Tesztek

Renault Twingo vs. Hyundai i10 vs. Suzuki Alto - belépő a paradicsomba

Nyomtatás

Az egzakt tudományok elsajátítása során megtanultuk, hogy minden ágazatnak van egy alapvetése, ha úgy tetszik egy a szerteágazó ágakat a törzsig csupaszító definíció, ami megkérdőjelezhetetlen. Egyetlen mondat, ami önmagában még semmit sem mond, de mégis hozzáértők számára tartalmazza kis világunk minden értelmét.

Hyundai i10 vs Suzuki Alto vs. Renault Twingo - Belépő a paradicsomba

Nyomtatás

Az egzakt tudományok elsajátítása során megtanultuk, hogy minden ágazatnak van egy alapvetése, ha úgy tetszik egy a szerteágazó ágakat a törzsig csupaszító definíció, ami megkérdőjelezhetetlen. Egyetlen mondat, ami önmagában még semmit sem mond, de mégis hozzáértők számára tartalmazza kis világunk minden értelmét.

Infiniti M30d vs. BMW 520d - A luxus kényszere

Nyomtatás

Első ránézésre remek dolog, ha 18 millió forint szabad felhasználására dönthetünk. Mi mégis bebizonyítjuk, hogy független autórajongóként és ismerőként (azért kis túlzással) a kénköves poklok útját kell végigjárnunk. Mindezt pedig az ellentétek összehasonlításában tesszük, ahol a nagyobb olcsóbb, a gyengébb gyorsabb, a drágább pedig gyengébb is lehet, miközben kiderül, hogy a szerelem fájdalmas. A BMW 520d és az Infiniti M30d ringbe szállnak.

Renault Laguna 2.0 dci 4Control vs. Opel Insignia 2.0 CDTi 4x4 - Én kormányzom, te hajts

Nyomtatás

Két versenyző egyazon kategóriából; két személyiség, amelyek egyéniségüknél fogva nem is lehetnének különbözőbbek. Az Opel Insignia és a Renault Laguna egymástól gyökeresen eltérő iskolát követnek, ami az egyhetes összehasonlító teszt alkalmával remekül kidomborodott. Lássuk, melyikőjük teljesített jobban a próbatétel során!

Subaru Legacy 2.5i vs Suzuki Kizashi 2.4 - Mester és tanítványa

Nyomtatás

Papíron mindketten szinte ugyanazt tudják, de egyikőjük már ötödik generációját tapossa, míg kihívója teljesen új „fiúként” csöppent a mély vízbe. A Legacy egy ízben járt már szerkesztőségünknél - akkor magányosan teljesítette tesztünket -, ezúttal viszont a piacra villámcsapásként betörő Suzuki Kizashi hívta ki. Érdekes meccs van kilátásban...

Škoda Octavia RS, Fabia RS és Superb V6 menetpróba - Három királyok

Nyomtatás

A címben szereplő három autóról akár egy egész cikksorozat is születhetett volna, hiszen mindegyik megér egy misét a maga módján. Mi azonban nem a mennyiségre, hanem a minőségre helyeztük a hangsúlyt, így egy kalap alá vettük a Škoda által jelenleg kínált három csúcsmodellt, hogy rávilágítsunk a csehek büszkeségeinek képességeire. Lássunk is neki!

Módosítás dátuma: 2013. július 16. kedd, 13:00

Opel Astra 1.6T vs. Alfa Giulietta 1.4TB - Érzelem kontra értelem

Nyomtatás

Hosszas várakozás után végre eljött az idő: egy teljes teszthétre megkaptuk az Alfa Romeo importőrétől a százéves márka nagy reménységét, a szívszorongatóan szép Giuliettát (amely talán a legszebb, pasztell fehér színben tündökölt), ráadásul nem akármilyen kivitelben. Az Opel Astrában méltó ellenfélre talált.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:11

Subaru Outback 2.0D teszt - Esszencia

Nyomtatás

Mit ér az összkerékhajtás, ha számos helyzetben nem tudjuk kihasználni előnyeit? Az örök kérdésre a Subaru már 15 éve egy huszárvágással megadta a választ. Fogták az egyébként is jól teljesítő Legacyt, néhány centiméterrel magasabbra emelték, és kész is a csomag: mehet telekre, földútra és erdőbe a tulajdonos, melegebb helyzetekben kamatoztatva járműve képességeit.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:11

Peugeot 308 CC 1.6 THP teszt - A szabadság illúziója

Nyomtatás

Ha valamire bátran kijelenthetjük, hogy hazai pálya a Peugeot számára, az nem más, mint az elérhetőbb árú kupé-kabriók kategóriája, ahol a 206 CC 2001-es úttörő piaci bevezetése óta folyamatosan jelen van a márka. Mára azonban a konkurensek is alaposan felkötötték a nadrágot és a nemrégiben második generációjába lépő Renault Mégane CC, illetve a nemrégiben felfrissült VW Eos is szorongatja a 207-es mellé a kompakt szegmensbe érkezett 308 CC-t. Megvizsgáltuk, hogy miként állja a sarat a 2009-es év újdonsága.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:10

Subaru Legacy 2.5i CVT teszt - A szomszédnak nem

Nyomtatás

Sokan mondják, hogy a Subaru a legkülöncebb autógyártó, legalábbis azon nagyszériákat produkáló cégek között, amelyek az európai piacon képviseltetik magukat. Nos, ezt nekem is alá kell írnom – legalábbis a japánok csúcsszedánjának talán legérdekesebb, nemrégiben tesztelt tagja révén erre a következtetésre jutottam.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:10

BMW 320d és Renault Laguna Coupé összehasonlító teszt - Racionális élvezet

Nyomtatás

A Renault mostanában elég sok autógyártónak bökheti a szemét. Ott van egyrészt a Ferrari, aki részben az F1-es világbajnoki cím elvesztését köszönheti a márka létezésének, de ott vannak a konkurens autógyártók is, akik a válságból piaci részesedést növelő taktikával kifelé igyekvő francia gyártó térnyerésére pikkelhetnek. Lehet, hogy a BMW-nek is van félnivalója? Megvizsgáltuk!

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:09

81. oldal / 91