Tesztek

Suzuki SX4 2.0 DDIS 4x4 teszt - Jobb, mint gondolnánk

Nyomtatás

Amikor a Suzuki SX4 neve felmerül, sokan egyből legyintenek, méltatlanul lenézve a márka öregecske, ám nemrégiben egy enyhe frissítésen átesett modelljét. Kicsit több mint egy éve nekünk már volt már szerencsénk a ráncfelvarrott típushoz, most viszont újra szerkesztőségünknél landolt egy szinte ugyanolyan SX4. A különbséget gyakorlatilag csupán a hajtáslánc (bár az összkerékhajtás egyezik) és a szín jelenti.

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 17. szerda, 06:32

Honda Jazz Hybrid teszt - A jobbik Insight

Nyomtatás

Végre megérkezett szerkesztőségünkhöz a piac legolcsóbb, és egyben a kiskategória egyetlen hibridmodellje, a Honda Jazz benzines-elektromos verziója, s bár hiába ismerjük nagyon jól a 3,9 méter hosszú típus IMA (Integrated Motor Assist, magyarul integrált motoros segédlet) névre keresztelt hajtásláncát, amelyet a Honda a korábban általunk is tesztelt Insight-ból egy az egyben vett át, alaposan leteszteltük a kisautót.

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 17. szerda, 06:28

Ford Grand C-Max 1.6 EcoBoost (180) teszt - Hívatlan vendég

Nyomtatás

Darabokban már járt nálunk. Sőt, tulajdonképpen nem is őt kértük, de végül őt kaptuk. Váratlan vendégként okozott-e csalódást a Ford C-Maxok csúcsa? Elsőre talán igen, de hosszabban elbeszélgetve vele felfedeztük erősségeit is.

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 17. szerda, 06:28

Mazda RX-8 R3 és Mazda RX-7 - Évek ölelése

Nyomtatás

Vélhetően a világ legszélsőségesebb sportos autói ők. Csak éppen nem abban az értelemben. Ikonikussá vált történelme alatt a Mazda egyedülálló módon Wankel-motorral szerelt RX-sorozata kapott hideget és meleget is. Ráadásul mindkettőt okkal. Hogy most, az évek távlatában mire képesek a különc négykerekűek, azt egy-egy, modellfrissítés előtti és utáni, első generációs RX-7 és RX-8 vizsgálatával derítettük ki.

Porsche Boxster S PDK menetpróba - A megtestesült álom

Nyomtatás

Előre elnézésüket kérem, ha nyomokban már-már rajongásba hajló túláradozást vélnek felfedezni irományomban, de bevallok valamit: még egy objektív, részrehajlást kerülő autós újságírónak is lehet kedvenc négykerekűje, s mint ilyen, nekem már jó ideje a Porsche Boxster 987 kódjelű második generációja a szívem csücske.

Módosítás dátuma: 2012. május 30. szerda, 18:03

BMW X3 xDrive20d teszt - Mindenre jó, de ő a legjobb?

Nyomtatás

Az biztos, hogy tesztautónk alaposan elhúzza a vásárlók orra alatt a mézesmadzagot. 184 lóerős és automataváltós, mégis keveset fogyaszt. Összkerékhajtású, emelt magasságú, de sportolásra is fogható. Bőséges teret kínál négy fő (sőt, akár öt) és csomagjaik számára, miközben külső méretei sem okoznak problémát a manőverezésnél. Igényes, masszív, prémium, ám ahhoz képest mégis viszonylag megfizethető. De vajon tényleg ennyire jó a BMW X3 új generációja?

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 17. szerda, 06:27

Lexus CT 200h teszt - Vitatott elektronok

Nyomtatás

Már előre mosolyogtam. Mikor az autós média még heves mozdulatoktól, kérdőjelektől és értetlenkedő véleményektől volt hangos, már jól sejtettem, hogy a Lexus mit akar. A japán gyártó a maga sajátos módján olyan prémium kompakttal érkezett kissé megkésve a népszerű szegmensbe, amely úgy gyors, hogy lassú és úgy kényeztet, hogy közben éberen tart. Az ellentmondások elbűvölnek, no de találunk-e fogást a CT200h koncepcióján?

Módosítás dátuma: 2018. április 26. csütörtök, 14:13

Chevrolet Captiva LTZ 2.2d teszt - Az érem két oldala

Nyomtatás

Miután a Chevrolet bevonult az öreg kontinensre, a márka lassan a termékeihez okkal társuló népszerűségre tesz szert. A konkurencia elleni harcba nagy reményekkel indulhatnak a forgalmazók, hiszen a tavalyi üzleti évben világszerte több mint 4,25 millió Chevrolet találta gazdára, s ebből 477.194 darabot Európában helyeztek forgalomba. Vajon ezek után a hazai vásárlók is büszkén mondhatják el magukról, hogy egy „Chevy” tulajdonosai lettek? Erre a kérdésre adhat választ a ráncfelvarráson áteset új Captiva.

Módosítás dátuma: 2011. július 14. csütörtök, 22:28

Elektromos világrekordunk - A lehetetlen megkísértése – 220 kilométer

Nyomtatás

A pénteki tudósításunkban már beszámoltunk a páratlan rekordkísérletünkről, amely az elektromos hajtás népszerűsítésének céljából is fogant. Bár az i-MiEV volánja mögött egyetlen feltöltéssel elért 220 kilométer a mai felfogás szerint inkább küzdelem volt, mint hagyományos sétakocsikázás, azért a dokumentálás céljából is rögzített videónk készítése közben jól szórakoztunk.

Módosítás dátuma: 2012. február 06. hétfő, 16:38

Opel Insignia 2.0T E85 teszt - Vajon megéri az alkoholistára voksolni?

Nyomtatás

Az Opel utóbbi négy évben látható örömteli feltámadásának első gyermeke, az 2009-es Év Autója címet is bezsebelő Insignia már többször bizonyított nálunk, így jelen tesztünkben nem is hagyományos, általános értékeivel próbál meggyőzni minket a nagyra nőtt, gyönyörű vonalakkal megáldott modell. A piros, OPC Line sportcsomaggal díszített ötajtós újdonságértéke hajtásláncában rejlik, motorja ugyanis a benzinüzem mellett gyárilag fel van készítve az alkohollal történő munkavégzésre is.

Módosítás dátuma: 2011. július 04. hétfő, 15:34

Mitsubishi i-MiEV teszt - Rekord egyetlen feltöltéssel

Nyomtatás

A történet még a Mitsubishi i-MiEV bemutatóján kezdődött - ott pattant ki ugyanis a fejemből, hogy előre beígért 150 km-es gyári ciklus szerinti (vagyis inkább elméleti) hatótávolság ide vagy oda, én bizony nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mit is tud valójában a kis gyémánt. A próbatétel ötlete szerencsére a márka hazai importőrének is felkeltette érdeklődését, így megkaptuk négy napra az autót – és természetesen alaposan leteszteltük a villanyos törpöt, amelyről az köztudott, hogy az adókedvezmények hiányában drága, az viszont nem, hogy a mindennapokban mennyire is használható. Az együtt töltött idő alatt szerencsére mindenre választ kaptunk.

Módosítás dátuma: 2014. augusztus 04. hétfő, 11:55

107. oldal / 128