Motorsportok

Ferrarik és Corvette-ek meccsét hozta a Hungaroringen az International GT Open futama

Nyomtatás

Aki nem látta, bizony bánhatja, mert izgalmas versenyautó-csemegéket és látványos futamokat hozott a két év után ismét hazánkba látogató International GT Open a Hungaroringen. A gyönyörű hangú Ferrarik, Corvette-ek, 911-es Porschék mellett olyan hazánkban ritkán látható típusok is versenybe szálltak, mint az Audi R8 LMS és a Mercedes-Benz zászlóshajója, az SLS AMG GT3-as verziója, nem beszélve a méltán népszerű egzotikumokról, a Radicalokról, valamint a formaautók színes kavalkádjáról.

Módosítás dátuma: 2014. július 09. szerda, 16:53

2 év után ismét International GT Open futam a Hungaroringen

Nyomtatás

Két év után a hétvégén ismét a Hungaroringre látogat a csúcsautóiról híres International GT Open sorozat. A látványt és a gyönyörű motorhangokat Ferrari, Corvette, illetve Porsche versenyautók garantálják. A GT sorozat mellett az Euroformula Open és a Radical European Masters bajnokság versenyeit is megcsodálhatják a kilátogatók.

Módosítás dátuma: 2014. július 04. péntek, 10:36

340 lóerővel pezsdítette fel a Peugeot a 2008-at

Nyomtatás

V6-os, biturbó dízelmotor, 340 lóerő – mindez egy kisautónyi méretű crossoverben. Izgalmasan hangzik, méghozzá olyannyira, hogy írásunk tárgya csakis versenyautó lehet. Miközben a széria 2008-ban be kell érnünk maximum 120 lóerővel, a 2008 DKR erre közel rátripláz.

Módosítás dátuma: 2014. július 03. csütörtök, 14:07

Versenyre fel: bemutatkozik a Renault Clio R3T raliautó

Nyomtatás

A Renault továbbra is folytatja politikáját, miszerint versenyzésre készített csomagokat kínál a privát csapatok számára. A Clióból már korábban is készült ralira alkalmas verzió, azonban a franciák a következő lépcsőfokot sem szerették volna kihagyni: a Clio R3T megérkezett. Immáron meg is vásárolható a Renault csomagja, amely a versenyzésre teljes mértékben felkészített autót tartalmazza a Clio személyében. A korábban már bemutatott R3 és a kétliteres szívómotor párosával szemben azonban ezúttal az új, 1.6-os turbómotor kerül a középpontba, amely az utcai RS verzióban is teljesít.

Módosítás dátuma: 2014. június 27. péntek, 11:37

Mindenki szenvedett, az Audi ismét nyert: Le Mans 2014

Nyomtatás

A 2014-es Le Mans-i 24 órás viadal rendkívül izgalmasnak ígérkezett, hiszen a hibrid technikával és korábbi győzelmeivel magabiztosan rajthoz álló Audi mellé a szezont ugyancsak erőteljesen kezdő Toyota és az újonc, de szintén veszélyes Porsche is begördült, bejelentkezve a trófeára. Szombaton és vasárnap gyakorlatilag mindenkit problémák hátráltattak, az Audi azonban felülkerekedve a helyzeten újabb győzelmet zsebelhetett be.

Módosítás dátuma: 2014. június 16. hétfő, 09:17

A Lotus is ott lesz Le Mans-ban - a versenypálya mellett

Nyomtatás

Ahogyan arról már nemrégiben szót ejtettünk, a Le Mans-i 24 órás futam hamarosan kezdetét veszi, és a három nagy rivális, a Toyota, az Audi és a Porsche mellett úgy látszik egy negyedik csapat is feltűnik majd Franciaországban, méghozzá a Lotus képében.

Módosítás dátuma: 2014. június 12. csütörtök, 17:41

20. oldal / 25