2018. Január 18., Csütörtök

Frissitve:10:03:56

Tesztek

Opel Astra kombi menetpróba - Magyar családi álom

Nyomtatás

Már hónapok óta izgatottan vártuk az új Opel Astra kombi (uram bocsá’: Sports Tourer) hazánkba érkezését. Hogyisne vártuk volna, hiszen egyrészt bizton állítható, hogy a villámos márka praktikus kombija a hazai autópiac egyik legmeghatározottabb típusa lesz, másrészt pedig már látatlanban nagyon ígéretes volt a modell.

Módosítás dátuma: 2011. február 28. hétfő, 08:02

Peugeot RCZ 1.6 THP 200 teszt - Pálforduló

Nyomtatás

Sokan már a Peugeot-t is elkönyvelték unalmas autógyártónak. A remekbeszabott 406-os Coupé után a 407-es kétajtósa elég hamar eltűnt a porondról, és a sportkompaktok világa is távol állt az inkább kényelemorientált autókat gyártó franciáktól. Azonban most félig váratlanul helyreállította a márka saját becsületén esett csorbát, és igazi finomsággal tért vissza. Megérkezett az RCZ, a francia TT.

Módosítás dátuma: 2011. április 28. csütörtök, 09:45

Ferrari Daytona (1968-'73) menetpróba - Kicsi a világ

Nyomtatás

A Ferrari Daytona nevét még azok is ismerik, akik talán sosem érdeklődtek az autók iránt, s ennek bizony oka van. Az olaszok hivatalosan 365 GTB/4-nek keresztelt típusa ugyanis jó eséllyel a történelem legnagyobb érzelmi töltettel megáldott túraautója, amit nem csak filmszerepei tettek híressé, hanem a csupa szív miliő mögötti műszaki háttér is az egekbe emelte. 1968-ban a Lamborghini Miurát lepipálva nem csak a Földteke leggyorsabb szériaautója volt, de a legdrágább, és minden eséllyel a legszebb Ferrari is, mely címet napjainkban is nyugodtan a magáénak tudhat.

Škoda Superb V6, Fabia RS és Octavia RS menetpróba - Három királyok

Nyomtatás

A címben szereplő három autóról akár egy egész cikksorozat is születhetett volna, hiszen mindegyik megér egy misét a maga módján. Mi azonban nem a mennyiségre, hanem a minőségre helyeztük a hangsúlyt, így egy kalap alá vettük a Škoda által jelenleg kínált három csúcsmodellt, hogy rávilágítsunk a csehek büszkeségeinek képességeire. Lássunk is neki!

Módosítás dátuma: 2013. július 16. kedd, 13:00

Renault Grand Espace és Chevrolet Orlando teszt - Heted-Hét

Nyomtatás

Tesztalanyaink az egyterűek utóbbi években egyre csak gyarapodó, széles skáláján belül felépítésüket tekintve talán nem is lehetnének különbözőbbek egymástól, kicsit jobban elmerülve a részletekben mégis számos közös pontot találhatunk a franciák és a koreaiak portékái között; létezésüknek lényege pedig gyakorlatilag megegyezik: mindkét négykerekű hét személynek A pontból B-be történő eljuttatását képes véghezvinni – hozzáteszem, teljesen eltérő minőségben, de erről egy kicsit később.

Módosítás dátuma: 2011. július 04. hétfő, 14:26

Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI teszt - Hű önmagához

Nyomtatás

Bár első ízben csak egy délután adatott meg hozzá, a leckét jól elvégeztük: mértünk, próbálgattunk, szétszedtünk és összeraktunk. Bár szorított az idő, egy teljes teszt tapasztalatát gyűjtöttük össze az új VW Passat Varianttal töltött idő alatt. Lássuk, mit tud a sikeres elődöt a kategória trónjáról leváltó új generáció!

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:18

Ford S-Max 2.0 TDCi teszt - Aszfaltra tévedt dízelmozdony

Nyomtatás

A Ford S-Max különleges jelenség. Bár helykínálata és származása abszolút családiassá teszi, futóművének gyorsasága és nyomatékos turbódízel motorja révén azonban a sportosságot nélkülözni nem akaró apukák hű társává válik; teszteltük a modell legfrissebb, ráncfelvarrott példányát!

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:17

Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB vs. Opel Astra 1.6T - Érzelem kontra értelem

Nyomtatás

Hosszas várakozás után végre eljött az idő: egy teljes teszthétre megkaptuk az Alfa Romeo importőrétől a százéves márka nagy reménységét, a szívszorongatóan szép Giuliettát (amely talán a legszebb, pasztell fehér színben tündökölt), ráadásul nem akármilyen kivitelben. Az Opel Astrában méltó ellenfélre talált.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:17

Hyundai ix35 1.7 CRDi teszt - Józan szédelgő

Nyomtatás

A Hyundai ix35-tel szemben eddig engedékeny volt az Autó Pult szerkesztősége; a típus korábban három alkalommal is vendégeskedett nálunk mindig kivívva a kollégák elismerését, s később az 1,6 literes benzinmotorral szerelt változatnak a 2010-es esztendő legjobb vételének járó címet is megítéltük, ám ekkor döntésünket már az Autó és Stílus magazin neves munkatársai is megerősítették. 

Módosítás dátuma: 2012. november 02. péntek, 15:22

Peugeot 5008 2.0 HDi teszt - Útitáska hét főre

Nyomtatás

Egy ízben járt már nálunk a Peugeut egyik legnagyobb oroszlánja, azonban míg ősszel a harapós, turbós benzinessel próbáltuk, most a kétliteres dízelmotorral érkezett az 5008, amely lényegében azt az eldöntendő kérdést vetette elénk, hogy dízellel vagy a benzinessel kell inkább megvenni?

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:15

MINI Cooper D teszt - Stílusosan, költekezve takarékoskodni

Nyomtatás

A BMW a MINI újjáélesztésével az ezredforduló hajnalán újra bebizonyította, hogy rettenetesen ért a tömegek „megfogásához”; a bajoroknak egyszerűen olyan érzékük van a különféle emberi ízlésekből képződő metszet lehető leghatékonyabb kihasználásához, hogy azt tanítani kellene.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:15

107. oldal / 123