2018. Augusztus 20., Hétfö

Frissitve:02:02:45

Sajtóanyagok

A Ford Magyarország immár másodszor utasította maga mögé Európát

Nyomtatás

A Ford európai központja minden évben pontozásos versenyt rendez az Európa 50 piacán dolgozó Ford ügyfélszolgálatok között: a megmérettetést a 2014-es sikert megismételve 2015-ben ismét a magyar csapat nyerte. Az első helyezés azért is nagyon komoly eredmény, mert az elégedett ügyfelek visszajelzései alapján megszületett eredmény objektív képet ad a magyar szakemberek elhivatottságáról és szaktudásáról.

Módosítás dátuma: 2016. március 07. hétfő, 14:15

A Volkswagen az ADAC EcoTest győztese

Nyomtatás

A Volkswagen földgáz üzemű autói közül a Golf TGI BlueMotion és az eco up!, valamint az elektromos hajtású e-up! új fejezetet nyitottak a környezetvédelmi minősítés történelmében. Az „ADAC EcoTest“-en ugyanis a korlátozott károsanyag-kibocsátású járművek kategóriájában a földgázüzemű eco up! és a tisztán elektromos hajtású e-up! egyaránt maximális pontszámot, azaz 50 pontot értek el, míg a földgáz hajtású Golf TGI BlueMotion 49 ponttal szorosan ezek mögött végzett.

Mindebből logikusan következik: mindhárom Volkswagen modell megkapta a hőn áhított ötcsillagos kitüntetést. Sőt, a Golf TGI BlueMotion és az e-up! 100, illetve 101 ponttal az ADAC EcoTest történelmében valaha megszerzett legnagyobb pontszámokat érték el. Ez pedig összhangban áll a Passat TSI EcoFuel által 2009-ben első ízben elnyert ötcsillagos minősítéssel – ez a modell szintén egy földgázüzemű Volkswagen. Ezt megelőzően a világon egyetlen sorozatgyártású gépjármű sem tudott ilyen eredményt elérni.

Az „ADAC EcoTest“ a személygépjárművek egyik legszigorúbb károsanyag-kibocsátási tesztjeként 2003 óta nyújt kiváló alapot a legkülönfélébb hajtási technológiájú gépjárművek gyakorlatias környezetvédelmi értékeléséhez. Az ADAC EcoTest végeredménye különféle vizsgálatokból tevődik össze: ezek során a jármű kategóriájától függetlenül a valós gyakorlathoz igen közel álló tesztciklusokon - részben bekapcsolt légkondicionálóval - mérik a kipufogógázban a szén-monoxid, a szénhidrogének, a nitrogén-oxidok és a részecskék kibocsátási szintjét.  Az ADAC tesztelői a járműkategória függvényében értékelik a szén-dioxid-kibocsátást, ám a három Volkswagen e téren is kimagaslóan jó eredményt ért el. Továbbá az EcoTest valós gyakorlathoz közel álló fogyasztásmérésén a Golf TGI BlueMotion, az eco-up! és az e-up! éppen csak egy picivel haladták meg a gyártó által megadott, szabványos üzemanyag-fogyasztási értékeiket.

Az idei ADAC EcoTest kitüntetései jól példázzák a Volkswagen hajtás-, illetve üzemanyag-stratégiájának sikerességét. Mindhárom teljes értékű négyszemélyes modell rendkívül kedvező üzemanyag-fogyasztással és CO2-kibocsátással tűnik ki: az eco up! száz kilométerenként 2,9 kilogramm földgázzal is beéri (79 g/km CO2-kibocsátásával), a kiemelkedőnek számító 600 kilométeres hatótávolság mellett (a benzintartalékkal együtt). Feltöltött tartályokkal (földgáz és benzin) a Golf TGI BlueMotion mintegy 1400 kilométeres hatótávolságot biztosít 3,4 kilogramm földgáz/100 kilométer (92 g/km CO) üzemanyag-fogyasztása révén. A hamarosan kapható e-up! a CO2-mentes városi közlekedés ideális járműve: dinamikus menettulajdonságai és nagynak számító, 210 Newtonméter nyomatéka mellett az új e-up! a kedvező, 11,7 kWh/100 km energiafogyasztásával örvendezteti majd meg a tulajdonosait.

Toyotával utaznak a szegedi kézilabdások

Nyomtatás

Magyarország egyik legjobb kézilabdacsapatához méltó személyautókat kaptak a szegedi kézilabdások. A Toyota tizenöt új gépjárművet adott át 1+1 éves használatra a Pick Szeged Kézilabda Csapatának, így az elmúlt két év folytatásaként, továbbra is megbízható Toyota autókkal közlekedhetnek a játékosok.

Országos Suzuki SX4 S-Cross teszthétvége

Nyomtatás

Budaörs, 2013. október 18. – A Suzuki legújabb modelljét, az SX4 S-CROSS-t is kipróbálhatják azok a vásárlók, akik október 18-án és 19-én ellátogatnak a Suzuki Országos Tesztnapokra, a részt vevő Suzuki-márkakereskedések valamelyikébe. A tesztnapokhoz és a hamarosan induló országjáró show-hoz nyereményjáték kapcsolódik: a szerencsés nyertes kétmillió forintos kedvezménnyel vásárolhatja meg új autóját.

Módosítás dátuma: 2013. október 25. péntek, 13:46

A Hungaroring bekerült a DTM-sorozat 2014-es versenynaptárába

Nyomtatás

A Hungaroringre is ellátogat a világ egyik legszínvonalasabb túraautó bajnoksága, a DTM – tudtuk meg a Mercedes-Benz sajtóanyagából. A 2014-es idényben is tízfutamos versenysorozat négy Németországon kívüli futamának egyike a kétnapos magyarországi forduló lesz, amelyek 2014. május 31-én és június 1-én rendeznek. A DTM mezőnye utoljára 25 évvel ezelőtt, 1988-ban látogatott Magyarországra.

A zéró emissziós Nissan Leaf meghódítja a versenypályákat

Nyomtatás

A Nissan barcelonai Műszaki Központjában dolgozó munkatársai bebizonyítják, hogy az autósport nem csak arról szól, hogy ki futja a legjobb köridőt a versenypályán. A spanyol Nissan-dolgozók egy merőben új koncepcióra épülő versenyen vesznek részt: az ECOseries egy olyan megmérettetés, amely a puszta sebesség helyett a hatékonyságot és az üzemanyag-takarékosságot helyezi előtérbe. Egyedülálló módon, a versenyre bármilyen típusú közúti gépjármű nevezhető, és bárki részt vehet, aki rendelkezik járművezetői engedéllyel.

Új téligumi a piacon: itt az Uniroyal MS plus 77

Nyomtatás

Az új Uniroyal MS plus 77 tovább növeli a biztonsági tartalékokat vizes, havas és jeges úton. Az új fejlesztésű futófelülettel és alapanyag-keverékkel készülő gumiabroncs kiváló tapadást, remek vízre felúszás elleni védelmet és rövid fékutakat biztosít téli körülmények között. A közép- és felsőkategóriás személygépjárművek számára kifejlesztett új téli gumiabroncs idén ősztől széles méretválasztékban érhető el a kereskedésekben.

Újult erővel áll rajthoz a Fuji Speedway pályán a Toyota Racing

Nyomtatás

A Toyota Racing teljes erőbedobással készül a Fuji hatórás versenyre, mert a FIA Hosszútávú Világbajnokság hatodik fordulójára a csapat otthonában, hazai pályán kerül sor. A 7. rajtszámú autó pilótái, Alex Wurz, Nicolas Lapierre és Kazuki Nakajima arra készülnek, hogy megvédjék címüket, amit tavaly izgalmas küzdelemben szereztek meg Japánban. A trió legutóbb negyedik helyen ért célba a Le Mans 24 órás versenyen.

A HTA és a MABISZ összefogott a biztonságosabb közlekedésért

Nyomtatás

A mai napon együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) és a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ). A két szervezet célja, hogy összefogásuk eredményeként biztonságosabbá váljon a hazai közúti közlekedés. „Mindkét szövetség számára kiemelten fontos a baleset-megelőzés, ezért is döntöttünk úgy, hogy a jövőben támogatjuk a biztosítók biztonságos közlekedést erősítő oktatási és ismeretterjesztő tevékenységét” – hangsúlyozta Rábai Dániel, a HTA elnöke az együttműködés kapcsán.