Tesztek

Honda HR-V 1.6 i-DTEC teszt - Divat szorozva praktikummal

Nyomtatás

Unalomig ismételgettük már: a kis crossoverek kategóriája virágzik, és úgy látszik, még jó ideig nem számolhatunk azzal, hogy ez változna. Tudta, és tudja ezt a Honda is, így nem is csoda, hogy 2006-os nyugdíjazása után tavaly felélesztették a HR-V-t, mely a Jazz alapjaira épülve kíván hódítani a szegmensben. A japánok kis SUV-ja ezúttal dízelmotorral látogatta meg szerkesztőségünk garázsát, hogy meggyőzzön minket képességeiről.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:25

Ford S-Max 2.0 TDCI 180 Aut. AWD (2016) teszt - A név kötelez

Nyomtatás

Csak úgy repül az idő: olyan érzésem van, mintha csak tegnap lett volna, azonban a Ford S-Max kereken 10 éve mutatkozott be, s nyugodtan kijelenthetjük, hogy a különc családi autó azóta történelmet írt. A sikerek minden várakozást felülmúltak, és ennek fényében igencsak meglepő, hogy az autónak azóta sincs méltó ellenfele, márpedig tavaly óta immár második generációját árulja a Ford.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:25

Renault Mégane Energy TCe 131 (2016) teszt - A változás ereje

Nyomtatás

Új irányvonal – tartom magam ehhez a kijelentéshez. Alig másfél hónappal ezelőtt így kezdtem bele a vadonatúj Renault Mégane menetpróbájának megfogalmazásába, és a véleményem azóta sem változott. Pedig a februári hazai premier óta már szerkesztőségünk garázsát is megjárta a friss francia kompakt, és engem ért a megtiszteltetés, hogy egy együtt töltött hét után részletesen is beszámolhatok Önöknek a tapasztalataimról.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:25

BMW 216d (2016) teszt - Fél tüdővel is lendületben

Nyomtatás

A körülöttünk folyamatosan változó világ olykor-olykor heves reakciókat vált ki, azonban egy idő után mindenki rájön, hogy a változás nem feltétlenül jelent egyet a világvégével. Nevezetesen a BMW fanatikusok korábban ördögtől valónak tekintették azt, hogy a gyártó megfelezi a bajorokban megszokott hengerek számát, még a dízelmotorok tekintetében is – tesztünk ezúttal rávilágít arra, hogy a német gyártó a tradíciók félresöprése ellenére jó ösvényen halad.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:24

Mercedes-Benz C 250 Coupé (2016) teszt - Felívelő

Nyomtatás

Heves szívdobogás, remegés, nehéz lélegzetvétel – akár betegség tünetei is lehetnének, de most más körülményt írnak le: a szerelmet. Megérkezett az új Mercedes-Benz C-osztály kupé verziója, vele pedig hasonló érzéseket kerülgetnek minket. Külső-belső megjelenésre és látványra kategóriákat fejlődött a modell, de vajon a tulajdonságai is szintet léptek? Utánajártunk.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:24

Mazda CX-5 2.5 (2016) vs. Toyota RAV4 Hybrid teszt - Agyban dől el

Nyomtatás

A puszta adatok alapján két, egymáshoz megszólalásig hasonló, a valóságban azonban mégis teljesen eltérő karakterű divatos hobbiterepest hasonlítottunk össze, amelyek közül az egyik a fiatalosabb autót kereső és dinamizmust előtérbe helyező, míg a másik főként a nyugodt, környezettudatos és kényelemorientált vásárlókat kívánja megcélozni: a képzeletbeli kék sarokban a Mazda CX-5, míg a pirosban az új Toyota RAV4 várja az izgalmas meccset – és mindketten különleges, finom hajtásláncokkal szállnak ringbe.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:23

Mercedes-Benz GLE 400 4MATIC (2016) teszt - Nagyban játszik

Nyomtatás

Évtizedes trendként megállapítható, hogy az SUV kategória az autóipar slágere. Az emelt modellek iránt egyre nagyobb a kereslet, így nem csoda, hogy a gyártók is egyre több figyelmet fordítanak rájuk. Így tesz a Mercedes-Benz is, amely a 2000-es években még csak érdekes színfoltként megtűrt ML-ből valódi luxusautót varázsolt. A magasabb szinthez új elnevezés is jár: a jelenlegi GLE személyében tulajdonképpen az ML alaposan felfrissített kiadása érkezett tesztünkre.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:23

Toyota RAV4 Hybrid teszt (2016) - Gondtalanul a mindennapokban

Nyomtatás

2016-ot írunk és már autonóm közlekedésről, tisztán elektromos hajtásról és egy szebb világról álmodozunk, azonban nem árt kijózanodni, még közel sem tartunk abban az ideális világban, ahová vágyunk. A kijózanodás persze nem jelent egyet azzal, hogy a szürke valóságba visszatérvén magunkba kellene roskadnunk, hiszen napjainkban is vannak üdvözítő kivételek, amelyek képesek feledtetni idilli álomvilágunkat.

Módosítás dátuma: 2016. március 29. kedd, 08:17

BMW 330e teszt - A legjobb alternatíva?

Nyomtatás

Sokan még mindig nem hisznek benne, de egyre biztosabban kijelenthetjük: az elektromos meghajtás jelenti a jövőt. A kezdeti próbálkozások, és egy-egy mellényúlás után a villanyos és hibrid technológia már ott tart, hogy a dízelmotorok joggal érezhetik veszélyben magukat. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a BMW komoly konnektoros hibrid offenzívája, amelynek talán legfontosabb, és egyben legjobb tagja látogatott el szerkesztőségünk garázsába a 330e képében.

Módosítás dátuma: 2016. március 29. kedd, 08:16

Citroën C4 Cactus BlueHDi 100 teszt - Az elképzelés jó

Nyomtatás

A Citroën érdekes koncepcióval állt elő 2013-ban, melyről akkor még botor módon mi is azt állítottuk, hogy soha nem kerül majd gyártásba hasonló formában. A franciák azonban mindenkit megleptek, és néhány részlettől eltekintve szinte egy az egyben rakták elénk két éve a C4 Cactust, mely nem csak formáit, hanem filozófiáját tekintve is igencsak előremutatónak bizonyult.

Módosítás dátuma: 2016. március 29. kedd, 08:15

Kia Optima 2.0 CVVT Aut. (2016) teszt - Evolúciós ugrás

Nyomtatás

A Kia hatalmas utat járt be az elmúlt 10-15 évben, melynek eredményeképp mára már szinte minden kategóriában méltó ellenfele tud lenni bármelyik konkurensének, legyen az európai, japán vagy éppen amerikai – sőt, egyes területeken képes túl is mutatni rajtuk. Persze több szempontból is van még hova fejlődniük a koreaiaknak, de az olyan modellek, mint a vadonatúj Optima, tökéletesen példázzák, hogy jó úton járnak, amiről nem szabad letérni.

Módosítás dátuma: 2016. március 29. kedd, 08:15

10. oldal / 82