a két év után ismét hazánkba látogató International GT Open a Hungaroringen. A gyönyörű hangú Ferrarik, Corvette-ek, 911-es Porschék mellett olyan hazánkban ritkán látható típusok is versenybe szálltak, mint az Audi R8 LMS és a Mercedes-Benz zászlóshajója, az SLS AMG GT3-as verziója, nem beszélve a méltán népszerű egzotikumokról, a Radicalokról, valamint a formaautók színes kavalkádjáról.

Módosítás dátuma: 2014. július 09. szerda, 16:53

2 év után ismét International GT Open futam a Hungaroringen

Nyomtatás

Két év után a hétvégén ismét a Hungaroringre látogat a csúcsautóiról híres International GT Open sorozat. A látványt és a gyönyörű motorhangokat Ferrari, Corvette, illetve Porsche versenyautók garantálják. A GT sorozat mellett az Euroformula Open és a Radical European Masters bajnokság versenyeit is megcsodálhatják a kilátogatók.

Módosítás dátuma: 2014. július 04. péntek, 10:36

340 lóerővel pezsdítette fel a Peugeot a 2008-at

Nyomtatás

V6-os, biturbó dízelmotor, 340 lóerő – mindez egy kisautónyi méretű crossoverben. Izgalmasan hangzik, méghozzá olyannyira, hogy írásunk tárgya csakis versenyautó lehet. Miközben a széria 2008-ban be kell érnünk maximum 120 lóerővel, a 2008 DKR erre közel rátripláz.

Módosítás dátuma: 2014. július 03. csütörtök, 14:07

Versenyre fel: bemutatkozik a Renault Clio R3T raliautó

Nyomtatás

A Renault továbbra is folytatja politikáját, miszerint versenyzésre készített csomagokat kínál a privát csapatok számára. A Clióból már korábban is készült ralira alkalmas verzió, azonban a franciák a következő lépcsőfokot sem szerették volna kihagyni: a Clio R3T megérkezett. Immáron meg is vásárolható a Renault csomagja, amely a versenyzésre teljes mértékben felkészített autót tartalmazza a Clio személyében. A korábban már bemutatott R3 és a kétliteres szívómotor párosával szemben azonban ezúttal az új, 1.6-os turbómotor kerül a középpontba, amely az utcai RS verzióban is teljesít.

Módosítás dátuma: 2014. június 27. péntek, 11:37

Felébredt a kómából Michael Schumacher, kommunikál a családjával – hivatalos!

Nyomtatás

Rendkívül örömteli hírről számolhatunk be Olvasóinknak a hét elején: Michael Schumacher felébredt a kómából! A nagyon pozitív hír úgy ért minket, akár derült égből a villámcsapás, az utóbbi időben ugyanis nagyon hallgatott Schumacher családja és menedzsere a hétszeres F1-es világbajnok állapotáról, s valójában már szinte mindenki csak a legrosszabbra tudott számítani.

Mindenki szenvedett, az Audi ismét nyert: Le Mans 2014

Nyomtatás

A 2014-es Le Mans-i 24 órás viadal rendkívül izgalmasnak ígérkezett, hiszen a hibrid technikával és korábbi győzelmeivel magabiztosan rajthoz álló Audi mellé a szezont ugyancsak erőteljesen kezdő Toyota és az újonc, de szintén veszélyes Porsche is begördült, bejelentkezve a trófeára. Szombaton és vasárnap gyakorlatilag mindenkit problémák hátráltattak, az Audi azonban felülkerekedve a helyzeten újabb győzelmet zsebelhetett be.

Módosítás dátuma: 2014. június 16. hétfő, 09:17

A Lotus is ott lesz Le Mans-ban - a versenypálya mellett

Nyomtatás

Ahogyan arról már nemrégiben szót ejtettünk, a Le Mans-i 24 órás futam hamarosan kezdetét veszi, és a három nagy rivális, a Toyota, az Audi és a Porsche mellett úgy látszik egy negyedik csapat is feltűnik majd Franciaországban, méghozzá a Lotus képében.

Módosítás dátuma: 2014. június 12. csütörtök, 17:41

10. oldal / 19