Tesztek

Hyundai Elantra (2016) vs. Fiat Tipo (2016) teszt - Elérhető autót a családnak

Nyomtatás

Két olyan újdonság érkezett gyakorlatilag egy időben szerkesztőségünkhöz tesztre, amelyeket a magyar piac ízlését szem előtt tartva már nagyon vártunk, ráadásul mivel többé-kevésbé mindketten hasonló vásárlóközönséget céloznak meg, nem is volt kérdés, hogy összehasonlítjuk őket. Cikkünk a Fiat és a Hyundai új reménységeiről, a Tipo és az Elantra kompakt szedánokról fog szólni, amelyek első ízben 1,6 literes dízelmotorokkal tettek tanúbizonyságot képességeikről.

Módosítás dátuma: 2016. november 06. vasárnap, 16:57

Lexus RX 450h (2016) teszt - A kifinomult technokrata

Nyomtatás

Eddig sem ült tétlenül babérjain, de mára már bátorságot is gyűjtött a Toyota és a Lexus. A formatervezők kezei már nincsenek hátrakötve és a mérnökök is jóval többet kísérletezhetnek. Így hiába nem változott nevében, valójában minden porcikájában megújult a Lexus RX új generációja – de vajon jobb is lett?

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 19. hétfő, 11:59

BMW 440i xDrive Cabrio (2016) teszt - Nászinduló

Nyomtatás

Úgy szeretem, hogy legszívesebben elvenném feleségül. De már megtaláltam az igazit. A BMW 4-es kabriójának talán legfinomabb verziója járt nálunk, amely igazi élményautó tud lenni, úgy, hogy közben semmilyen kompromisszumra nem késztet. Sokoldalúságát pedig ügyesen kamatoztatta a teszthét alatt: a gumifüstben üvöltő sportolóról egy szempillantás alatt kifinomult esküvői meseautóvá változott.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 19. hétfő, 11:58

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet és 1.0 Boosterjet teszt - Egyszerű válasz

Nyomtatás

A Suzuki manapság virágkorát éli, noha egészen másképpen, mint azt a korábbiakban láthattuk. Míg a ’90-es években az olcsó Swift volt a sztár a hazai utakon, addig ma már az egészen más karakterű Vitara róhatja a sikerei révén a tiszteletköröket. A szélesedő kínálatban pedig hosszú kihagyás után ismételten feltűnt a Baleno típusjelzés, a Vitarához hasonlóan a korábbitól egészen eltérő szerepvállalásban – mi már mindkét motorral tesztre is fogtuk a Suzuki Indiában készülő újdonságát.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 19. hétfő, 11:58

Mercedes-Benz CLA 250 Sport 4Matic teszt - Móka és kacagás

Nyomtatás

Kecskemét büszkesége, a kizárólag hazánkban gyártott Mercedes-Benz CLA szép csendben egy ráncfelvarráson esett át, és még szinte alig száradt meg a festék az első frissített példányokon, szerkesztőségünknél máris kikötött az újdonság. Méghozzá nem is akármilyen kivitelben, hanem a bivalyerős AMG 45 sportváltozaton innen a kínálat csúcsmodelljeként, négyajtós karosszériával – és persze minden földi jóval megkenve, amit csak el tudunk képzelni.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 19. hétfő, 11:58

Renault Talisman Energy dCi 130 teszt - Agresszív elegancia

Nyomtatás

A Renault az elmúlt jó pár év legkomolyabb modelloffenzívájával támadja folyamatosan a konkurenseket: szinte minden kategóriában benne van a három legfrissebb versenyző között a franciák adott típusa. A gyáriak ráadásul helyenként jelentős átpozícionálást is végrehajtottak, amiből talán a Talisman jött ki a legjobban, ami bár a Lagunát váltva továbbra is a középkategóriában kíván harcba szállni, jóval nagyobb méretekkel, komolyabb képességekkel és jobb minőséggel szolgál rá a névváltásra.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 19. hétfő, 11:57

Hyundai Tucson vs Kia Sportage - Mindenest a mindennapokra

Nyomtatás

A kompakt SUV-k korát éljük, ez nem vitás, hiszen soha nem volt ennyire népszerű a szegmens, mint napjainkban. Épp ezért szinte minden gyártó igyekszik ajánlani valamit a vásárlóknak, eltérő stílusban és eltérő képességekkel. Ezúttal két nagyon különböző, de egy konszernhez tartozó koreai kompakt hobbiterepes járt szerkesztőségünk garázsában, hogy megvizsgáljuk, mit érdemes választani a józan felszereltség és induló dízel, valamint csúcsfelszereltség és csúcsdízel párosából.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 19. hétfő, 11:55

Toyota Prius (2016) teszt - Padlógázas szomjoltás

Nyomtatás

Ki hitte volna, hogy egy megmosolyogtató külsejű, parányi kis elektromotorral felszerelt benzines autó ekkora lavinát indít meg? Pedig az 1997-ben piacra dobott első Prius, majd folyamatosan fejlődő utódai a világ legnagyobb autógyártójává tették a Toyotát, és utat nyitottak az elektromos autózás fejlődésének. Most viszont itt a negyedik generáció, amely elődei alapelvét alkalmazza. Vajon elegendő-e ez sokat fejlődött, zöldrendszámos-konnektoros világunkba?

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 10:05

BMW X6 M50d (2016) teszt - Ellentmondás

Nyomtatás

Tíz éve még ilyen autó nem létezhetett volna. Már azonban a technológiai fejlődés lehetővé tette: magabiztosságot sugárzó nagy SUV egy kupé vonalaival, 381 lóerővel, ám mégis hatékony, háromliteres dízelmotorral. Mindezt sportos, már-már karikatúraszerűen túlzó kiegészítők teszik kerekké, és Lamborghini-nek is becsületére váló kerekek próbálják úton tartani. Egy hihetetlen technikai vívmány. De kinek van erre mind szüksége?

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 10:04

Renault Twingo 0.9 TCe teszt - Más utakon törpösködik

Nyomtatás

A kisautók két dologról szólnak: a méretükből fakadó praktikumról és a vidámságról. Amikor első ízben hallani lehetett arról, hogy a Renault a miniautója esetében visszatér a múltban oly gyakran alkalmazott farmotor, hátsókerékhajtás felépítéshez, a vidámságfaktor már látatlanban megsokszorozódott, ahogy a nagyfelületű, elhúzható vászontető ugyancsak az élményfaktorra gyúr – a franciák legkisebb, de legtartalmasabb modellje érkezett hozzánk.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 10:03

Opel Astra ST 1.6 Turbo teszt - Tökéletes (meglepetés)autó

Nyomtatás

Alig több mint fél éve, hogy bemutatkozott, de a vadonatúj Opel Astra kvalitásait már rengetegszer megénekeltük, köszönhetően a magyarországi importőr szorgosságának: az Opel hazánkban olyan bőségesen méri a tesztautókat, hogy azt bárki megirigyelhetné, és a hivatalos bemutató után alig néhány héttel rendszerint megérkeznek hozzánk az első tesztautók.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 10:03

10. oldal / 85