2017. Szeptember 24., Vasárnap

Frissitve:09:30:06

Legfrissebb:

Motorsport

Csillagos szolgálók - íme, az F1 új biztonsági és orvosi autója

Nyomtatás

Habár az autóipar jelenleg a Genfi Autószalon lázában ég, azon kívül sem áll meg az élet. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a jövő héten kezdődő Formula 1-es szezon, melynek előkészületei már nagyban zajlanak. A Mercedes-Benz is felkészülten várja a kezdést: bemutatta a 2015-ös szezon biztonsági és orvosi autóját.

Módosítás dátuma: 2015. március 06. péntek, 18:10

Agresszor - megérkeztek az első képek a BMW M6 GT3-ról

Nyomtatás

A BMW M GmbH által készített műalkotásokról egyvalamit biztosan tudunk: pokoli gyorsak. Azonban amíg némelyik a versenypályán is kifejezetten otthon érzi magát, addig néhányuk sokkal inkább a hosszabb, izgalmas túrákat kedveli, mint például az M6. Hiszen valljuk be, hiába az 560 lóerő, egy zárt aszfaltcsíkon néhány jóval gyengébb erőforrással ellátott ellenfél is felülkerekedhet a lenyűgöző, ámde cseppet sem pehelysúlyú kupén. Ezen segítettek most a bajorok, méghozzá a BMW M6 GT3-as verziójának bemutatásával.

Módosítás dátuma: 2015. február 06. péntek, 15:11

Orrmotorral és elsőkerékhajtással hódítana a Nissan Le Mans-ban

Nyomtatás

A Nissan legutóbbi Le Mans-i versenyautójára bizonyára mindenki emlékszik még. Nehéz is lenne elfelejteni az igencsak különlegesre sikerült Zeod RC-t, mellyel a japánok igyekeztek volna megreformálni a sportágat – sikertelenül. Idén azonban ismét megpróbálkoznak, hogy a GT-R LM NISMO-val megmutassák, hogy mégis a kezükben van a megújulás kulcsa.

Vissza a pályára - 2017-ben ismét rajthoz áll a WRC-ben a Toyota

Nyomtatás

A Toyota alig pár napja mutatta be a GT86 ralira felkészített változatát, máris itt az újabb üdvöske. A magáncsapatok számára kínált, R3-as kategóriára felkészített versenygép után azonban most rögtön a királykategóriába katapultálnak, méghozzá egy Yaris felkészítésével. Persze az éles bemutatkozás még arrébb van: 2017-ben futhatja majd első szezonját az autó.

Módosítás dátuma: 2015. február 02. hétfő, 09:04

Felkészült a ralira a Toyota GT86

Nyomtatás

Noha a Toyota GT86 a megjelenése alapján leginkább az épített versenypályák közelségében tűnik természetesebb látványnak, a japánok a raliba is beszállnak a hátsókerékmeghajtású kupéval. Persze nem a WRC-ben is induló, gyári csapatról van szó, hanem a versenyzők által megvásárolható, felkészített versenyautóról.

Kubica idén már saját csapattal harcol a WRC-ben

Nyomtatás

Bizonyára minden autósport rajongó emlékszik még egy 4 éve történt sajnálatos balesetre, melyet a Formula 1 akkori egyik legnagyobb reménysége, Robert Kubica szenvedett el egy rallyversenyen. A lengyel pilóta sorsa aznap megpecsételődött, hiszen az ütközés következtében többé nem tudott a királykategóriában versenyezni. Ez azonban nem szegte kedvét, és a rali felé fordult, ahol az idei idényben saját csapatával indulhat harcba a bajnokságban.

Módosítás dátuma: 2015. január 23. péntek, 17:20

Újabb GT3-as versenygéppel rukkolt elő a Lamborghini

Nyomtatás

A Lamborghini az olasz autógyártás egyik ékköve, noha a motorsportok terén még nem rendelkezik akkora hagyományokkal, mint a Ferrari vagy éppen az Alfa Romeo. Ez persze nem jelenti azt, hogy távol állna a bikás gyártótól a versenypálya, hiszen már a sorozatgyártású autóik is elképesztő produkcióra képesek, de ez természetesen még nem elég az olaszoknak. Éppen ezért alkották meg a vadonatúj Huracán GT3-at, mely a Gallardót váltja majd a Blancpain Endurance Sorozatban.

Módosítás dátuma: 2015. január 22. csütörtök, 15:27

Ismét MINI győzelemmel ért véget a Dakar Rali

Nyomtatás

Az utóbbi években hazánkban kevesebb figyelmet kapott a Dakar Rali, aminek egyik oka többek között a hazai versenyzők számának csökkenése. Mindettől függetlenül azért érdemes megemlékeznünk az idei viadal végeredményéről, melyet – ahogyan az elmúlt három évben is – egyértelműen a MINI uralt a Nasser Al-Attiyah / Mathieu Baumel párossal az élen.

Módosítás dátuma: 2015. január 19. hétfő, 16:15

Második WRC évadára készülve új csapattagokkal erősít a Hyundai Motorsport

Nyomtatás

A Hyundai Motorsport stábja több új névvel gyarapodott a 2015-ös FIA Rali világbajnokság közelgő rajtja előtt.

Győzelemre született - még jobb lett a Volkswagen rallyautója

Nyomtatás

Amióta 2013-ban a Volkswagen ismét belépett a WRC mezőnyébe, nem hagyott mást érvényesülni. Lehengerlő teljesítménnyel zsebelték be mind a konstruktőri, mind pedig az egyéni világbajnoki címeket, és ezt a – számukra – szép hagyományt idén is folytatni szeretnék. Ennek érdekében pedig nemrég bemutatták Wolfsburgban a 2015-ös Polo R WRC-t.

Walter Röhrl 67 évesen 560 lóerős raliautóval feszegeti a határokat

Nyomtatás

Azt hiszem, az autórajongóknak nem kell bemutatnom ki is az a Walter Röhrl, a regensburgi születésű legenda nevét ugyanis minden autók iránt érdeklődőnek ildomos ismernie. A rali ikon 67 éves kora ellenére számos alkalommal mutatja meg tudását, ezúttal például ismét raliautó volánja mögé ült be.

10. oldal / 21