Motorsportok

A Le Mans-i 24 órás verseny történelme másfél percben – videó

Nyomtatás

Az autósport eddigi történelmének egyik legmeghatározóbb versenye kétségtelenül a Le Mans-i 24 órás futam, amely mind a mai napig minden évben megrendezésre kerül, nem kímélve sem a pilótákat, sem pedig a technikát.

Elképesztő rekordot döntött a VW I.D. R a Pikes Peak-en

Nyomtatás

Ahogyan korábban már többször is megírtuk, a Volkswagen bizony komolyan elkötelezte magát a Pikes Peak hegyi felfutó elektromos rekordjának megdöntése ügyében, és ezért meg is alkották az I.D. R versenyautót, amelyet Romain Dumas irányítására bíztak. Nos, a hétvégén lezajlott a legendás futam, és német-francia páros nem csak a villanyos, de az összetett csúcsot is alaposan felülmúlta, ezzel is jelezve, hogy nem csak a közúton jelenti a jövőt az elektromos autózás.

Módosítás dátuma: 2018. június 25. hétfő, 11:53

Történelmi győzelem: a Toyota Alonsóval nyert Le Mans-ban

Nyomtatás

Történelmet írt a Toyota: a TOYOTA GAZOO Racing győzelmet aratott a Le Mans 24 órás futamon, ráadásul nem is akármilyet, hiszen a dobogó második fokára is a Toyota hibrid erőgépét vezető csapat tagjai álhattal fel. A kiemelkedő jelentőségű diadalt még emlékezetesebbé teszi, hogy a Toyota épp huszadik alkalommal állt rajthoz legendás versenyen, amikor sikerült elhódítania a koronát – ami, különösen az elmúlt két év drámai befejezése után kijárt már a csapatnak.

Módosítás dátuma: 2018. június 18. hétfő, 17:20

Pályára kihegyezve – itt az Aston Martin Vantage GT3 és GT4

Nyomtatás

Az Aston Martin tavaly ősszel mutatta be a vadonatúj Vantage-t, és ahogyan az várható volt, idén már a versenyváltozatok is harcba szállnak a győzelemért. A Le Mans-i 24 órás viadalon részt vevő GTE verzió mellett az angolok ma bemutatták a GT3 és GT4 változatokat is, melyek a magáncsapatok kedvencei lehetnek majd a jövőben.

Módosítás dátuma: 2018. június 15. péntek, 11:00

Így élesíti a Volkswagen az elektromos versenygépét (videó)

Nyomtatás

A Volkswagen még áprilisban mutatta be különleges elektromos versenyautóját, az I.D. R-t, amelyet kifejezetten a legendás Pikes Peak hegyi felfutóra készítettek el, kifejezetten abból a célból, hogy megdöntse az eddigi villanyos rekordot a viadalon. Eddig csupán néhány fotón láthattuk az autót, azonban a németek már megkezdték a finombeállításokat is, méghozzá a verseny helyszínén, erről pedig egy izgalmas videót is megosztottak velünk.

Módosítás dátuma: 2018. június 03. vasárnap, 23:50

A pálya ördöge – itt a frissített Porsche 911 GT3 R

Nyomtatás

Várható volt, hogy a Porsche a 911 GT3 RS frissítése után a kizárólag versenypályára szánt 911 GT3 R-t is megújítja, erről pedig számtalan kémfotó is tanúskodott az elmúlt időszakban. A németek most végre lerántották a leplet versenyautójuk legújabb változatáról, ami minden eddiginél gyorsabb lett, ezt pedig nem csak a teljesítmény, hanem a továbbfejlesztett aerodinamikai elemek is biztosítják.

Módosítás dátuma: 2018. május 11. péntek, 14:00

1. oldal / 27