2017. Szeptember 24., Vasárnap

Frissitve:09:30:06

Legfrissebb:

Motorsportok

Országos körútra indul a Mercedes-Benz DTM bemutató autója

Nyomtatás

A Mercedes-Benz 25 esztendős német versenyzője, Christian Vietoris zárta az élen a Hungaroringen megrendezett kollektív DTM tesztet. Vietoris legjobb ideje 1:37.461 lett, amelyet a szerdai napon ért el, néhány századmásodperccel megelőzve az ellenfeleket. A 2014. június 1-jén zajló hazai futam felvezetéseként a Mercedes-Benz hazai vezérképviselete országos körútra indítja DTM Mercedes AMG C-Coupé bemutató-versenyautóját, ami több vidéki és fővárosi helyszínen is látható lesz.

A Toyota is elektronokkal támad - bemutatták a Le Mans-i TS040 Hybridet

Nyomtatás

Sokszor hallhatjuk azt a kijelentést, hogy a motorsportok ultramodern technológiai megoldásai az utcai autózás jövőjét vetítik előre. Legtöbbször a Forma-1-es pályaautókat szokták guruló laboratóriumnak becézni, de nincs ez másképp a Le Mans-i versenygépekkel sem. Most azonban mintha kissé megfordult volna a kocka, hiszen az utcán már évek óta visszaköszönő hibrid megoldások csak most törtek be igazán a technikai sportok világába.

Módosítás dátuma: 2014. március 28. péntek, 15:13

Hősök vagy őrültek? – egy teljes kör az Isle of Man TT-n

Nyomtatás

Igaz, két keréken, de az Isle of Man TT megmutatja, hogy milyen az igazi, hamisítatlan versenyzés. Az igazi, vérre menő küzdelmek utolsó fennmaradt dinoszauruszaként itt a motorkerékpárok lezárt közutakon száguldanak, helyenként a 300 km/h-s tempót karcolgatva, néha elugratva, egymástól és a falaktól mindössze néhány centiméter távolságra. Igazi őrültek ők, nem vitás, viszont a győztes örök dicsőségbe burkolózhat, miközben a világ legboldogabb emberének érzi magát.

Dakar: a Peugeot 2015-ben gyári csapattal indul

Nyomtatás

A franciák minden kétséget kizáróan a tereprali egyik legnagyobb szerelmesei, a legendás Dakar szakaszain mind versenyzői, mind gyártói oldalról erős jelenlétet mutatnak, s korábban a rajt is Párizsban volt. A Peugeot szeretné folytatni hagyományait a sportban, s 2015-ben gyári csapattal vág neki a maratoni távhoz.

Módosítás dátuma: 2014. március 26. szerda, 20:09

Magyar-szlovák erőfelmérő – indul a hazai rali ob

Nyomtatás

A 20. Vredestein Miskolc Rallyval a hétvégén kezdetét veszi a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség idei, hatfutamos rali bajnoksága.

Módosítás dátuma: 2014. március 26. szerda, 11:36

380 lóerős Lada lesz Michelisz Norbi új ellenfele

Nyomtatás

A túraautók világbajnoksága hamarosan startol, s míg hazánkban a rajongók java Michelisz Norbert és a roppant versenyképesnek ígérkező Honda szereplését várja, addig szép lassan az ellenfelek is felsorakoznak a rajtrácson. Legutóbb a Citroën C-Elysée mesteri hármasáról adtunk hírt, ezúttal pedig a Lada versenyautójának premierjét jelenthetjük be.

Módosítás dátuma: 2014. március 18. kedd, 14:14

20. oldal / 23