Motorsportok

A Lotus is ott lesz Le Mans-ban - a versenypálya mellett

Nyomtatás

Ahogyan arról már nemrégiben szót ejtettünk, a Le Mans-i 24 órás futam hamarosan kezdetét veszi, és a három nagy rivális, a Toyota, az Audi és a Porsche mellett úgy látszik egy negyedik csapat is feltűnik majd Franciaországban, méghozzá a Lotus képében.

Módosítás dátuma: 2014. június 12. csütörtök, 17:41

Új Peugeot raliautó debütál itthon – hazánkban az elsők között a 208 T16 R5

Nyomtatás

Nem kis premierre számíthatnak azok a rali-rajongók, akik most hétvégén kilátogatnak a rali országos bajnokság hétvégi, fehérvári futamára, ezen a versenyen mutatkozik be ugyanis hazánkban a Peugeot friss büszkesége, vagyis a 208 T16 R5 nevű versenyautó.

A ralikrossz születése: a Ford bábáskodott

Nyomtatás

Negyvenhét évvel születése után a legküzdelmesebb autós sportág, a ralikrossz visszatért Nagy-Britanniába: a hétvégén megrendezett futamon a Ford versenyzői is rajthoz álltak. 1967 februárjában egy Ford is jelen volt a rallycross születésénél: a Ford Autocraft embere, Brian Melia vezette azt a Lotus Cortina versenyautót, ami másodikként ért célba a Lidden Hillben megrendezet futamon, egy gyári állapotú Porsche 911 mögött. Ezt az eseményt annak idején kifejezetten az ITV televíziós hálózat “World of Sport”, vagyis “A sport világa” című műsorához találták ki.

Módosítás dátuma: 2014. május 28. szerda, 08:03

Alex Zanardi a BMW új márkanagykövete

Nyomtatás

Páratlan sportolói pályafutása és példaértékű elkötelezettsége elismeréséül márkanagykövetnek nevezte ki a színeiben versenyző Alex Zanardit a BMW. Az olasz pilóta, akire immáron több esztendeje büszke családtagjaként tekint nemcsak a BMW Motorsport, de az egész cég, a jövőben így már nem csupán a versenypályán képviseli a márkát, de azon kívül is.

Módosítás dátuma: 2014. május 12. hétfő, 16:38

Sivatagi oroszlán - itt a Peugeot 2008 DKR versenyautó

Nyomtatás

Messze van még a következő viadal, de a Peugeot már most, a Pekingi Autószalonon felfedte a 2015-ös Dakar Rallyra elkészített szörnyetegét. A francia márka 25 év után először tér vissza a sivatagi futamra, méghozzá a 2008 DKR-rel.

Módosítás dátuma: 2014. április 24. csütörtök, 09:44

Országos körútra indul a Mercedes-Benz DTM bemutató autója

Nyomtatás

A Mercedes-Benz 25 esztendős német versenyzője, Christian Vietoris zárta az élen a Hungaroringen megrendezett kollektív DTM tesztet. Vietoris legjobb ideje 1:37.461 lett, amelyet a szerdai napon ért el, néhány századmásodperccel megelőzve az ellenfeleket. A 2014. június 1-jén zajló hazai futam felvezetéseként a Mercedes-Benz hazai vezérképviselete országos körútra indítja DTM Mercedes AMG C-Coupé bemutató-versenyautóját, ami több vidéki és fővárosi helyszínen is látható lesz.

20. oldal / 24