Tesztek

BMW X1 xDrive23d teszt (2010) - Minden időben

Nyomtatás

Ugye ismerik azt a jó érzést, amikor bármilyen műszaki kihívást a svájci bicskánk aktuális „részének” elővarázsolásával megoldunk? Valami ilyesmi lebeghetett a BMW mérnökeinek szeme előtt, amikor elkezdték az X1 fejlesztését: egy autó, amely minden kihívásnak megfelel, legyen szó sportos használatról, könnyed terepezésről, vagy praktikumról.

Módosítás dátuma: 2011. április 04. hétfő, 22:00

Chevrolet Cruze 2.0D LT Aut. teszt (2010) - Vajon tényleg mindent visz?

Nyomtatás

Kapva kaptunk az alkalmon, amikor érkezett a felajánlás a Chevrolet Cruze letesztelésére az importőrtől. Hogy miért? Egyrészt azért, mert eddig még nem volt lehetőségünk „krúzolni”, másrészt pedig azért, mert a viszonylag friss modell már látatlanban is egy ideális csomagot nyújt a hazai piacra nézve – kis túlzással olyan, mintha egyenesen a magyarok igényeire tervezték volna...

Módosítás dátuma: 2011. április 04. hétfő, 22:00

Citroën C5 2.0 HDi 163 vs. Honda Accord 2.2 i-DTEC 180 teszt (2010) - Ellentétek vonzásában

Nyomtatás

Bár egy kategóriában versenyeznek, egy ideális világban a két típus boldogan elélne egymás mellett. Az Accord a sportos, a C5 pedig a kényelemre vágyó vásárlók kedvence lehet. De melyik a jobb autó?

Módosítás dátuma: 2011. április 04. hétfő, 21:59

Honda Accord 2.2 i-DTEC vs Citroën C5 HDi teszt (2010) - Ellentétek vonzásában

Nyomtatás

Bár egy kategóriában versenyeznek, egy ideális világban a két típus boldogan elélne egymás mellett. Az Accord a sportos, a C5 pedig a kényelemre vágyó vásárlók kedvence lehet. De melyik a jobb autó?

Módosítás dátuma: 2011. április 04. hétfő, 21:59

Toyota Prius III Premium teszt (2010) - Profi tudatmódosító

Nyomtatás

A Toyota Priust az együtt töltött idő és sok-sok kilométer alatt még a megszokottnál is árgusabb szemekkel figyeltem. Figyeltem, mert ameddig nem tesztelhettem le, végig ott motoszkált az agyam hátsó zugában a gondolat, hogy a japánok büszkesége, a legendás „csodaautó” vajon hogy tudja – vagy egyáltalán képes-e – teljesíteni a gyár által megadott, szinte hihetetlen fogyasztási értékeket.

Módosítás dátuma: 2011. április 04. hétfő, 21:58

Citroën C4 Picasso 1.6 THP teszt (2010) - Rendes váltót kérünk bele!

Nyomtatás

A Citroën (pontosabban a PSA) megfogta Isten lábát a BMW-vel a bajorok MINI-be tervezett négyhengeres benzinmotorjainak öröklésével – gondolok itt főleg a turbós 1,6-osra.  A franciák bármelyik modelljükbe beépítik a kitűnő erőforrást (és bizony meg is teszik, hiszen szinte a teljes palettán megtaláljuk, a DS3-tól a C5-ig), abból rossz autó normális esetben már nem lehet. Még akkor sem, ha mindent elkövetnek annak érdekében, hogy rontsanak valamelyest a helyzeten.

Módosítás dátuma: 2011. április 04. hétfő, 21:57

Hyundai ix35 2.0 CRDi 4WD teszt (2010) - Eddig és ne tovább!

Nyomtatás

Nem irigylem a nagy európai és amerikai autógyártók éjszakáit. Először jöttek a japánok meglepően versenyképes autóikkal, majd pedig a válság miatt fájhatott a fejük. Most meg itt van egy koreai autómárka, aki úgy mutogat lelkesen fityiszt mindenkinek, hogy egész országok ejtik ki rosszul a nevét (igen, többek között, mi is). Legújabb terméküknek, a kis SUV kategóriában induló ix35-nek is mindene megvan papíron, ami a sikerhez kell, ehhez mérten pedig ára szenzációs. Akkor hol van itt a csalás?

Módosítás dátuma: 2011. április 04. hétfő, 21:56

Opel Meriva 1.4 Turbo teszt (2010) - Magas ugrás

Nyomtatás

Megmondom őszintén, a címben füllentettem egy hangyányit, ugyanis a többi tesztautóval ellentétben az Opel Meriva legerősebb változatát nem egy hétig, hanem mindössze egy napon keresztül nyúzhattuk, mi több, igazából nem is tesztautóként kaptuk, hanem „csak” a hivatalos hazai bemutatóval egybekötött menetpróbán vettünk részt vele.

Módosítás dátuma: 2011. április 04. hétfő, 21:55

Citroën C3 és C3 Picasso teszt (2010) - Aranyoskáim

Nyomtatás

Későn érkezni még a viszonylag hosszú fejlesztési periódussal rendelkező autóiparban is nagy erény – márpedig a Citroën nem az első volt, aki a kis egyterűek piacára betört. Ennek megfelelően a „buszosított” családbarát C3 jó lapokat húzott a pakliból, és máig kitartóan csavarja el a fejeket.

Módosítás dátuma: 2011. április 04. hétfő, 17:32

Opel Zafira 1.6 Turbo CNG teszt (2010) - Okos alternatíva (lehetne)

Nyomtatás

Néhány hete egy egészen különleges tesztautó járt az Autó Pult szerkesztőségénél. Gondolom, elsőre most kinevetnek, hogy a fehér Opel Zafirát ezzel a jelzővel merem jellemezni, ám ez esetben az érdekesség a lemezek alatt, a technikában rejlik. Na meg abban, hogy hazánkban hivatalosan nem is kapható az a modell, amit jó 600 kilométeren keresztül nyúztunk annak érdekében, hogy választ kaphassunk a következő kérdésre:

Módosítás dátuma: 2011. április 04. hétfő, 17:31

Chervolet Spark 1.2 LT teszt (2010) - A legmenőbb törp

Nyomtatás

Az eddig csak egyszerűen az egyik legolcsóbb négykerekű eszközként kínált Daewoo Matizt Chevrolet Sparkot is megragadta az új idők szele: a tervezők ugyanis figyelemfelkeltő külsőt, és ehhez illően merész belsőt faragtak hozzá. De a sikeres mini hagyományos  tulajdonságairól is igyekeztek nem megfeledkezni.

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 17. szerda, 13:31

91. oldal / 95