2018. Április 26., Csütörtök

Frissitve:06:32:31

Fejre állva lett versenygyőztes Laurens Vanthoor

Nyomtatás

A FIA GT Világbajnokság makaói futama meglehetősen szorosan alakult, és végül olyan „befutót” eredményezett, amelyet eddig még sohasem láttunk: a futamgyőztes Laurens Vanthoor lett, méghozzá saját borulásának köszönhetően.

A bizarr győzelemhez érdekes események vezettek: már a harmadik körben piros zászló állította meg a versenyt, miután Ricky Capo balesete megroncsolta a gumifalat. Az újraindítást követően Vanthoor végig vezetett Audi R8-as versenyautójával, egészen addig, amíg őt Earl Bamber meg nem előzte, amelyet követően a négykarikás versenyző becsapódott a pálya szélébe, az alákapó szél miatt pedig felborult.

Vanthoor szerencsére sérülés nélkül, önerőből tudott kiszállni az autóból, viszont a versenyt a pályán fejtetőn veszteglő Audi miatt azonnal le kellett inteni. És mivel eközben a verseny időlimitje lejárt, az eseményt már nem indították újra a bírák. Mivel az utolsó megtett kör eredménye számított, így a szabályok értelmében a fejtetőn landolt pilóta állhatott a dobogó legfelső fokára.

Valószínűleg ez a lépés továbbra sem válik a stratégiai versenyzés alappillérévé, de tény, hogy az események ilyen szerencsés együttállása szökőévente sem történik meg. Hogy Vanthoor győzelme megérdemelt volt-e, arról lehet vitatkozni, de ahogy minden sportnál, úgy itt is a szabályok döntenek, a többi pedig már csak elméleti fejtegetés.
Share/Save/Bookmark