Tesztek

Fiat Bravo 2.0 Mjet Sport teszt - Erő ajándékba

Nyomtatás

A Fiat Bravo már négy éve jár köztünk, így a nála radikálisabban megújulni tudó konkurensek mellett kissé beleszürkül az utcaképbe, s akár még unalmassá is válhatna. Erre azonban könnyedén rácáfol tesztautónk, ami minden igényt kielégíteni képes felszereltségével és kétliteres, 165 lóerős dízelmotorral a motorházteteje alatt igyekszik a szívünkbe lopni magát. Ebben a formájában a Bravo már kissé elrugaszkodik a földtől, ám ezt könnyedén megengedheti magának, hiszen "kifutó modellről" lévén szó, tetemes árengedménnyel lehet hazavinni, ez pedig arra teszi érdemessé, hogy újra kiemelt érdeklődéssel tekintsünk rá az autópiac leginkább törtető szegmenésében.

Módosítás dátuma: 2012. november 16. péntek, 13:44

Infiniti EX30d teszt - Szeretlek is, meg nem is

Nyomtatás

A Nissan luxusmárkája az elmúlt években magas minőségű, élvezetesen vezethető modelljei mellett leginkább nagy teljesítményű benzinmotorjairól volt híres, amelyektől fogyasztásuk miatt az átlagos európai vásárlók ódzkodtak kissé – gondoljanak csak bele, a hazai bevezetéskor 320 lóerősnél gyengébb Infinitit nem lehetett vásárolni. A japánok aztán tavaly gazdaságilag nagyot durrantottak háromliteres dízelmotorjukkal, amellyel a vadonatúj M30d-ben mélyrehatóan megismerkedhettünk. Az „M” párosításával nem vett le minket lábunkról a hajtáslánc, úgyhogy kíváncsian vártuk, hogy az összkerékhajtású EX30d-ben miként teljesít.

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 17. szerda, 06:36

Ford Ka Metal 1.2 8V teszt - Metálka, a mosolygyáros

Nyomtatás

Folyamatos vigyorgás a vele együtt töltött idő alatt – ez az, amit biztosan garantál a Ford Individual programjában született, egyedi felszereltségű és külsejű miniautója, amelyet gyártója igazi prémium csöppségnek hirdet. Természetesen nincsen rózsa tövis nélkül. Kérdés, hogy az apróbb hibák be tudták-e árnyékolni boldogságfaktort?

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 17. szerda, 06:36

Hyundai ix20 1.4 CRDi teszt - Kisnagy

Nyomtatás

A beszállómodell után rögtön a Hyundai izgalmas, kis egyterűjének árlista szerinti csúcsverzióját foglalhattuk el – már ami a motorizáltságot tekinti. A kereken 700 ezer forintos különbségért ugyanúgy 1,4 literes lökettérfogatot és ugyanúgy 90 lóerőt kapunk. Hogy mi a különbség? A turbó, illetve a motor felépítési elve. De vajon ennyiért is megéri a dízel mellett dönteni az ix20-ban?

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 17. szerda, 06:35

Peugeot 508 GT vs. Citroën C5 2.2 HDI összehasonlító teszt - Francia krémes

Nyomtatás

A frissen bevezetett Citroën C5 2.2 HDI, illetve a Peugeot 508 GT tesztelése során szinte adta magát az ötlet: muszáj összehasonlítani a két francia középkategóriást, hiszen papíron annyira hasonlóak, mint két egypetéjű iker, és ki ne lenne kíváncsi arra, hogy vajon melyikük az igazi legény a gáton.

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 17. szerda, 06:33

Citroën C5 2.2 HDI vs. Peugeot 508 GT összehasonlító teszt - Francia krémes

Nyomtatás

A frissen bevezetett Citroën C5 2.2 HDI, illetve a Peugeot 508 GT tesztelése során szinte adta magát az ötlet: muszáj összehasonlítani a két francia középkategóriást, hiszen papíron annyira hasonlóak, mint két egypetéjű iker, és ki ne lenne kíváncsi arra, hogy vajon melyikük az igazi legény a gáton.

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 17. szerda, 06:35

Chevrolet Orlando 1.8 LTZ teszt - Nagyoknak és nagyoknak?

Nyomtatás

Igen, kedves Olvasó, jól emlékszik: a Chevrolet Orlandóval már két alkalommal is találkozhatott az Autó Pultot böngészve; első ízben egy csípős februári napon megrendezett menetpróba keretén belül szerzett élményeinkről számoltunk be, májusban pedig egy olyan cikket jelentettünk meg, melyben koreai-amerikai tesztalanyunknak a francia nagytestvérrel kellett megküzdenie. Most az Orlandót direkt vetélytárs nélkül vizsgáltuk, mégpedig a hozzá elérhető legkisebb - és nem utolsó sorban legkedvezőbb áron kínált - motorral. Lássuk is, hogy milyen eredménnyel végzett a remek ár/érték arányú, családbarát modellt!

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 17. szerda, 06:31

Chevrolet Aveo 1.6 Aut. teszt - Felnőtt a feladathoz

Nyomtatás

Manapság már jóformán divat kerekedett a koreai szakemberek vállveregetéséből, megjegyzem, nem alaptalanul. A korábban Daewoo néven futó gyártó a Kalos szériájával próbált maradandót alkotni a kisautók piacán, amely célt mindinkább az új Aveo megtestesülésében véljük felfedezni. Hogy pontosan miért, kiderül a tesztből.

Módosítás dátuma: 2012. január 30. hétfő, 14:59

Kia Picanto 1.0 teszt - Superman gyermekkora

Nyomtatás

Már meguntuk, és végre ők is. A tétova kutyapofából határozott, vagány arcot faragott a Kia a Picanto új generációja számára, amely immár ádázul, de azért – már csak méreteinél fogva is – ártatlanul néz a világra. De van még töltelék a baltás gyilkos játékfigura imázs mögött? Utánajártunk.

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 17. szerda, 06:32

Tesla Roadster Sport teszt - Elektrosokk

Nyomtatás

Pontosan egy hónap telt el azóta, hogy részletesen bemutattuk olvasóinknak a világ minden táján nagy érdeklődéssel övezett Tesla Roadster nyersebb „Sport” változatát, vagyis az egyetlen szériagyártású elektromos sportautót, mely bemutatása óta hihetetlenül nagy port kavart, elindítva az elektromos autózás lavináját.

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 17. szerda, 06:29

Suzuki SX4 2.0 DDIS 4x4 teszt - Jobb, mint gondolnánk

Nyomtatás

Amikor a Suzuki SX4 neve felmerül, sokan egyből legyintenek, méltatlanul lenézve a márka öregecske, ám nemrégiben egy enyhe frissítésen átesett modelljét. Kicsit több mint egy éve nekünk már volt már szerencsénk a ráncfelvarrott típushoz, most viszont újra szerkesztőségünknél landolt egy szinte ugyanolyan SX4. A különbséget gyakorlatilag csupán a hajtáslánc (bár az összkerékhajtás egyezik) és a szín jelenti.

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 17. szerda, 06:32

81. oldal / 98