Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Toyota Racing teljes erőbedobással készül a Fuji hatórás versenyre, mert a FIA Hosszútávú Világbajnokság hatodik fordulójára a csapat otthonában, hazai pályán kerül sor. A 7. rajtszámú autó pilótái, Alex Wurz, Nicolas Lapierre és Kazuki Nakajima arra készülnek, hogy megvédjék címüket, amit tavaly izgalmas küzdelemben szereztek meg Japánban. A trió legutóbb negyedik helyen ért célba a Le Mans 24 órás versenyen.

A másik, 8. rajtszámmal futó TS030 Hybrid versenyautót Anthony Davidson, Sébastien Buemi és Stéphane Sarrazin vezeti majd, így a Toyota Racing teljes létszámmal áll versenybe ezen a különlegesen fontos helyszínen. Az elmúlt futamon, az austini Circuit of the Americas pályán a 8. rajtszámú autó legénysége a rajttól a célig folyamatosan küzdött a győzelemért, és végül második helyezést értek el; Japánban a Toyota Racing célja egyértelműen a győzelem. A Fuji Speedway csupán 20 kilométerre fekszik a Higashifuji Műszaki Központtól, ahol a Toyota Hybrid System – Racing hajtáslánc fejlesztése folyt. A Fuji Speedway vonalvezetése négy helyen teszi lehetővé a 300 lóerős hibrid rásegítés kihasználását. A verseny rendezői ki is jelölték a pályán a hibrid fékezési zónákat, ahol az autók energiát raktározhatnak el a későbbi gyorsítások idejére.

Yoshiaki Kinoshita, a csapat elnöke: “Mindig nagyon várom a japán futamokat; nemcsak azért, mert hazai pályán versenyzünk, hanem azért is, mert a japán szurkolók jelenléte hatalmas támogatást jelent számunkra. A tavalyi futam a Fuji pályán talán az év legjobb hatórás versenye volt: végig szoros küzdelmet vívtunk az Audival, miközben a tömeg szenvedélyesen biztatta pilótáinkat. A győzelem egyszerűen fantasztikus élmény volt a csapat számára, és most azzal a szilárd elhatározással tértünk vissza Japánba, hogy megőrizzük a tavaly megszerzett címünket. Az egész csapat izgatottan várja, hogy Alex, Nicolas és Kazuki újra rajthoz álljon, és biztos vagyok benne, hogy a 8. rajtszámú autó legénységéhez hasonlóan ők is tűkön ülve készülnek már a hétvégére."

/Sajtóanyag/

Kommentek