2017. Április 25., Kedd

Frissitve:08:02:42

Tesztek

MINI Cooper Cabrio (2016) teszt - A kabriózás esszenciája

Nyomtatás

Szeretem a nyarat, még akkor is, amikor a hűvös házból kilépve úgy érzem, hogy már az ajtóban elolvadok. Persze nem mindig kellemes ez az érzés, főleg, ha már nincs olyan ruhadarab, amitől a józan ész határain belül megszabadulhatnánk. Ennél talán már csak az rosszabb, amikor az autóban szaunákat megszégyenítő hőség fogad minket. Legutóbbi tesztautómba azonban még ilyen körülmények között is szívesen ültem be, ugyanis pár pillanattal később már szabadon élvezhettem a frissítő szellő simogatását az arcomon – hadd mutassam be Önöknek a vadonatúj MINI Cooper Cabriót!

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 10:01

Opel Astra Sports Tourer 1.6 BiTurbo CDTi (2016) teszt - Odapakol

Nyomtatás

Az Opel Astra legújabb, 'K' generációja sokat ígért, az ötajtós verzió tesztjei alapján pedig már megállapíthattuk: sokat is nyújt. A modell legnagyobb Achilles-sarkát az átlagosnál kisebb csomagtartó adta, ezt a hiányosságot azonban az eleganciára hangolt kombi változat pótolhatja. Ráadásul a Sports Tourer a vadonatúj kétturbós 1,6-os hajtáslánccal érkezett hozzánk, kettős apropót szolgáltatva tesztünknek.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 10:01

Mercedes-Benz E 220d teszt (2016) - A technológia csúcsa

Nyomtatás

A legjobbat, vagy semmit”, szól a Mercedes-Benz szlogenje, ami a vadonatúj E-osztály kapcsán maximálisan értelmet nyer. A Csillagos prémiumgyártó ugyanis olyan magas kvalitásokkal felruházott autóval rukkolt elő, ami talán minden várakozást felülmúlt, márpedig egy új generációs E-osztállyal szemben, amely talán a Mercedes-Benz legfontosabb modellje és a legjobban képviseli a márka filozófiáját, igencsak magas elvárásokat támaszt a világ. Volt miből építkezni, hiszen a modellsorozat 60 éve koptatja az utakat, és az aktuális generáció konkrétan a tizedik felvonás.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 10:00

Subaru Levorg 1.6 GT-S teszt - Érzelem csomag Japánból

Nyomtatás

Életérzés – talán ez a legjobb kifejezés arra, milyen is egy Subarut birtokolni. A legendás Impreza modellsorozat legfrissebb generációjának kombi verziójaként aposztrofálható Levorg legalább annyira sugározza az egyediség életérzését a motorsportból átszivárgott hangulati elemekkel együtt. Boxermotor, sportos futómű és összkerékhajtás a Fiastyúk égisze alatt – teszten a Subaru Levorg 1.6 GT-S.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:59

Peugeot 308 GT SW 2.0 BlueHDi EAT6 teszt - Dízelként az igazi?

Nyomtatás

Hiába tagadnám, egyszer már beláttam: egy sportosnak szánt kompakt esetében sem feltétlenül szentségtörés a dízelmotor és a kombi karosszéria. A Peugeot 308 GT SW esetében pedig hatványozottan így van ez, hiszen a franciák már a benzines verzió esetében sem a dinamizmusra helyezték a legnagyobb hangsúlyt, hanem egy erős, ugyanakkor a hétköznapokban is kényelmes és praktikus autót szerettek volna faragni a sportos kompaktból – ezt pedig egy remek dízelmotor is tudja biztosítani.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:59

Nissan e-NV200 Evalia teszt - A néma hétlövetű

Nyomtatás

Az elektromos autózás, noha csak mértéktartóan, de stabilan egyre csak terjed – manapság igyekszenek a gyártók korrekt ajánlatokkal élni, azonban javarészt a személyautók piacán. Nem úgy a Nissan, aki meglátta a fantáziát abban, hogy valamivel nagyobb kapacitást igénylő városi fuvarozásban is volna igény ilyesfajta alternatívára. A Leaf műszaki alapjainak felhasználásával így született meg az e-NV200, amelyet a furgonos kivitel után ezúttal a hét személyre szabott verzió követi.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:59

Lexus IS 200t F Sport teszt - Az egyediség ereje

Nyomtatás

A jelszó: egyediség. Gondoljunk csak bele: a mai világban a csapból is az folyik, hogy legyél egyedi, éld a saját életed. Ezt pedig könnyen levetíthetjük az élet minden területére, esetünkben például az autózás világára, de azon belül is a prémium középkategóriára. Utóbbi említésére sokaknak rögtön a német prémiumtrió modelljei ugranak be, pedig van ám rajtuk kívül is választék, méghozzá nem is akármilyen – ennek pedig ékes bizonyítéka a Lexus IS, melyet turbós benzinmotorral teszteltünk.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:58

Kia Sportage 1.6 T-GDI GT Line (2016) teszt - Élettel töltelek meg

Nyomtatás

Ki akar manapság unalmasnak, egyhangúnak és szürkének lenni, amikor temérdek lehetőség van arra, hogy a szürkeség tengeréből kiemelkedve nem csak színesebben, de örömtelibben éljünk? Tudni kell nemet mondani a hagyományosra, tudni kell nyitni az újszerűre – talán ez az az irány, amit legjobban kihoz az emberből a Kia kompakt méretű crossovere. A Sportage benzines csúcsváltozata, a GT line vendégeskedett szerkesztőségünk garázsában.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 08:36

Hyundai i20 Active 1.0 TGDI (2016) teszt - Kis szívvel nagyra tör

Nyomtatás

A Hyundai egyszerű, gyors megoldással váltott belépőt a kiskategóriás crossoverek piacára: jól sikerült kisautójukat, az i20-t megemelték, látványosabb kiegészítőkkel ruházták fel, és utalva a többcélú életmódra, hozzátették az Active utónevet. Ám ezzel egy jóval keményebb, pezsgőbb szegmensbe léptek: vajon elég ide a kisautó tudása?

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 08:36

Kia Optima 1.7 CRDI DCT (2016) teszt - Az optimum ereje

Nyomtatás

Bármennyire erős manapság a középkategória, bármennyire igaz a tény, hogy egyre nehezebb fogást találni a szegmensbe érkező újdonságokon, az optimális, arany középutat jelentő megoldások mégsem gyakoriak a széles mezőnyben. A Kia egyszer nálam már kiérdemelte az arany középút jelzőt, s úgy tűnik, immáron egy kategóriával feljebb is neki kell címeznem ezt a díjat – a benzines tesztjét követően nálunk járt az új Kia Optima, józan dízelmotorral és automataváltóval, vagyis ideálisnak mondható összeállításban.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 08:36

Nissan Murano 3.5 V6 CVT (2016) teszt - Öregember nem vénember

Nyomtatás

Hideg a reggel, és lóg az eső lába. Ezeken a napokon legszívesebben meg sem mozdulnék, és egyébként is szinte hegyekben sorakoznak már kedvenc sorozataim elmulasztott epizódjai – de sajnos muszáj elindulni. Szerencsére azért van mibe kapaszkodnom, ugyanis a garázsban egy 3,5 literes V6-os szív várja, hogy gombnyomásra dobbanhasson meg a kedvemért, és ha mindez még nem lenne elég, a tágas utastérben hatalmas fotelek ölelése eleveníti fel bennem az otthon melegét. Így próbálja szebbé tenni a reggeleket a Nissan idősödő SUV-ja, a Murano – és teszi ezt nagy sikerrel.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 08:35

10. oldal / 84