Tesztek

Peugeot 2008 (2016) menetpróba - Fickósabban

Nyomtatás

A Peugeot 2008 még a kis crossoverek szegmensének bimbózásakor lépett be a piacra, családbarát, ám költséghatékony alternatívát nyújtva különösen divatos felépítéssel. Azóta viszont eltelt három év, és a konkurensek száma alaposan megszaporodott. A volán mögé ülve megvizsgáltuk, hogy ráncfelvarrásával hogyan kívánja felvenni a kesztyűt az oroszlános modell.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:02

Volvo XC90 T8 AWD (2016) teszt - Elektromos csúcstámadás

Nyomtatás

Ne ringassuk magunkat álomképekbe: a prémium autók piacán, és azon belül is az SUV-k szegmensében a konnektoros hibridek nem elsősorban a hatékonysággal kívánnak hódítani. Noha utóbbi sem elhanyagolható szempont, a modern technológia, a villanyos suhanás – ami egyelőre elég nagy kiváltságnak számít – vagy éppen az impozáns teljesítmény és a luxus az, ami leginkább vonzza a vásárlókat, a zöld rendszámmal járó könnyebbségekről nem is beszélve. A lemezek alatt található technikák komplexitásai és képességei azonban egyszerűen lenyűgözőek, amit a Volvo XC90 T8-as csúcsverziója is bizonyított.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:02

MINI Cooper Cabrio (2016) teszt - A kabriózás esszenciája

Nyomtatás

Szeretem a nyarat, még akkor is, amikor a hűvös házból kilépve úgy érzem, hogy már az ajtóban elolvadok. Persze nem mindig kellemes ez az érzés, főleg, ha már nincs olyan ruhadarab, amitől a józan ész határain belül megszabadulhatnánk. Ennél talán már csak az rosszabb, amikor az autóban szaunákat megszégyenítő hőség fogad minket. Legutóbbi tesztautómba azonban még ilyen körülmények között is szívesen ültem be, ugyanis pár pillanattal később már szabadon élvezhettem a frissítő szellő simogatását az arcomon – hadd mutassam be Önöknek a vadonatúj MINI Cooper Cabriót!

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:01

Opel Astra Sports Tourer 1.6 BiTurbo CDTi (2016) teszt - Odapakol

Nyomtatás

Az Opel Astra legújabb, 'K' generációja sokat ígért, az ötajtós verzió tesztjei alapján pedig már megállapíthattuk: sokat is nyújt. A modell legnagyobb Achilles-sarkát az átlagosnál kisebb csomagtartó adta, ezt a hiányosságot azonban az eleganciára hangolt kombi változat pótolhatja. Ráadásul a Sports Tourer a vadonatúj kétturbós 1,6-os hajtáslánccal érkezett hozzánk, kettős apropót szolgáltatva tesztünknek.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:01

Mercedes-Benz E 220d teszt (2016) - A technológia csúcsa

Nyomtatás

A legjobbat, vagy semmit”, szól a Mercedes-Benz szlogenje, ami a vadonatúj E-osztály kapcsán maximálisan értelmet nyer. A Csillagos prémiumgyártó ugyanis olyan magas kvalitásokkal felruházott autóval rukkolt elő, ami talán minden várakozást felülmúlt, márpedig egy új generációs E-osztállyal szemben, amely talán a Mercedes-Benz legfontosabb modellje és a legjobban képviseli a márka filozófiáját, igencsak magas elvárásokat támaszt a világ. Volt miből építkezni, hiszen a modellsorozat 60 éve koptatja az utakat, és az aktuális generáció konkrétan a tizedik felvonás.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:00

BMW M2 menetpróba - Beteljesült ÁloM

Nyomtatás

Kitörő örömmel és nagy büszkeséggel fogadtam a BMW importőrétől az M2 nemzetközi bemutatójára szóló meghívást. Nem csak azért, mert a sportautók szerelmeseként az idei évben az összes négykerekű közül a BMW M2 kipróbálásának a lehetőségét vártam leginkább , hanem azért is, mert Magyarország ad otthont a nívós nemzetközi bemutatónak, ami azt jelenti, hogy a világ 32 országából 300 újságíró érkezett illetve érkezik Magyarországra, hogy a Hungaroring aszfaltcsíkján, valamint a pálya körül közúton is kipróbálhassa a bajorok büszkeségét, amelyről már elöljáróban elmondhatom, hogy maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:00

Subaru Levorg 1.6 GT-S teszt - Érzelem csomag Japánból

Nyomtatás

Életérzés – talán ez a legjobb kifejezés arra, milyen is egy Subarut birtokolni. A legendás Impreza modellsorozat legfrissebb generációjának kombi verziójaként aposztrofálható Levorg legalább annyira sugározza az egyediség életérzését a motorsportból átszivárgott hangulati elemekkel együtt. Boxermotor, sportos futómű és összkerékhajtás a Fiastyúk égisze alatt – teszten a Subaru Levorg 1.6 GT-S.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 08:59

Peugeot 308 GT SW 2.0 BlueHDi EAT6 teszt - Dízelként az igazi?

Nyomtatás

Hiába tagadnám, egyszer már beláttam: egy sportosnak szánt kompakt esetében sem feltétlenül szentségtörés a dízelmotor és a kombi karosszéria. A Peugeot 308 GT SW esetében pedig hatványozottan így van ez, hiszen a franciák már a benzines verzió esetében sem a dinamizmusra helyezték a legnagyobb hangsúlyt, hanem egy erős, ugyanakkor a hétköznapokban is kényelmes és praktikus autót szerettek volna faragni a sportos kompaktból – ezt pedig egy remek dízelmotor is tudja biztosítani.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 08:59

Nissan e-NV200 Evalia teszt - A néma hétlövetű

Nyomtatás

Az elektromos autózás, noha csak mértéktartóan, de stabilan egyre csak terjed – manapság igyekszenek a gyártók korrekt ajánlatokkal élni, azonban javarészt a személyautók piacán. Nem úgy a Nissan, aki meglátta a fantáziát abban, hogy valamivel nagyobb kapacitást igénylő városi fuvarozásban is volna igény ilyesfajta alternatívára. A Leaf műszaki alapjainak felhasználásával így született meg az e-NV200, amelyet a furgonos kivitel után ezúttal a hét személyre szabott verzió követi.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 08:59

Lexus IS 200t F Sport teszt - Az egyediség ereje

Nyomtatás

A jelszó: egyediség. Gondoljunk csak bele: a mai világban a csapból is az folyik, hogy legyél egyedi, éld a saját életed. Ezt pedig könnyen levetíthetjük az élet minden területére, esetünkben például az autózás világára, de azon belül is a prémium középkategóriára. Utóbbi említésére sokaknak rögtön a német prémiumtrió modelljei ugranak be, pedig van ám rajtuk kívül is választék, méghozzá nem is akármilyen – ennek pedig ékes bizonyítéka a Lexus IS, melyet turbós benzinmotorral teszteltünk.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 08:58

Porsche 718 Boxster menetpróba - Lélekdonor

Nyomtatás

Felfrissült a Porsche Boxster! Hogy mi változott? Kezdhetnénk az új névvel, és a mögötte megbúvó legendával, folytathatnánk a központi rendszeren át a turbófeltötésig. De valójában ennél mélyrehatóbb a módosítás: minden megváltozott. A Boxster ugyanis szívet, vele pedig lelket cserélt. Ez vajon jó dolog? Kerüljenek beljebb, elmondom!

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 08:58

10. oldal / 109