Tesztek

Mitsubishi Outlander PHEV teszt - Töltéskérdés

Nyomtatás

A Mitsubishinek nincs könnyű dolga az elmúlt években, hiszen a szintén japán Subaruhoz hasonlóan a márka elsősorban a klasszikus értékekre helyezi a hangsúlyt és a jól bevált megoldásokat preferálja a megbízhatóságra és a kiforrottságra törekedve, ami egyfelől üdvös, azonban sok szempontból bizony erősen érződik a gyémántosok lemaradása a szinte kivétel nélkül, és származástól függetlenül innovatívabb konkurenciához képest.

Módosítás dátuma: 2017. február 07. kedd, 08:35

Kia Optima SW GT teszt - Két legyet egy csapásra

Nyomtatás

Lassan teljes joggal állíthatom, hogy a Kia Optima családjának szakértője vagyok, hiszen az egyetlen dízelverziót leszámítva a dél-koreaiak középkategóriás tesztautóinak kulcsai mind az én zsebemet melegítették – nagy örömömre. A 2-literes szívó benzines és a PHEV után azonban még mindig vártak rám újdonságok az autóval kapcsolatban, hiszen időközben megérkezett a kombi SW és a GT variáns is, de szerencsére nem kellett sokat várnom, hogy őket is közelebbről megismerhessem, méghozzá rögtön egy testbe csomagolva.

Módosítás dátuma: 2017. február 07. kedd, 08:35

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet teszt - Frontérzékeny

Nyomtatás

Már-már közhellyé vált a frázis, miszerint az autóipar az SUV-k és crossoverek irányába mozog egyre nagyobb vehemenciával, azonban mégsem mehetünk el szó nélkül az uralkodó trendek mellett. A Suzuki ráérzett erre, s a divat hullámait nem csupán a teljesen megújult és váratlanul sikeres Vitarával, hanem az SX4 S-Cross segítségével is próbálja meglovagolni a japán gyártó.

Módosítás dátuma: 2017. február 07. kedd, 08:35

Ford Edge menetpróba - Felfelé húz

Nyomtatás

Megérkezett hazánkba az új Ford Edge, és ezt a komoly eseményt természetesen az Autó Pult csapata sem mulasztotta el, a magyarországi importőrnek köszönhetően élőben csodálhatta meg és próbálhatta ki az autót, amely divatos formákkal és megjelenéssel, kétliteres dízelmotorral és 210 lóerővel kacsintgat új magasságokba.

Módosítás dátuma: 2017. február 07. kedd, 08:35

BMW 320d xDrive Gran Turismo (2016) teszt - Ámító

Nyomtatás

Azt mondja, hogy hatalmas – de ennek csak a fele igaz. Azt mondja, hogy kupé – ennek meg a fele sem. Mégis sikeres, méghozzá okkal. Már bő három évünk volt, hogy megszokjuk a BMW 3-as Gran Turismo nem kategorizálható kialakítását, az eltelt időt pedig hasznosan töltötték a bajorok, így most frissítéssel jelentkeznek. Igen ám, de az új idők új ellenfeleket is hoztak a modell számára.

Módosítás dátuma: 2016. december 20. kedd, 12:35

BMW 430i xDrive Gran Coupé teszt - Az arany középút?

Nyomtatás

A prémium márkák palettája mára olyan sűrű lett, hogy olykor konkrét elképzelések mellett is nehezére esik az embernek a döntés néhány modell közül. Erre kiváló példa legutóbbi tesztautónk, a BMW 430i Gran Coupé, mely sportos formáival és ötajtós kialakításával bizony a négyajtós 3-asnak és a kétajtós 4-esnek is alternatívája lehet. A kérdés azonban az, hogy vajon tud-e egyszerre kupé és családi középkategóriás lenni?

Módosítás dátuma: 2016. december 20. kedd, 12:35

Opel Zafira 2.0 CDTI (2016) teszt - Mint csillagos égbolt, úgy ölel át

Nyomtatás

A vezetői székben ülök. A Szuperhold már sehol. Felettem, mint lyuggatott fekete vásznon, milliónyi csillag tündököl. Nem űrhajó ez, hanem egy vidéki sötét éjszaka és az Opel Zafira fölénk boruló szélvédője, amelyet már évek óta szeretünk. Most azonban a sok közül egyetlen csillag fényesebben ragyog. Ha pedig meguntuk a végtelen kémlelését, gombnyomásra éjt nappallá tehetünk.

Módosítás dátuma: 2016. december 20. kedd, 12:34

Renault Clio TCe 118 GT Line (2016) teszt - Köztes megoldás, vidámsággal

Nyomtatás

Kék és sportos. És kicsi. És vidám. A Renault Clio nemrégiben frissült és tovább folytatja divatos kisautó karrierjét, aminek a franciáktól jól megszokott, sportos, de mégsem túl radikális GT (most már csak Line) kiadás is részét képezi. Izgalmat ígér, miközben a mindennapi használat kompromisszumával is csábít, ráadásul az általunk ugyancsak tesztre fogott elődhöz képest immáron kézi váltóval is kapható. Lássuk, előre vagy hátra lépett a dögös kis francia.

Módosítás dátuma: 2016. december 20. kedd, 12:34

Kia Niro hibrid teszt - A mindentudó

Nyomtatás

Divatos crossover formák, kompakt, de családbarát méretek, dinamikus, mégis takarékos hajtáslánc. A Kia Niro a semmiből jött, de papíron sikerre ítéltetett, hiszen mindent tud, amit egy manapság népszerű típusnak tudnia kell, ráadásul hibrid hajtása ki is emeli a tömegből. De a valóságban is ennyire ígéretes?

Módosítás dátuma: 2016. december 20. kedd, 12:34

Citroën C3 (2016) hazai menetpróba - Újat hozott

Nyomtatás

2002-ben mutatkozott be, eddig két generációt élt meg és több mint 3,5 millió példány kelt el belőle eddig - mi az? Na jó, nyújtok még egy kis segítséget: a Citroën legsikeresebb modellje, amely az eladások egyötödét teszi ki, és nemrég teljesen megújult. A nyitókép alapján nyilván már mindenki tudja, hogy miről van szó, de azért álljon itt feketén fehéren: a vadonatúj Citroën C3 sajtóbemutatóján jártunk nemrég, ahol alkalmunk nyílt kipróbálni a franciák kisautóját.

Módosítás dátuma: 2016. december 20. kedd, 12:34

Kia Optima PHEV (2016) teszt - Feladja a leckét

Nyomtatás

Nem is olyan régen még szinte minden Kiáról szóló cikkemet azzal kezdtem, hogy a dél-koreai márka – és persze testvére, a Hyundai – szinte a semmiből küzdötte fel magát, és mostanra bizony már képesek megszorongatni, vagy akár túl is mutatni a konkurencián. Azt hiszem azonban, hogy ideje leszokni a múltba tekintésről, hiszen mostanra már teljes joggal emlegetjük őket szinte minden kategóriában a legjobbak között – persze gyenge pontjaik nekik is vannak, ahogyan miden gyártónak. Erre pedig a legjobb példa az Optima PHEV, mely kiváló képességekkel robbant be a konnektoros hibridek világába.

Módosítás dátuma: 2016. december 20. kedd, 12:33

10. oldal / 115