Tesztek

Škoda Octavia RS, Fabia RS és Superb V6 menetpróba - Három királyok

Nyomtatás

A címben szereplő három autóról akár egy egész cikksorozat is születhetett volna, hiszen mindegyik megér egy misét a maga módján. Mi azonban nem a mennyiségre, hanem a minőségre helyeztük a hangsúlyt, így egy kalap alá vettük a Škoda által jelenleg kínált három csúcsmodellt, hogy rávilágítsunk a csehek büszkeségeinek képességeire. Lássunk is neki!

Módosítás dátuma: 2013. július 16. kedd, 13:00

Opel Astra 1.6T vs. Alfa Giulietta 1.4TB - Érzelem kontra értelem

Nyomtatás

Hosszas várakozás után végre eljött az idő: egy teljes teszthétre megkaptuk az Alfa Romeo importőrétől a százéves márka nagy reménységét, a szívszorongatóan szép Giuliettát (amely talán a legszebb, pasztell fehér színben tündökölt), ráadásul nem akármilyen kivitelben. Az Opel Astrában méltó ellenfélre talált.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:11

Subaru Outback 2.0D teszt - Esszencia

Nyomtatás

Mit ér az összkerékhajtás, ha számos helyzetben nem tudjuk kihasználni előnyeit? Az örök kérdésre a Subaru már 15 éve egy huszárvágással megadta a választ. Fogták az egyébként is jól teljesítő Legacyt, néhány centiméterrel magasabbra emelték, és kész is a csomag: mehet telekre, földútra és erdőbe a tulajdonos, melegebb helyzetekben kamatoztatva járműve képességeit.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:11

Lexus LS430 175.000 km-es tartósteszt I. - Az örök élet ritka

Nyomtatás

A Toyota mérnökei feltalálták az örök élet titkát. Egyrészt az autók terén, ahogy azt a közel hét évet és 175.000 km-t észrevétlenül maga mögött hagyó LS430-as tesztautónk is megmutatja. Másrészt portékájuk az életvonal meghosszabbításában is közrejátszhat: a vele eltöltött időszak ugyanis közel olyan felhőtlen volt, hogy bárhány ráncot is gyűjtöttünk az élet rögös útját járva, szinte mindegyiket kisimította.

Módosítás dátuma: 2012. június 13. szerda, 15:47

Peugeot 308 CC 1.6 THP teszt - A szabadság illúziója

Nyomtatás

Ha valamire bátran kijelenthetjük, hogy hazai pálya a Peugeot számára, az nem más, mint az elérhetőbb árú kupé-kabriók kategóriája, ahol a 206 CC 2001-es úttörő piaci bevezetése óta folyamatosan jelen van a márka. Mára azonban a konkurensek is alaposan felkötötték a nadrágot és a nemrégiben második generációjába lépő Renault Mégane CC, illetve a nemrégiben felfrissült VW Eos is szorongatja a 207-es mellé a kompakt szegmensbe érkezett 308 CC-t. Megvizsgáltuk, hogy miként állja a sarat a 2009-es év újdonsága.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:10

Subaru Legacy 2.5i CVT teszt - A szomszédnak nem

Nyomtatás

Sokan mondják, hogy a Subaru a legkülöncebb autógyártó, legalábbis azon nagyszériákat produkáló cégek között, amelyek az európai piacon képviseltetik magukat. Nos, ezt nekem is alá kell írnom – legalábbis a japánok csúcsszedánjának talán legérdekesebb, nemrégiben tesztelt tagja révén erre a következtetésre jutottam.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:10

BMW 320d és Renault Laguna Coupé összehasonlító teszt - Racionális élvezet

Nyomtatás

A Renault mostanában elég sok autógyártónak bökheti a szemét. Ott van egyrészt a Ferrari, aki részben az F1-es világbajnoki cím elvesztését köszönheti a márka létezésének, de ott vannak a konkurens autógyártók is, akik a válságból piaci részesedést növelő taktikával kifelé igyekvő francia gyártó térnyerésére pikkelhetnek. Lehet, hogy a BMW-nek is van félnivalója? Megvizsgáltuk!

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:09

Hyundai ix35 1.6 GDI teszt - Kiütéses győzelem az ár/érték bajnoktól

Nyomtatás

A dél-koreai márka szekere mostanában nagyon jól szalad, ami nem is csoda, hiszen abszolút értelemben is kifejezetten korrekt autókat gyártanak, ráadásul ügyes árazással látják el őket, ami a legjobb vételt keresők körében igen jó színben tünteti fel a Hyundai-t. A tesztre fogott ix35 a visszafogott 1,6-os alap benzinmotorral is hasonló cipőben jár; már az elején lelövöm a poént: jelenleg a kategória talán legjobb vétele.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:09

Nissan Juke 1.6 Turbo teszt - Időtlen idétlenség

Nyomtatás

A Nissan tervezői mindig is jól értettek a kártyák keveréséhez és ezúttal egy szokatlan, ám annál érdekesebb kombinációt ügyeskedtek ki: a Juke magas, de nem SUV, gyors, de nem sportautó, formás, de nem igazán szép, és jó felszereltsége ellenére sem igazán drága. Az ellentmondások furcsa elegyéből pedig egy igazán szerethető autó született.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:08

Nissan Micra (2010) 1.2 Tekna teszt - Egyet előre, kettőt hátra

Nyomtatás

A Nissan Micra az egyik kedvenc kisautóm. Már többször előfordult, hogy ismerőseim kérdéseire, melyek magját a barátnő/feleség leendő (leginkább városi) autója képezte, többször is a japánok törpéjét ajánlottam. Azért, mert a Micra nem követi a konkurencia útját. Azt az utat, amin a kisautókból egyre nagyobbak váltak, olyannyira, hogy a végén még megérjük azt is, amikor egy Volkswagen Polo nagyobb lesz az első Passat-nál.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:07

Renault Laguna (2011) bemutató - Láthatatlanul frissült a titkos fegyver

Nyomtatás

A Renault meghívójából csak egy baráti összejövetelnek, beszélgetésnek látszott az esemény, ahol az illetékesek elmondanak néhány érdekességet a márka újdonságairól, amelyeket Párizsban már volt alkalmunk élőben megtekinteni. Én naiv pedig nem vittem fényképezőgépet gondolván, minek cipeljem feleslegesen. Persze cipelni sem kellett volna, mert hű négykerekű szolgálóm megtette volna helyettem. Szó mi szó, hiba volt.

Módosítás dátuma: 2010. december 30. csütörtök, 08:10

107. oldal / 120