2018. Április 26., Csütörtök

Frissitve:06:32:31

Tesztek

SsangYong Korando 2.2 e-XDI teszt - Csak semmi fekete mágia

Nyomtatás

Akárhogy nézzük, ma már a csapból is SUV-k folynak, a 2010-es évek divatőrülete eleddig, úgy néz ki, megállás nélkül tombol. Mindeközben azonban ezeknek az autóknak a java része már csupán küllemében hordoz az aktív életmódra utaló jeleket, valódi képességeknek tehát egyre jobban híján vannak a szóban forgó modellek. Üde kivételként azonban vendégeskedett szerkesztőségünk garázsában egy olyan hobbiterepes, amely még nem vetette le magáról a terepjárás feladatát.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 28. hétfő, 08:07

Mercedes-Benz E 220d All-Terrain teszt - Luxus határok nélkül

Nyomtatás

A Mercedes-Benznél sokat vártak az E-osztály emelt hasmagasságú változatának bemutatásával, de végül csak-csak beadták a derekukat a stuttgartiak is, és bejelentették az első ‘telekjáró’ E-osztályt a márka történelmében. A nagy terepkombi kategóriát a Subaru alapította 20 évvel ezelőtt a Legacy Outback modellel (igaz, a japán típus nem számít prémiumnak), aztán '98-ban a Volvo csatlakozott a V70 XC-vel, az Audi pedig 2000-ben piacra dobta az Allroad Quattrót, amely nagy népszerűségre tett szert, és az ilyen kialakítású modellek iránti kereslet azóta sem lankad, így érthető volt a csillagosok lépése.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 28. hétfő, 08:07

Opel Insignia Grand Sport 2.0 Turbo 4x4 teszt - Leszámolás

Nyomtatás

Az Opel sorra vette az előző Insignia hiányosságait, és leszámolt velük. Az új generáció könnyebb, tágasabb, hatékonyabb és fejlettebb lett. Mindez elég ahhoz, hogy felüljön a középkategóriás szedánok trónjára? És egyáltalán van-e még létjogosultsága a kategóriának az SUV modellek népszerűsége mellett? Tesztünkből kiderül!

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 28. hétfő, 08:06

Peugeot 3008 GT (2017) teszt - Vagányságból ötös

Nyomtatás

Az Év Autója díj nyertesének legerősebb verziója – ezek a szavak bizony szépen csengenek egymás mellett, még akkor is, ha ezúttal nem egy prémiumkategóriás luxus- vagy sportautóról van szó, hanem a Peugeot 3008 GT-ről. A franciák kategóriát váltó újdonsága sok szempontból kilóg a tömegből, de vajon tényleg megérdemelte a nívós elismerést? Tesztünkben igyekeztünk ennek is utánajárni.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 28. hétfő, 08:06

Honda Civic 1.0 vs. 1.5 Turbo (2017) - Egy hengerrel többért

Nyomtatás

Nyolcszázezer forint. Ennyi választja el a Civic esetében a hétköznapi igáslovat az élményhajhász Nirvánától, vagyis az egyliteres, háromhengeres turbómotort az 1,5 literes, négyhengeres feltöltött egységtől. Legalábbis papíron 53 lóerő és 40 Nm szól a nagyobb erőforrás mellett. De vajon megéri pluszban fizetni érte? Összehasonlító tesztünkben utánajártunk.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 28. hétfő, 08:06

Nissan Micra 0.9 IG-T 90 teszt - Se veled, se nélküled

Nyomtatás

Tombol a nyár, a hőség okozta sokkot pedig mi sem oldhatná jobban, mint a kisautózás örömteli pillanathalmaza. Ezúttal olyan modell érkezett szerkesztőségünk garázsába, amelyet az elmúlt Év Autója választás előtt mindenki várt – a nagyobb horderejű változást megélt Nissan Micra újult erővel és turbós francia szívvel látogatott el hozzánk.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 28. hétfő, 08:05

BMW 440i Coupé (2017) nagyteszt - Ilyen a tökéletes túra-kupé

Nyomtatás

Az első frissített 4-es BMW tesztautónknak az átlagnál sokkal több ideje volt a szívünkhöz nőni, pedig ugyanúgy egy hetet tölthettünk együtt, mint rendszerint az összes autóval. Igen ám, de a tesztkilométerek száma az átlagnak körülbelül az ötszöröse volt, így minden porcikáját kiismertük a szépséges kupénak, amely a piac egyik, ha nem a legjobb granturizmója. Mindezt 2.500 km-es erdélyi/romániai túránk alapján merem kijelenteni, amelynek során az elképzelhető legváltozatosabb körülmények között bizonyított a kétarcú autó. A sorhatos ikonra minden helyzetben számíthattunk.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 28. hétfő, 08:05

Lada Vesta Sedan 1.6 teszt - A nosztalgia erejével

Nyomtatás

A Lada? Az volt a legmenőbb” - ilyen, és ehhez hasonló felkiáltásokkal válaszolnak apáink és nagyapáink arra a kérdésre, hogy a rendszerváltás előtt milyen volt az orosz gyártó megítélése. A mai fiatalok már teljesen más okból – főleg a hátsókerékhajtás miatt – kedvelték meg a Lada korábbi autóit, de a Szovjetunió felbomlása után, a nyugati modellek megérkezésével bizony szépen lassan eltűntek az oroszok modelljei az újautó piacról (nem véletlenül). Azonban a Lada csillaga ismét felragyogott hazánkban, a sikereket pedig a nemrég nálunk járt, vadonatúj Vestától várják – nézzük, mire képes az újdonság!

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 28. hétfő, 08:04

Hyundai Ioniq Hybrid teszt - A nyugalom küszöbén

Nyomtatás

Hibriddel közlekedni ma már nem kiváltság. Egy jól felszerelt dízel áráért kis túlzással minden igényt kielégítő benzin-elektromos modellt kapunk, amely a módfeletti takarékosság mellett a tiszta és csendes autózás élményével kecsegtet. A Toyota Prius és hajtáslánci társai mindeddig szinte egyeduralkodóként foglaltak helyet a kategória trónján, azonban a Hyundai Ioniq személyében komoly kihívója akadt.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 28. hétfő, 08:04

Volvo XC60 D5 AWD (2017) teszt - Alakváltó

Nyomtatás

Az eddig csak a kisebbik Volvo SUV bélyeget magán viselő XC60-as felnőtt, pontosabban új generációba lépett. A modellváltáshoz a legjobb helyről merítettek ihletet a tervezők: első ránézésre egy XC90-et kapunk, kisebb karosszériával, amit az ár is tükröz. Ha mindezt hasonlóan jó kvalitásokkal vegyíti a modell, akkor nyert ügye van. Így hát alaposan kiveséztük, hogy mire képes az XC60.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 19. kedd, 09:41

Honda Civic (2017) vs. Hyundai i30 összehasonlító teszt - Stílusváltók

Nyomtatás

A kompaktok kategóriája egyre gyorsabban fejődik, a gyártók pedig igyekeznek folyamatosan egymásra licitálni ebben az egyre élesedő versenyben. Az utóbbi időben sok modell lépett új generációba, vagy újult meg teljesen, de a legnagyobb változásokat talán a Honda és a Hyundai produkálta a piacon a Civic-kel és az i30-cal. Mindkét márka teljesen új stílusban alkotta meg legújabb kompaktját, amelyek most egymásnak feszülnek hasábjainkon, méghozzá a legerősebb, legjobban felszerelt benzines változatokban.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 28. hétfő, 08:03

10. oldal / 97