Tesztek

BMW 440i xDrive Cabrio (2016) teszt - Nászinduló

Nyomtatás

Úgy szeretem, hogy legszívesebben elvenném feleségül. De már megtaláltam az igazit. A BMW 4-es kabriójának talán legfinomabb verziója járt nálunk, amely igazi élményautó tud lenni, úgy, hogy közben semmilyen kompromisszumra nem késztet. Sokoldalúságát pedig ügyesen kamatoztatta a teszthét alatt: a gumifüstben üvöltő sportolóról egy szempillantás alatt kifinomult esküvői meseautóvá változott.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 19. hétfő, 10:58

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet és 1.0 Boosterjet teszt - Egyszerű válasz

Nyomtatás

A Suzuki manapság virágkorát éli, noha egészen másképpen, mint azt a korábbiakban láthattuk. Míg a ’90-es években az olcsó Swift volt a sztár a hazai utakon, addig ma már az egészen más karakterű Vitara róhatja a sikerei révén a tiszteletköröket. A szélesedő kínálatban pedig hosszú kihagyás után ismételten feltűnt a Baleno típusjelzés, a Vitarához hasonlóan a korábbitól egészen eltérő szerepvállalásban – mi már mindkét motorral tesztre is fogtuk a Suzuki Indiában készülő újdonságát.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 19. hétfő, 10:58

Mercedes-Benz CLA 250 Sport 4Matic teszt - Móka és kacagás

Nyomtatás

Kecskemét büszkesége, a kizárólag hazánkban gyártott Mercedes-Benz CLA szép csendben egy ráncfelvarráson esett át, és még szinte alig száradt meg a festék az első frissített példányokon, szerkesztőségünknél máris kikötött az újdonság. Méghozzá nem is akármilyen kivitelben, hanem a bivalyerős AMG 45 sportváltozaton innen a kínálat csúcsmodelljeként, négyajtós karosszériával – és persze minden földi jóval megkenve, amit csak el tudunk képzelni.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 19. hétfő, 10:58

Renault Talisman Energy dCi 130 teszt - Agresszív elegancia

Nyomtatás

A Renault az elmúlt jó pár év legkomolyabb modelloffenzívájával támadja folyamatosan a konkurenseket: szinte minden kategóriában benne van a három legfrissebb versenyző között a franciák adott típusa. A gyáriak ráadásul helyenként jelentős átpozícionálást is végrehajtottak, amiből talán a Talisman jött ki a legjobban, ami bár a Lagunát váltva továbbra is a középkategóriában kíván harcba szállni, jóval nagyobb méretekkel, komolyabb képességekkel és jobb minőséggel szolgál rá a névváltásra.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 19. hétfő, 10:57

Hyundai Tucson vs Kia Sportage - Mindenest a mindennapokra

Nyomtatás

A kompakt SUV-k korát éljük, ez nem vitás, hiszen soha nem volt ennyire népszerű a szegmens, mint napjainkban. Épp ezért szinte minden gyártó igyekszik ajánlani valamit a vásárlóknak, eltérő stílusban és eltérő képességekkel. Ezúttal két nagyon különböző, de egy konszernhez tartozó koreai kompakt hobbiterepes járt szerkesztőségünk garázsában, hogy megvizsgáljuk, mit érdemes választani a józan felszereltség és induló dízel, valamint csúcsfelszereltség és csúcsdízel párosából.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 19. hétfő, 10:55

MINI Clubman All4 (2016) menetpróba - Maximális tapadással

Nyomtatás

A MINI modelleket népszerűsítő nemzetközi roadshow, a MINI Experience Drive a múlt héten hazánkba is ellátogatott, a márka rajongói pedig több helyszínen találkozhattak a különleges MINI-hangulatú kamionnal, amiben egy úgynevezett ’lounge’-ot alakítottak ki a gyáriak. Ez még önmagában nem lett volna elég ahhoz, hogy az importőr egy megfelelően nívós sajtórendezvényt építhessen az esemény köré, de egy új modell bemutatójával összevonva már mindenképp megért egy látogatást.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:06

Alfa Romeo Giulia menetpróba - „Az érzelmek mechanizmusa”

Nyomtatás

„La meccanica delle emozioni” – így szól az Alfa Romeo új szlogenje, melyet közvetlenül a felfrissített márkajel alatt olvashatunk, és magyar fordítását a cikk címében olvashatják. A lendület érthető, hiszen az olaszok egy igencsak nehéz időszak után próbálnak talpra állni, sőt, rögtön a prémium kategóriába katapultálnák magukat. A nagy megújulás első üdvöskéje pedig a régóta várt Giulia, melyet végre mi is kipróbálhattunk.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:05

Toyota Prius (2016) teszt - Padlógázas szomjoltás

Nyomtatás

Ki hitte volna, hogy egy megmosolyogtató külsejű, parányi kis elektromotorral felszerelt benzines autó ekkora lavinát indít meg? Pedig az 1997-ben piacra dobott első Prius, majd folyamatosan fejlődő utódai a világ legnagyobb autógyártójává tették a Toyotát, és utat nyitottak az elektromos autózás fejlődésének. Most viszont itt a negyedik generáció, amely elődei alapelvét alkalmazza. Vajon elegendő-e ez sokat fejlődött, zöldrendszámos-konnektoros világunkba?

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:05

BMW X6 M50d (2016) teszt - Ellentmondás

Nyomtatás

Tíz éve még ilyen autó nem létezhetett volna. Már azonban a technológiai fejlődés lehetővé tette: magabiztosságot sugárzó nagy SUV egy kupé vonalaival, 381 lóerővel, ám mégis hatékony, háromliteres dízelmotorral. Mindezt sportos, már-már karikatúraszerűen túlzó kiegészítők teszik kerekké, és Lamborghini-nek is becsületére váló kerekek próbálják úton tartani. Egy hihetetlen technikai vívmány. De kinek van erre mind szüksége?

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:04

Renault Twingo 0.9 TCe teszt - Más utakon törpösködik

Nyomtatás

A kisautók két dologról szólnak: a méretükből fakadó praktikumról és a vidámságról. Amikor első ízben hallani lehetett arról, hogy a Renault a miniautója esetében visszatér a múltban oly gyakran alkalmazott farmotor, hátsókerékhajtás felépítéshez, a vidámságfaktor már látatlanban megsokszorozódott, ahogy a nagyfelületű, elhúzható vászontető ugyancsak az élményfaktorra gyúr – a franciák legkisebb, de legtartalmasabb modellje érkezett hozzánk.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:03

Opel Zafira (2016) menetpróba - Csatlakozott

Nyomtatás

Egy modellfrissítés célja természetesen mindig az, hogy az adott típus kisebb hibáit kijavítva – melyekkel kapcsoltban néha olyan érzésünk lehet, hogy nem véletlenül kerültek bele az autóba –, és a legfrissebb formanyelvhez igazítva, még jó pár évig kívánatossá tegye a négykerekűt. A technológia villámgyors fejlődésével persze a modernebb megoldások megjelenésével is együtt jár a ráncfelvarrás, az Opel Zafira megújítása esetében pedig talán ez utóbbi volt a fontosabb szempont a mérnökök munkája során.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:03

10. oldal / 110