2018. Január 18., Csütörtök

Frissitve:10:03:56

Tesztek

Suzuki Kizashi vs. Subaru Legacy teszt - Mester és tanítványa

Nyomtatás

Papíron mindketten szinte ugyanazt tudják, de egyikőjük már ötödik generációját tapossa, míg kihívója teljesen új „fiúként” csöppent a mély vízbe. A Legacy egy ízben járt már szerkesztőségünknél - akkor magányosan teljesítette tesztünket -, ezúttal viszont a piacra villámcsapásként betörő Suzuki Kizashi hívta ki. Érdekes meccs van kilátásban...

Módosítás dátuma: 2011. április 05. kedd, 07:42

Renault Koleos 2.0 dCi 175 teszt - Mint a hurrikán

Nyomtatás

A Renault Koleos nem számít újkeletű látványnak a hazai utakon, hiszen már évek óta közöttünk jár, ám valahogy mégis meghúzta magát a látókörünk perifériáján. Most azonban, hogy a forgalmazó egymillió forint kedvezménnyel kínálja a dél-koreai gyárból kikerülő hobbiterepjárót, érdemes rá fokozott figyelemmel tekinteni, hiszen így még kora ellenére is egészen erős ajánlatnak számít.

Módosítás dátuma: 2011. április 05. kedd, 07:41

Toyota Corolla 1.4 D-4D teszt - A-ból B-be, érzelmek nélkül

Nyomtatás

Egy Toyotáról sosem könnyű írni. A sportosabb modelleket leszámítva egyszerűen nehéz tovább ragozni a márkával kapcsolatos tapasztalatokat, miszerint tökéletes „teleport” eszközt kaparinthatunk meg személyükben; azonban vigyázat, használatuk során minden csepp emocionalitásunk kiveszhet belőlünk - főleg a néhány hónapja megújult Corolla esetében.

Módosítás dátuma: 2011. április 05. kedd, 07:41

Audi A1 1.4 TFSI teszt - Kicsi én

Nyomtatás

A mérsékelten sikeres, ám feledtébb praktikus és jövőbemutató A2 után az élménydús kisautók által megpuhított szíveket az A1-el szeretné meghódítani az Audi. A siker érdekében a németek létrehozták a világ egyik első prémium miniautóját, amely okkal hordja magán az elnevezést. De mi rejlik e mögött?

Módosítás dátuma: 2011. április 05. kedd, 07:33

Nissan Murano 2.5 dCi teszt - Business class

Nyomtatás

Bevallom, elöljáróban a Nissan Murano gázolajos változatától nem sokat vártam. Hogy miért? Semmi problémám nem volt a dízelmotor érkezésével – amelynek léte az öreg kontinensen, főleg ebben a kategóriában tényleg kötelező. De amikor megérkeztek az első hivatalos információk, melyek értelmében az általam várt 238 lovas (550 Nm), „háromezres” V6-os Infiniti-féle gázolajos egység és hétfokozatú automataváltó kombinációja helyett a Navarából örökölt 2,5-ös, 190 tagú ménessel operáló négyhengeres "munkagép" kerül a Murano motorházteteje alá a régebbi hatgangos automatával karöltve, nagyon elszontyolódtam.

Módosítás dátuma: 2011. április 05. kedd, 07:33

Ford Focus X-Road teszt - Volt egyszer egy vadnyugat

Nyomtatás

Rendhagyó anyaggal kezdjük a hetet, ugyanis olyan autót kaptunk kezeink közé a Ford Focus X-Road személyében, amely itthon gyakorlatilag soha nem volt kapható a Ford kínálatában. A lassacskán kimúló jelenlegi Focus-szériának a duplakuplungos automatával felvértezett X-Road tesztjével állítunk emléket. Igazán különc modell ez, hiszen már szériagyártásban nem készülő részegységeket, valamint az itthon nem forgalmazott karosszéria-csomagot kapott tesztünk alanya.

Módosítás dátuma: 2011. február 28. hétfő, 08:08

Opel Insignia 4x4 vs. Renault Laguna 4Control - Én kormányzom, te hajts!

Nyomtatás

Két versenyző egyazon kategóriából; két személyiség, amelyek egyéniségüknél fogva nem is lehetnének különbözőbbek. Az Opel Insignia és a Renault Laguna egymástól gyökeresen eltérő iskolát követnek, ami az egyhetes összehasonlító teszt alkalmával remekül kidomborodott. Lássuk, melyikőjük teljesített jobban a próbatétel során!

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:20

Fiat 500c 0.9 TwinAir Turbo teszt - Keserédes nosztalgia

Nyomtatás

Elindultunk, útra kéltünk. Ha nem is Rómába - mint ahogy azt a tesztautó hazánkban sokak által megmosolygott, kissé félreérthető díszítése hirdeti -, de barátnőmmel és az 500-assal pihenésképp ellátogattunk Eger városába, hiszen a hosszú újévi hajtást követően igazán ránk fért némi lazítás.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 12:20

Peugeot RCZ 1.6 THP 200 teszt - Pálforduló

Nyomtatás

Sokan már a Peugeot-t is elkönyvelték unalmas autógyártónak. A remekbeszabott 406-os Coupé után a 407-es kétajtósa elég hamar eltűnt a porondról, és a sportkompaktok világa is távol állt az inkább kényelemorientált autókat gyártó franciáktól. Azonban most félig váratlanul helyreállította a márka saját becsületén esett csorbát, és igazi finomsággal tért vissza. Megérkezett az RCZ, a francia TT.

Módosítás dátuma: 2011. április 28. csütörtök, 09:45

Škoda Superb V6, Fabia RS és Octavia RS menetpróba - Három királyok

Nyomtatás

A címben szereplő három autóról akár egy egész cikksorozat is születhetett volna, hiszen mindegyik megér egy misét a maga módján. Mi azonban nem a mennyiségre, hanem a minőségre helyeztük a hangsúlyt, így egy kalap alá vettük a Škoda által jelenleg kínált három csúcsmodellt, hogy rávilágítsunk a csehek büszkeségeinek képességeire. Lássunk is neki!

Módosítás dátuma: 2013. július 16. kedd, 13:00

Renault Grand Espace és Chevrolet Orlando teszt - Heted-Hét

Nyomtatás

Tesztalanyaink az egyterűek utóbbi években egyre csak gyarapodó, széles skáláján belül felépítésüket tekintve talán nem is lehetnének különbözőbbek egymástól, kicsit jobban elmerülve a részletekben mégis számos közös pontot találhatunk a franciák és a koreaiak portékái között; létezésüknek lényege pedig gyakorlatilag megegyezik: mindkét négykerekű hét személynek A pontból B-be történő eljuttatását képes véghezvinni – hozzáteszem, teljesen eltérő minőségben, de erről egy kicsit később.

Módosítás dátuma: 2011. július 04. hétfő, 14:26

81. oldal / 93