Tesztek

BMW X6 M50d (2016) teszt - Ellentmondás

Nyomtatás

Tíz éve még ilyen autó nem létezhetett volna. Már azonban a technológiai fejlődés lehetővé tette: magabiztosságot sugárzó nagy SUV egy kupé vonalaival, 381 lóerővel, ám mégis hatékony, háromliteres dízelmotorral. Mindezt sportos, már-már karikatúraszerűen túlzó kiegészítők teszik kerekké, és Lamborghini-nek is becsületére váló kerekek próbálják úton tartani. Egy hihetetlen technikai vívmány. De kinek van erre mind szüksége?

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:04

Renault Twingo 0.9 TCe teszt - Más utakon törpösködik

Nyomtatás

A kisautók két dologról szólnak: a méretükből fakadó praktikumról és a vidámságról. Amikor első ízben hallani lehetett arról, hogy a Renault a miniautója esetében visszatér a múltban oly gyakran alkalmazott farmotor, hátsókerékhajtás felépítéshez, a vidámságfaktor már látatlanban megsokszorozódott, ahogy a nagyfelületű, elhúzható vászontető ugyancsak az élményfaktorra gyúr – a franciák legkisebb, de legtartalmasabb modellje érkezett hozzánk.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:03

Opel Astra ST 1.6 Turbo teszt - Tökéletes (meglepetés)autó

Nyomtatás

Alig több mint fél éve, hogy bemutatkozott, de a vadonatúj Opel Astra kvalitásait már rengetegszer megénekeltük, köszönhetően a magyarországi importőr szorgosságának: az Opel hazánkban olyan bőségesen méri a tesztautókat, hogy azt bárki megirigyelhetné, és a hivatalos bemutató után alig néhány héttel rendszerint megérkeznek hozzánk az első tesztautók.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:03

Volvo XC90 T8 AWD (2016) teszt - Elektromos csúcstámadás

Nyomtatás

Ne ringassuk magunkat álomképekbe: a prémium autók piacán, és azon belül is az SUV-k szegmensében a konnektoros hibridek nem elsősorban a hatékonysággal kívánnak hódítani. Noha utóbbi sem elhanyagolható szempont, a modern technológia, a villanyos suhanás – ami egyelőre elég nagy kiváltságnak számít – vagy éppen az impozáns teljesítmény és a luxus az, ami leginkább vonzza a vásárlókat, a zöld rendszámmal járó könnyebbségekről nem is beszélve. A lemezek alatt található technikák komplexitásai és képességei azonban egyszerűen lenyűgözőek, amit a Volvo XC90 T8-as csúcsverziója is bizonyított.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:02

MINI Cooper Cabrio (2016) teszt - A kabriózás esszenciája

Nyomtatás

Szeretem a nyarat, még akkor is, amikor a hűvös házból kilépve úgy érzem, hogy már az ajtóban elolvadok. Persze nem mindig kellemes ez az érzés, főleg, ha már nincs olyan ruhadarab, amitől a józan ész határain belül megszabadulhatnánk. Ennél talán már csak az rosszabb, amikor az autóban szaunákat megszégyenítő hőség fogad minket. Legutóbbi tesztautómba azonban még ilyen körülmények között is szívesen ültem be, ugyanis pár pillanattal később már szabadon élvezhettem a frissítő szellő simogatását az arcomon – hadd mutassam be Önöknek a vadonatúj MINI Cooper Cabriót!

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:01

Opel Astra Sports Tourer 1.6 BiTurbo CDTi (2016) teszt - Odapakol

Nyomtatás

Az Opel Astra legújabb, 'K' generációja sokat ígért, az ötajtós verzió tesztjei alapján pedig már megállapíthattuk: sokat is nyújt. A modell legnagyobb Achilles-sarkát az átlagosnál kisebb csomagtartó adta, ezt a hiányosságot azonban az eleganciára hangolt kombi változat pótolhatja. Ráadásul a Sports Tourer a vadonatúj kétturbós 1,6-os hajtáslánccal érkezett hozzánk, kettős apropót szolgáltatva tesztünknek.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:01

Mercedes-Benz E 220d teszt (2016) - A technológia csúcsa

Nyomtatás

A legjobbat, vagy semmit”, szól a Mercedes-Benz szlogenje, ami a vadonatúj E-osztály kapcsán maximálisan értelmet nyer. A Csillagos prémiumgyártó ugyanis olyan magas kvalitásokkal felruházott autóval rukkolt elő, ami talán minden várakozást felülmúlt, márpedig egy új generációs E-osztállyal szemben, amely talán a Mercedes-Benz legfontosabb modellje és a legjobban képviseli a márka filozófiáját, igencsak magas elvárásokat támaszt a világ. Volt miből építkezni, hiszen a modellsorozat 60 éve koptatja az utakat, és az aktuális generáció konkrétan a tizedik felvonás.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:00

Subaru Levorg 1.6 GT-S teszt - Érzelem csomag Japánból

Nyomtatás

Életérzés – talán ez a legjobb kifejezés arra, milyen is egy Subarut birtokolni. A legendás Impreza modellsorozat legfrissebb generációjának kombi verziójaként aposztrofálható Levorg legalább annyira sugározza az egyediség életérzését a motorsportból átszivárgott hangulati elemekkel együtt. Boxermotor, sportos futómű és összkerékhajtás a Fiastyúk égisze alatt – teszten a Subaru Levorg 1.6 GT-S.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 08:59

Peugeot 308 GT SW 2.0 BlueHDi EAT6 teszt - Dízelként az igazi?

Nyomtatás

Hiába tagadnám, egyszer már beláttam: egy sportosnak szánt kompakt esetében sem feltétlenül szentségtörés a dízelmotor és a kombi karosszéria. A Peugeot 308 GT SW esetében pedig hatványozottan így van ez, hiszen a franciák már a benzines verzió esetében sem a dinamizmusra helyezték a legnagyobb hangsúlyt, hanem egy erős, ugyanakkor a hétköznapokban is kényelmes és praktikus autót szerettek volna faragni a sportos kompaktból – ezt pedig egy remek dízelmotor is tudja biztosítani.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 08:59

Nissan e-NV200 Evalia teszt - A néma hétlövetű

Nyomtatás

Az elektromos autózás, noha csak mértéktartóan, de stabilan egyre csak terjed – manapság igyekszenek a gyártók korrekt ajánlatokkal élni, azonban javarészt a személyautók piacán. Nem úgy a Nissan, aki meglátta a fantáziát abban, hogy valamivel nagyobb kapacitást igénylő városi fuvarozásban is volna igény ilyesfajta alternatívára. A Leaf műszaki alapjainak felhasználásával így született meg az e-NV200, amelyet a furgonos kivitel után ezúttal a hét személyre szabott verzió követi.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 08:59

Lexus IS 200t F Sport teszt - Az egyediség ereje

Nyomtatás

A jelszó: egyediség. Gondoljunk csak bele: a mai világban a csapból is az folyik, hogy legyél egyedi, éld a saját életed. Ezt pedig könnyen levetíthetjük az élet minden területére, esetünkben például az autózás világára, de azon belül is a prémium középkategóriára. Utóbbi említésére sokaknak rögtön a német prémiumtrió modelljei ugranak be, pedig van ám rajtuk kívül is választék, méghozzá nem is akármilyen – ennek pedig ékes bizonyítéka a Lexus IS, melyet turbós benzinmotorral teszteltünk.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 08:58

8. oldal / 82