Megható gesztussal búcsúzik az Auditól a Porsche

Nyomtatás

Az Audi és a Porsche igencsak közel áll egymáshoz, aminek okát a tulajdonosi szinten kell keresni. Ennek tudatában annyira nem meglepő, de mégis kifejezetten szép gesztust tett a Porsche legutóbb az Audi felé, ami egyfajta válasz volt az Audi 2014-es üzenetére. Két évvel ezelőtt a négykarikás márka kedves reklámban üdvözölte a hosszú távú versenyek világába akkor visszatérő Porschét, amely most az Audi kiszállásának alkalmából üzent, méghozzá hasonlóan megható gesztussal.

A korábbi kisfilm lényege az volt, hogy az Audi versenyautója ellátogatott a Porsche főhadiszállására, hogy a gumikat nem sajnálva, az aszfaltot használva vászonként újra üdvözölje a riválist a hosszú távú versenyek világában. Ezt a sztorit folytatta most a Porsche, aminek főszereplője ezúttal a korábbi videóban is szereplő Porsche traktort vezető gazda, aki meghallva a rossz hírt szintén ellátogat a központba, és az azóta is ott lévő feliratot átalakítva azt üzeni, hogy várják vissza az Audit a sorozatba.

A négykarikások egyébként egyrészt anyagi okokból szálltak ki a küzdelmekből, másrészt pedig a dízel erőforrások fejlesztését egyre kevésbé támogatják a gyáriak, a versenyautó pedig ezt a technológiát használta. Az Audi azért nem hagyja el teljesen a versenysportot, hiszen beszáll a Formula E-be, illetve természetesen a DTM-ben is jelen lesz – persze magánversenyzők számára továbbra is kínálnak több kategóriában is autókat.

A Porschének idén nem ez az első szép gesztusa, hiszen a drámai végjátékban megnyert Le Mans-i 24 órás után – ahol a Toyota autójának az élről kellett kiállnia az utolsó körben – a japán ellenfélnek is megköszönték, hogy egy ilyen sportszerű és izgalmas harcban vehettek részt egymás mellett. A német márka egyébként is mindig figyelt a sportszerűségre, aminek köszönhetően mindig szimpatikusak voltak – ez pedig a vásárlók szemében is komoly plusz pont lehet.
Share/Save/Bookmark