Motorsportok

Pikes Peak, 3. nap: tragédia a versenyen

Nyomtatás

Sajnálatos esemény árnyékolta be a Pikes Peak-i hegyi felfutó verseny harmadik edzés- és kvalifikációs napját. Carl Sorensen motorkerékpáros életét vesztette a bukását követően.

Módosítás dátuma: 2015. június 26. péntek, 05:47

Tömve lesz a Hungaroring Ferrarikkal a hétvégén

Nyomtatás

Öt év után ezen a hétvégén ismét ellepik a Hungaroring aszfaltját a kultikus olasz márka, a Ferrari legmérgesebb modelljei. A június 27. és 28. között megrendezésre kerülő eseményen a Ferrari Challenge Trofeo márkakupa-sorozat mellett számos érdekességgel, bemutatókkal, kiállításokkal, utcai és versenyautókkal találkozhatnak majd a kilátogató. Az új modelleken túl rengeteg régi Ferrari hagyja majd guminyomát a hazai aszfalton, a sztárvendég pedig a négyszeres F1-es világbajnok, Sebastian Vettel lesz, aki egy 2009-es Formula 1-es volánját fogja terelgetni.

Módosítás dátuma: 2015. június 25. csütörtök, 21:20

A motorsport világának bokszkiállásai – összehasonlítva

Nyomtatás

Bokszkiállás – egy szükséges, és annál érdekesebb dolog a motorsport világában. Legyen szó kerékcseréről, tankolásról vagy pilótaváltásról, a művelet sosem lehet elég gyors. Végtére is a pályán körönként kiharcolt tizedmásodperceket itt egy szempillantás alatt tucatjával lehet eladni.

Pikes Peak: Rhys Millen elektromos autója a leggyorsabb

Nyomtatás

Kimondottan szép időjárás kísérte a Pikes Peak-i hegyi verseny csúcskategóriájának kvalifikációját. Az időmérőn meglepetés is született: Rhys Millen elektromos autója bizonyult messze a leggyorsabbnak, a sokak által esélyesnek tartott Tajima csak a harmadik helyen futott be.

Hangulatjelentés a Pikes Peak-ről

Nyomtatás

Minden idők leghíresebb hegyi felfutó versenye a hétvégén kezdődik, de már javában dübörögnek a motorok. Elkezdődtek a Pikes Peak szabadedzései, mi pedig igyekszünk közelebb hozni a verseny hangulatát.

Mi kell a Le Mans-i győzelemhez? Érdekes adatok a versenyről

Nyomtatás

A Le Mans-i 24 órás viadalt nem véletlenül tartják sokan az autósport csúcsának. Szinte megszámlálhatatlan tényezővel kell megbirkózniuk a versenyzőknek és csapatuknak, a hosszú távú technikai megvalósításról nem is beszélve. Még valamire van szükség: üzemanyagra, melyből az idei győztes Porsche 919 Hybrid közel 1900 litert fogyasztott.

Módosítás dátuma: 2015. június 24. szerda, 08:13

10. oldal / 21