2018. Július 16., Hétfö

Frissitve:03:28:46

Tesztek

Citroën DS3 THP 150 D-Sport teszt - Ékszerdoboz, a legjobb fajtából

Nyomtatás

Így utólag visszagondolva kimondottan sajnálom, hogy a Citroën egyik legfrissebb, és mindenképpen legvonzóbb újdonsága, a prémiumra szabott DS3 nem tudott részt venni harmadikként divatautókat bemutató összevont tesztünkben, ahol a külön kategóriába tartozó, ám hasonló küldetést betöltő Alfa MiTo és Volvo C30 vette le stílusával lábukról az utca embereit.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 13:02

Suzuki Swift 1.2 GLX 3a. teszt - Potyára ász

Nyomtatás

Évekkel ezelőtt jómagam is egy háromajtós Suzuki Swiftet hajtottam, igaz, két generációval korábbi kiadásban. Amikor megtudtam, hogy én tesztelhetem a legújabb modellt, már előre sanda mosoly jelent meg a szemem sarkában. Kellemes élmények sejlettek fel előttem azokból az időkből, amikor még olyan autót vezettem, aminek ülése alig volt kényelmesebb egy konyhai széknél, aminek váltóját és kormányát szinte férfias erővel kezeltem, ami autópályatempó mellett az ajtó illesztéseinél szellőzött, és amiben minden úthibáról valamilyen nyikorgáson, vagy recsegésen keresztül értesültem.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 13:02

Mazda6 2.2 CD163 teszt- (Még) egy kis munka, és kész a remekmű

Nyomtatás

A Mazda6 2008-ban megjelent második generációját a gyáriak alig két év után máris átszabták valamelyest. És tudják, hogy miért változtattak a mérnökök néhány ponton a 6-oson? Azért, mert a világ keleti csücskében a maximalizmus uralkodik, és a japánok meg szerettek volna felelni a vásárlóközönség, illetve az újságírók elvárásainak, kritikáinak.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 13:01

Renault Wind 1.6 teszt - Széllel bélelt vidám kékség

Nyomtatás

Vegyes érzelmek közepette vettem át a Wind kulcsát. Bár ez így teljesen nem igaz, hiszen épp órát tartottam, miközben kézhez kaptam a manapság divatos, bicskaszerűen nyíló kis eszközt, de amint az autóhoz értem, elleptek az említett vegyes érzések. Ennek ellenére a „szél” (angolul a wind szó szelet jelent) hamar elfújta kétségeim, és a teszthét végére nagyon összebarátkoztunk a szépséges kék színben pompázó Winddel.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 13:00

Volvo V60 hazai bemutató - mint egy falat kenyér

Nyomtatás

Bizony, a V60-as úgy kellett a Volvónak, mint egy falat kenyér. Mert hiába sikeredett remekre, stílusosra és fiatalosra az S60 második generációja, középkategóriás voltához és 4,63 méteres hosszához képest nagyon kicsiny, 380 literes (magyarul Opel Astra-szintű) csomagtartója miatt sok-sok család számára kieshet a potenciális típusok közül.

Módosítás dátuma: 2010. november 24. szerda, 17:34

Isuzu D-Max menetpróba - új márka hazánkban

Nyomtatás

Mindig örömteli hír, ha valami előre halad – ez pedig különösen igaz az autóiparra, amely kezdi magát túltenni a válság okozta nehézségeken. Ennek jele az is, hogy hazánkba új autómárka érkezett. A Polar Mobil Kft. forgalmazta Isuzunak lesz némi esélye, hogy kihasítsa magának a torta egy szeletét.

Módosítás dátuma: 2010. október 29. péntek, 16:40

Renault Mégane Coupé Cabriolet dCi teszt - Francia ősz

Nyomtatás

Gondolom, sokan egyetértenek velem abban, hogy az idei nyár meglehetősen gyatra volt: (talán jogosan) panaszkodtunk ugyan néha a nagy kánikulákra, de azért többségben voltak a „fagyosabb”, csapadékos napok, hetek, hétvégék – mi több, még az utcákon sem láttunk annyi „aranybarnára sült” járókelőt, mint a korábbi években. És persze a nyitott tetejű autózásból is kevesebb jutott nekünk, mint azt még tavasszal reméltük…

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 13:00

Porsche 911 Turbót teszteltünk - Walter Röhrl nyomában

Nyomtatás

Már jó néhány éve álmodozom két dologról. Az egyik, hogy egyszer beülhessek egy versenyautó anyósülésébe az ember mellé, akit a legnagyobbak között tisztelek: ő nem más, mint a rali-legenda Walter Röhrl. A másik pedig, hogy valamikor lehetőségem adódjon egy 911-es Porschét igazi versenypályán kipróbálni. Igaz ugyan, hogy azon szerencsések közé tartozom, aki már a teljes Porsche-modellpalettát végigvezette a hibrid Cayenne-től kezdve a Boxster Spyderen keresztül a Panamera Turbóig, de egy versenypályás élményszerzés azért külön fogalom.

Módosítás dátuma: 2013. április 05. péntek, 08:28

Alfa Romeo 159 Sw 1750 TBi teszt (2010) - Nagypapázás ellen

Nyomtatás

Már viszonylag régóta velünk van, mégis felkorbácsolja az érzelmeket – igen, kitalálták: a megfogalmazás tökéletesen illik az Alfa Romeóra és tesztautónkra, a 159-es kombi változatára egyaránt, melyet a modellsorozat legjobb motorjával, az új 1750-es turbóval tettünk próbára. És vegyes, ám mindenképp maradandó érzelmeket gyűjtöttünk: van olyan terület, melyben a kategória legjobbja a középkategóriás puttonyos, míg máshol alaposan hátra szorul.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:59

Mitsubishi Lancer Sportback Ralliart teszt (2010) - Ki vagyok én?

Nyomtatás

Kilóg a sportkompaktok sorából, mégis sokan kívánják – a legendás Lancer Evolution kistestvérét fogtuk tesztre, és végül bebizonyosodott, hogy az alma messze esett a fájától. Hogy ez most jó-e a Ralliart szempontjából? Tartsanak velünk, hamarosan kiderül!

Módosítás dátuma: 2015. április 23. csütörtök, 08:13

Pontiac GTO 400 (1967) teszt - Ölelés mennyből és pokolból

Nyomtatás

Nem foglalkozunk túl gyakran igazán régi autókkal, de úgy éreztük, most kivételt kell tennünk: az ország két Pontiac GTO-ja közül az izgalmasabbat fogtuk tesztre. Hogy miért ez az izgalmas? Mivel ő alig pár hónapja készült el, szinte az utolsó csavarig felélesztve a "muscle car" korszakot megteremtő legendát.

Módosítás dátuma: 2010. december 02. csütörtök, 13:54

120. oldal / 131