A Cadillac is beszáll a hosszútávú versenyzésbe

Nyomtatás

A Mazda után újabb autómárkával bővülhet a hosszútávú versenyek rajtrácsa: a Cadillac is saját prototípus versenyautót fejleszt, amivel 14 év után ismét rajthoz állhat Daytonában.

Az új autót a Wayne Taylor Racing kezeli majd, akik korábban sikeresen boldogultak már egy Corvette versenyautóval is. A csapat egyébként kétszer megnyerte már a Daytonai 24 órás versenyt, 1996-ban és 2005-ben. Ezúttal a csapat névadójának két fia, Ricky és Jordan Taylor ül be a volán mögé, a ráadás tapasztalatot pedig Max Angelelli hozza, aki már ott volt a Cadillac korábbi – nem túl sikeres – próbálkozásánál.

A hivatalosan DPi-V.R. névre hallgató versenyautó a Dallara platformra épül és a DPi kategóriában versenyzik, ami sokban különbözik az LMP1-es csúcskategóriától. A lényeg, hogy így alacsonyabb költségekkel lehet rajthoz állni, igaz, erre jellemzően a szabályozások miatt csak az amerikai kontinensen kerül sor. Vagyis Le Mans-ban nem láthatjuk a 6,2 literes V8-assal hajtott versenygépet, amelynek 1000 kilós tömegét körülbelül 600 lóerő repíti.

Mindenesetre január 28-29-én a daytonai Rolex 24-en láthatjuk a különleges versenyzőt.
Share/Save/Bookmark