2018. Augusztus 20., Hétfö

Frissitve:02:02:45

Tesztek

Tízszeres megújulás – Ford Mustang 5.0 V8 A10 (2018) teszt

Nyomtatás

Évtizedek óta könyörögtünk érte, végre behozták, és siker lett. A Chevrolet Camaro, majd a Ford Mustang újkori európai sikertörténete kéz a kézben jár, erőteljes érzelmi töltettel a pénzügyesek számára érthetetlen számokat hozva. A nagy keresletnek azonban megvan az eredménye: a kékoválosok még komolyabban veszik sportautójuk európai szereplését, melynek köszönhetően itt a modellfrissítés, amely gyakorlatilag a modell legfontosabb porcikáihoz is hozzányúl, miközben az extralistát is gyarapítja. Hogy milyen lett az eredmény? A legjobb Mustang-változat, a Fastback GT segítségével vizsgáltuk ezt meg.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 18. szombat, 14:36

Négykeréken két részben – teszten a leggyorsabb Škoda kerékpárok

Nyomtatás

Manapság, amikor a magyar átlag még mindig sokall százezer forintot kiadni egy kerékpárért, nehéz megmagyarázni, hogy miért járunk jobban, ha ennek többszörösét, sőt, tízszeresét adjuk ki kétkerekű közlekedésre. De ha az átlagos felhasználást nézzük, akkor az elektromos rásegítésű, azaz pedelec kerékpárok alaposan megkönnyítik a dolgot. Némi kitekintésként az autók világából ezúttal a Škoda villanyos rásegítésű drótszamarait vittük el egy kiadós tesztkörre.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 17. péntek, 15:27

Nincs több kérdés – BMW X4 xDrive 25d teszt

Nyomtatás

Az élet nem más, mint hosszadalmas és kalandokkal teli útkeresés, a válaszok kényszeres, vagy épp szükségszerű fürkészése, legyen szó a mindennapokról, a munkáról, a kapcsolatokról, akár a családról. Mi sem működünk másképp, kérdések és válaszok sokaságán átgázolva hozunk autós ítéletet – most épp egy kissé megosztó személyiség felett, a BMW azonban ezúttal a szokásosnál is tévedhetetlenebbnek tűnik, és az új X4 csatasorba állításával nem hagynak a bajorok megválaszolatlan kérdést. A divatos újdonság xDrive 25d hajtáslánccal, M-csomaggal és extrákkal csordultig pakolva járt szerkesztőségünknél.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 17. péntek, 09:55

Ezt valóban csípni fogják! – Suzuki Swift Sport (2018) teszt

Nyomtatás

Csípni fogod“ – így szól a Suzuki Swift legmérgesebb ‘Sport’ verziójának szlogenje, az egy hetes teszt tapasztalatai alapján pedig annyit mondhatok, hogy valóban helytálló a mottó. Ezt a Swiftet egyszerűen nem lehet csípni, hiszen minden a helyén van benne, úgy kerek, ahogy van. Elődjéhez képest különben minden téren rengeteget fejlődött az autó – vagyis csak majdnem minden téren, de erről kicsit később.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 14. kedd, 14:15

A prémiumok sarkában – Škoda Superb 2.0 TSI 4x4 DSG (2018) teszt

Nyomtatás

280 lóerő, összkerékhajtás, automata váltó, modern extrák, sportos, de egyben elegáns megjelenés: akár az egyik prémiumgyártó méregdrága modelljéről is beszélhetnénk, pedig mindez a Škoda zászlóshajójára, a Superbre is igaz lehet, ami nemrég pontosan ilyen formában tette tiszteletét szerkesztőségünk garázsában, mi pedig nem voltunk restek alaposan vallatóra fogni a csehek csúcsmodelljét.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 13. hétfő, 10:47

Megnyerő mindenes? – Lada Vesta Kombi teszt

Nyomtatás

A Dacia Logan jött, látott és sokakat meggyőzött azzal, hogy egy alapvetően jól használható új autót adott ehhez mérten nagyon is kis pénzért. De mi van akkor, ha egy kicsit többre, igényesebbre vágyunk, de azért nem akarunk elmerészkedni a jól felszerelt kompakt kombik 5 milliós világába? Erre kínál megoldást a Lada, méghozzá olyat, amelyet jelenleg Magyarországon még mindig akkora érdeklődés övez, mint egy Ford Mustangot. Íme, a Vesta Kombi.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 08. szerda, 12:52

Meglovagolja a trendeket – Lada Vesta SW Cross 1.6 teszt

Nyomtatás

Aki gyönyörű hazánkban közlekedik autóval – és aki nem, igazából az is –, az pontosan tudja, hogy az útviszonyok Magyarországon bizony bőven hagynak kívánnivalót maguk után. Vannak azonban országok, ahol még rosszabb a helyzet: ilyen például Oroszország, a Lada otthona, amelynek modelljein bizony érezhetjük is ezt. Így például a korábban tesztelt négyajtós Vesta is jól bírta a kiképzést, de az új, emelt hasmagasságú kombiként színre lépő Vesta SW Cross még könnyebben veszi az akadályokat – ezt pedig nemrég szerkesztőségünk garázsában járva bizonyította be.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 03. péntek, 19:14

Hajtáslánci kérdés – Škoda Karoq vásárlási tanácsadó II.

Nyomtatás

A Škoda Karoq megérkezett, vele pedig még tovább színesedik a kompakt SUV modellek egyébként is népes kínálata. De vajon ő az igazi, vagy csak egy a sok közül? Vásárlási tanácsadónk első részében az alaptulajdonságok és a felszereltségek áttekintésével igyekeztünk erre is választ kínálni, most pedig a hajtásláncok és árak ismertetésével tiszta vizet öntünk a pohárba. Lesznek meglepetések.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 01. szerda, 13:34

Škoda Karoq vásárlási tanácsadó I. – Rendnek trendje

Nyomtatás

Benzinesként, majd dízellel, első- és összkerékhajtással, kézi és automata váltóval is teszteltük a Škoda legújabb kompakt SUV modelljét – a szerkesztőségünkhöz érkező két modell révén rálátásunk nyílt a Karoq szinte teljes palettájára. Mi pedig ezt kihasználva igyekszünk teljes mértékű vásárlási tanácsadót nyújtani a már most népszerű modellhez: cikkünk első részében a közös tulajdonságokat vizsgáljuk, a jövő héten érkező második részben pedig a hajtáslánci választék kerül rivaldafénybe.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 07. kedd, 11:10

Dacia Lodgy Stepway teszt – Legkevesebbért legtöbbet visz

Nyomtatás

Az autóvásárlásban kulcskérdés az ár/érték arány, aminek fontossága – talán nem tévedek nagyot ezzel a megállapítással – fordítottan arányos a vételárral. Ebben a szegmensben halászik már jó ideje a Renault költséghatékony divíziójaként aposztrofálható Dacia. Ezúttal a román-francia gyártó hétüléses, szívó benzines verzióját fogtuk vallatóra.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 07. kedd, 11:09

BMW i8 Roadster teszt – Szuperautó a hétköznapokra

Nyomtatás

Érezték már azt, hogy valaki mindig figyeli Önöket? Hogy folyamatosan magukra szegeződik néhány szempár? Nem hangzik jól, pedig higgyék el, nem feltétlenül rossz dolog mindez: egy BMW i8 Roadster volánja mögött például nem különösebben zaklatja fel az ember lelkét, még ha nem is feltétlenül szeret valaki a középpontban lenni – az persze ne vegyen ilyen autót, vagy szokjon hozzá. Nemrég mi is megtapasztalhattuk, hogy milyen, amikor az ember sehogy sem tud észrevétlen maradni – nálunk járt a BMW különleges modelljének nyitott változata.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 07. kedd, 11:14

1. oldal / 133