2018. Január 18., Csütörtök

Frissitve:10:03:56

Motorsportok

Versenyre fel: bemutatkozik a Renault Clio R3T raliautó

Nyomtatás

A Renault továbbra is folytatja politikáját, miszerint versenyzésre készített csomagokat kínál a privát csapatok számára. A Clióból már korábban is készült ralira alkalmas verzió, azonban a franciák a következő lépcsőfokot sem szerették volna kihagyni: a Clio R3T megérkezett. Immáron meg is vásárolható a Renault csomagja, amely a versenyzésre teljes mértékben felkészített autót tartalmazza a Clio személyében. A korábban már bemutatott R3 és a kétliteres szívómotor párosával szemben azonban ezúttal az új, 1.6-os turbómotor kerül a középpontba, amely az utcai RS verzióban is teljesít.

Módosítás dátuma: 2014. június 27. péntek, 11:37

Mindenki szenvedett, az Audi ismét nyert: Le Mans 2014

Nyomtatás

A 2014-es Le Mans-i 24 órás viadal rendkívül izgalmasnak ígérkezett, hiszen a hibrid technikával és korábbi győzelmeivel magabiztosan rajthoz álló Audi mellé a szezont ugyancsak erőteljesen kezdő Toyota és az újonc, de szintén veszélyes Porsche is begördült, bejelentkezve a trófeára. Szombaton és vasárnap gyakorlatilag mindenkit problémák hátráltattak, az Audi azonban felülkerekedve a helyzeten újabb győzelmet zsebelhetett be.

Módosítás dátuma: 2014. június 16. hétfő, 09:17

A Lotus is ott lesz Le Mans-ban - a versenypálya mellett

Nyomtatás

Ahogyan arról már nemrégiben szót ejtettünk, a Le Mans-i 24 órás futam hamarosan kezdetét veszi, és a három nagy rivális, a Toyota, az Audi és a Porsche mellett úgy látszik egy negyedik csapat is feltűnik majd Franciaországban, méghozzá a Lotus képében.

Módosítás dátuma: 2014. június 12. csütörtök, 17:41

Új Peugeot raliautó debütál itthon – hazánkban az elsők között a 208 T16 R5

Nyomtatás

Nem kis premierre számíthatnak azok a rali-rajongók, akik most hétvégén kilátogatnak a rali országos bajnokság hétvégi, fehérvári futamára, ezen a versenyen mutatkozik be ugyanis hazánkban a Peugeot friss büszkesége, vagyis a 208 T16 R5 nevű versenyautó.

A ralikrossz születése: a Ford bábáskodott

Nyomtatás

Negyvenhét évvel születése után a legküzdelmesebb autós sportág, a ralikrossz visszatért Nagy-Britanniába: a hétvégén megrendezett futamon a Ford versenyzői is rajthoz álltak. 1967 februárjában egy Ford is jelen volt a rallycross születésénél: a Ford Autocraft embere, Brian Melia vezette azt a Lotus Cortina versenyautót, ami másodikként ért célba a Lidden Hillben megrendezet futamon, egy gyári állapotú Porsche 911 mögött. Ezt az eseményt annak idején kifejezetten az ITV televíziós hálózat “World of Sport”, vagyis “A sport világa” című műsorához találták ki.

Módosítás dátuma: 2014. május 28. szerda, 08:03

Alex Zanardi a BMW új márkanagykövete

Nyomtatás

Páratlan sportolói pályafutása és példaértékű elkötelezettsége elismeréséül márkanagykövetnek nevezte ki a színeiben versenyző Alex Zanardit a BMW. Az olasz pilóta, akire immáron több esztendeje büszke családtagjaként tekint nemcsak a BMW Motorsport, de az egész cég, a jövőben így már nem csupán a versenypályán képviseli a márkát, de azon kívül is.

Módosítás dátuma: 2014. május 12. hétfő, 16:38

20. oldal / 25