Tesztek

Kia Optima 1.7 CRDI DCT (2016) teszt - Az optimum ereje

Nyomtatás

Bármennyire erős manapság a középkategória, bármennyire igaz a tény, hogy egyre nehezebb fogást találni a szegmensbe érkező újdonságokon, az optimális, arany középutat jelentő megoldások mégsem gyakoriak a széles mezőnyben. A Kia egyszer nálam már kiérdemelte az arany középút jelzőt, s úgy tűnik, immáron egy kategóriával feljebb is neki kell címeznem ezt a díjat – a benzines tesztjét követően nálunk járt az új Kia Optima, józan dízelmotorral és automataváltóval, vagyis ideálisnak mondható összeállításban.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:36

Nissan Murano 3.5 V6 CVT (2016) teszt - Öregember nem vénember

Nyomtatás

Hideg a reggel, és lóg az eső lába. Ezeken a napokon legszívesebben meg sem mozdulnék, és egyébként is szinte hegyekben sorakoznak már kedvenc sorozataim elmulasztott epizódjai – de sajnos muszáj elindulni. Szerencsére azért van mibe kapaszkodnom, ugyanis a garázsban egy 3,5 literes V6-os szív várja, hogy gombnyomásra dobbanhasson meg a kedvemért, és ha mindez még nem lenne elég, a tágas utastérben hatalmas fotelek ölelése eleveníti fel bennem az otthon melegét. Így próbálja szebbé tenni a reggeleket a Nissan idősödő SUV-ja, a Murano – és teszi ezt nagy sikerrel.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:35

Opel Insignia Country Tourer (2016) vs. Peugeot 508 RXH teszt - Gólyalábak

Nyomtatás

Aktuális összehasonlító tesztünk alanyai jól ismert, de mégis különleges autók – bár mind az Opel Insignia, mind pedig a Peugeot 508 sok-sok éve tartozik az utcaképhez, a puttonyos verziókból kialakított, kicsit emelt hasmagasságú és számos műanyag kiegészítővel/koptatóval ellátott ’telekjáró’ változatokkal ritkán találkozhatunk.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:34

Toyota RAV4 2.0 D-4D (2016) teszt - Távolugrás kis lépésekből

Nyomtatás

Apró lépések sorozata – csak erre van szükségünk, és szinte bármit elérhetünk. Ha úgy érezzük, hogy valami elérhetetlen, túl nagy falat, csak egy lépést kell tennünk felé. Csak erre az egy lépésre kell koncentrálnunk. Majd a következőre, és így tovább.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:33

BMW X1 xDrive20i (2016) teszt - Jó pont, hogy pont jó

Nyomtatás

1999-ben debütált a BMW X5, a bajorok első SUV-ja. Az elmúlt években, ahogy a többi német prémiumgyártó, a BMW is lefelé nyitott hangsúlyosabban ebben a szegmensben. X5-öt követte a nála egy mérettel kisebb X3, majd jött az X1, az X6 és az X4.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:33

Fiat 500 1.2 (2016) teszt - A taxit übereli

Nyomtatás

Ez egy taxi – vetette a szememre jövendőbelim, leplezetlen csalódottságával a hangjában. Hát igen, a megjelenés témaköre mindig is szubjektív, de a nemrégiben frissült, különleges megjelenésű 500-nál valójában ez nem téma. A bőséges személyre szabhatóság ugyanis garantálja, hogy szívem választottja is megtalálja az igazit. Olyannyira, hogy történetesen az 500-as a kedvenc kisautója.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:32

Peugeot 508 RXH (2016) vs. Opel Insignia Country Tourer teszt - Gólyalábak

Nyomtatás

Aktuális összehasonlító tesztünk alanyai jól ismert, de mégis különleges autók – bár mind az Opel Insignia, mind pedig a Peugeot 508 sok-sok éve tartozik az utcaképhez, a puttonyos verziókból kialakított, kicsit emelt hasmagasságú és számos műanyag kiegészítővel/koptatóval ellátott ’telekjáró’ változatokkal ritkán találkozhatunk.

Ford Mondeo Vignale 2.0 EcoBoost (2016) teszt - Fél lábbal a luxusautók között

Nyomtatás

Első ránézésre szinte semmi különös nincs a tesztre fogott fekete Mondeóban – na jó, az elegáns 19 colos felniszett és a gazdag krómozás azért sejteti, hogy ezúttal nem egy hagyományos változatról van szó, de alapvetően csak az első kerékjárati ívek mögött, valamint a hátsó Ford embléma alatt díszelgő Vignale feliratok teszik teljesen egyértelművé, hogy mivel is van dolgunk pontosan.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:31

BMW X5 xDrive40e (2016) teszt - Nem csak a spórolásról szól

Nyomtatás

Az autózás világában a spórolás és a hatékonyság erősen relatív kifejezések. A vételártól, a fogyasztáson át a fenntartási költségekig rengeteg szempontot vizsgálhatunk, és persze mindez kategóriánként eltérő elbírálás alá esik. Persze naivan azt gondolhatnánk, hogy 20 millión túl ez már nem lényeges kérdés, pedig attól, hogy valaki megfizeti a luxust, még nem biztos, hogy „pazarolni” is szeretne – többek között nekik született meg a BMW X5 xDrive40e.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:31

Mazda MX-5 (2016) teszt - Vigyázat, függőséget okoz!

Nyomtatás

Akár hiszik, akár nem, néha nem könnyű az autós újságírók élete: akkor is magunkra kell vetnünk az objektivitás nyomasztó palástját, amikor semmi kedvünk hozzá, amikor legszívesebben csak megnyitnánk a szívünket, és már-már „nyálas” őszinteséggel írnánk le azt, ami a lelkünkből jön. Ebben a szakmában azonban az ész az úr, és ezt bármilyen nehéz, szem előtt kell tartanunk. Nem is magyarázkodnék tovább: ismerkedjünk meg az új, immár negyedik generációs Mazda MX-5-tel.

Módosítás dátuma: 2016. október 06. csütörtök, 18:17

Fiat 500X MultiAir Turbo (2016) teszt - Stílusmester mindennapokra

Nyomtatás

Noha a retró láz iránt lankadni látszik az autógyártók kedve, azonban a Fiat töretlenül képviseli a múltidéző stílust néhány másik márka mellett. Az olaszok nagyon rágyúrtak az 500-as imázsának újjáélesztése, amiből ugyan a kezdettekkor mindössze egy modell szültetett, mára viszont már egész családot kínál a torinói gyártó – ezúttal az 500X néven kapható kisméretű crossover vendégeskedett szerkesztőségünk garázsában.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:29

10. oldal / 83