Tesztek

Ford Mondeo Vignale 2.0 EcoBoost (2016) teszt - Fél lábbal a luxusautók között

Nyomtatás

Első ránézésre szinte semmi különös nincs a tesztre fogott fekete Mondeóban – na jó, az elegáns 19 colos felniszett és a gazdag krómozás azért sejteti, hogy ezúttal nem egy hagyományos változatról van szó, de alapvetően csak az első kerékjárati ívek mögött, valamint a hátsó Ford embléma alatt díszelgő Vignale feliratok teszik teljesen egyértelművé, hogy mivel is van dolgunk pontosan.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:31

BMW X5 xDrive40e (2016) teszt - Nem csak a spórolásról szól

Nyomtatás

Az autózás világában a spórolás és a hatékonyság erősen relatív kifejezések. A vételártól, a fogyasztáson át a fenntartási költségekig rengeteg szempontot vizsgálhatunk, és persze mindez kategóriánként eltérő elbírálás alá esik. Persze naivan azt gondolhatnánk, hogy 20 millión túl ez már nem lényeges kérdés, pedig attól, hogy valaki megfizeti a luxust, még nem biztos, hogy „pazarolni” is szeretne – többek között nekik született meg a BMW X5 xDrive40e.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:31

Mazda MX-5 (2016) teszt - Vigyázat, függőséget okoz!

Nyomtatás

Akár hiszik, akár nem, néha nem könnyű az autós újságírók élete: akkor is magunkra kell vetnünk az objektivitás nyomasztó palástját, amikor semmi kedvünk hozzá, amikor legszívesebben csak megnyitnánk a szívünket, és már-már „nyálas” őszinteséggel írnánk le azt, ami a lelkünkből jön. Ebben a szakmában azonban az ész az úr, és ezt bármilyen nehéz, szem előtt kell tartanunk. Nem is magyarázkodnék tovább: ismerkedjünk meg az új, immár negyedik generációs Mazda MX-5-tel.

Módosítás dátuma: 2016. október 06. csütörtök, 18:17

Fiat 500X MultiAir Turbo (2016) teszt - Stílusmester mindennapokra

Nyomtatás

Noha a retró láz iránt lankadni látszik az autógyártók kedve, azonban a Fiat töretlenül képviseli a múltidéző stílust néhány másik márka mellett. Az olaszok nagyon rágyúrtak az 500-as imázsának újjáélesztése, amiből ugyan a kezdettekkor mindössze egy modell szültetett, mára viszont már egész családot kínál a torinói gyártó – ezúttal az 500X néven kapható kisméretű crossover vendégeskedett szerkesztőségünk garázsában.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:29

Kia Sportage 1.6 GDI (2016) teszt - Semmi hűhó, csak simán jó

Nyomtatás

Eddigi karakterével a formavilág tekintetében teljes mértékben szakítva, azonos alapokon, de alapjaiban újult meg a Kia közepes méretű crossover modellje, a sikeres Sportage, amelyet épp 3 hónappal ezelőtt volt alkalmunk első ízben kipróbálni. Januárban egyenesen Spanyolországig repültünk, hogy próbára foghassuk a Sportage-t, időközben viszont már az első hazai tesztautó kipróbálásán is túl vagyunk.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:29

Renault Megane GT 4Control (2106) teszt - Ébredő erő

Nyomtatás

Rég éreztem ilyet… a radikálistól biztonságos távolságban autózom, mégis adrenalinnal dúsul a vérem, amely akár kék színben is csörgedezhetne ereimben alkalmi partneremhez idomulva. A Megane GT elkapja és megragadja a pillanatot, elcsavarja a fejet és szorosan magához öleli a szívet, engedni pedig később sem akar. Garantált a tartós románc.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:28

Fiat Dobló Panorama 1.6 MultiJet 105 (2016) teszt - Családi munkagép

Nyomtatás

Elmúltak már azok az idők, amikor az úgynevezett ’dobozos’ autók csupán munkára voltak alkalmasak. A múltban egyszerű volt a képlet: szinte minden márka fogta a maga kisautóját, félbevágta, és ráaggatott egy méretes puttonyt – éppen ezért személyszállító verziók nem is nagyon voltak elérhetők. Mostanra azonban már teljesen más a helyzet, amit a Fiat Dobló legfrissebb változatának Panorama utónevet viselő családi kivitele is jól bizonyít.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:27

Renault Talisman dCi 160 4Control teszt - A szerencse jegyében

Nyomtatás

A Renault nagy reményekkel, és egy vadonatúj modellel folytatja a küzdelmet a középkategóriában, ami az elmúlt évtizedben alaposan kinőtte magát: mivel gyakorlatilag az összes nem-prémium gyártó ’eldobta’ portfóliójából korábbi közép-felsőkategóriás modelljeit, napjaink középkategóriásainak gyakorlatilag egyszerre két feladatnak kell megfelelniük, egyrészt helyt kell állniuk a D-szegmensben, ahová eredetileg tartoztak, másrészt viszont be kell váltaniuk a zászlóshajó szerepét, kiváltva a korábbi nagyhajókat.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:27

Opel Corsa OPC Performance (2016) teszt - Törperős

Nyomtatás

Minden idegszálam megfeszül, a pulzusom az egekben. Nem tudom, meddig bírom még ezt, de a bőrbe varrott Recaro kagylóülések szorításában, a perforált sportkormányt markolva úgy érzem, már nem sokáig. Aztán zöldre vált a lámpa, és minden akaraterőmmel azon vagyok, hogy sikerüljön konszolidált módon elrajtolni – de sajnos néha elragad a hév. Ilyen, és ehhez hasonló érzések kerítettek hatalmukba az új Opel Corsa OPC-t hajtva.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:27

Renault Mégane 1.5 dCi 90 (2016) teszt - Alapos alapok

Nyomtatás

A csúcsra szerelt benzines után ezúttal ultatakarékos dízel alapmodellként érkezett szerkesztőségünkhöz az új Renault Mégane. Így nincs apelláta: hangulatos opciók és okos felszerelések helyett csak is az alaptulajdonságaival érvényesülhet a kompakt modell, egyúttal szemléltetve egy teljes kategória fejlődési ívét. Az látjuk, hogy az újdonság csinosabb, de vajon jobb autó is elődjénél?

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:27

Jeep Cherokee 2.2 MJD (2016) teszt - Western-hős Európában

Nyomtatás

A klasszikus receptet ismerjük, olasz-amerikai kooperáció, klasszikus western táj, talján cowboyok, csattanós pofonok és jó kedélyű betétek alkotnak jellegzetes egyveleget. Hasonló életérzést nyújt az immáron Fiat tulajdonú Jeep modellje is, amely mindkét nemzet sajátosságaiból tartalmaz egy csipetnyit, miközben ebben a konfigurációban kizárólag Európának készül – teszten az új 2,2 literes dízelmotorral szerelt Jeep Cherokee.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:26

9. oldal / 82