Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Volkswagen azok után, hogy már több koncepciót is bemutatott nekünk, hamarosan sorozatgyártásban is leleplezi első I.D. modelljét. A normál I.D., a Buzz, a Crozz és a Vizzion után ezúttal ismét előkerült a mostanra már jól ismert betűpáros, ám ezúttal egy versenyautóra aggatták rá a gyáriak, amely ráadásul nem csak egy egyszerű tanulmányként mutatkozik majd bejövő héten, ugyanis az autó a legendás Pikes Peak hegyi felfutón is rajthoz áll majd.

Élesben is láthatjuk majd az I.D. R-t - galériaMondanunk sem kell, hogy az I.D. R névre keresztelt vadorzó teljesen elektromos, noha a formáit tekintve akár a Le Mans-i csúcskategóriába is beillene – és valószínűleg teljesítményben sem szenved majd hiányt. Az autó egyébként nem csak arra szolgál, hogy növelje a márka, és az I.D. betűpáros presztízsét és ismertségét, hiszen most először találkozik a kifejezetten elektromos modellek számára megalkotott típusjel a Volkswagen sportos modelljein megjelenő R jelzéssel, ami egyben azt is jelentheti, hogy a villanyos jövőben sem kell majd elbúcsúznunk a különböző sportváltozatoktól.

Ahogyan az előbb már említettem, az I.D. R első ránézésre akár egy LMP kategóriás prototípus is lehetne, azonban a gyáriaknak nem voltak ilyen nagyratörő álmaik, ráadásul az FIA komoly szabályrendszere bizony nagyban megnehezítette volna a mérnökök dolgát. Éppen ezért eshetett a választás a jóval lazább követelményeket felmutató hegyi felfutóra, amin egyébként a korábbi Le Mans-i győztes, Romain Dumas hajtja majd a látványos négykerekűt.

Néhány izgalmas fotó már most rendelkezésre áll az autóról, azonban a teljes leleplezés csak jövő héten lesz, méghozzá Franciaországban. Reméljük, hogy akkor már az elektromos versenygép teljesítményéről is kaphatunk némi információt.

Kommentek