2018. Július 16., Hétfö

Frissitve:03:28:46

Tesztek

Nissan Juke 1.6 Turbo teszt - Időtlen idétlenség

Nyomtatás

A Nissan tervezői mindig is jól értettek a kártyák keveréséhez és ezúttal egy szokatlan, ám annál érdekesebb kombinációt ügyeskedtek ki: a Juke magas, de nem SUV, gyors, de nem sportautó, formás, de nem igazán szép, és jó felszereltsége ellenére sem igazán drága. Az ellentmondások furcsa elegyéből pedig egy igazán szerethető autó született.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 13:08

Nissan Micra (2010) 1.2 Tekna teszt - Egyet előre, kettőt hátra

Nyomtatás

A Nissan Micra az egyik kedvenc kisautóm. Már többször előfordult, hogy ismerőseim kérdéseire, melyek magját a barátnő/feleség leendő (leginkább városi) autója képezte, többször is a japánok törpéjét ajánlottam. Azért, mert a Micra nem követi a konkurencia útját. Azt az utat, amin a kisautókból egyre nagyobbak váltak, olyannyira, hogy a végén még megérjük azt is, amikor egy Volkswagen Polo nagyobb lesz az első Passat-nál.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 13:07

Mitsubishi ASX 1.8 DI-D Intense 2WD teszt - A világ végére is

Nyomtatás

A crossoverek kategóriája sokáig megosztotta a közvéleményt, hiszen a mind helyigényük, mind fogyasztásuk okán pazarlónak tűnő jövevények sokakból ellenszenvet váltottak ki. A Mitsubishitől természetesen nem tagadhatjuk el a terepjárók építése során szerzett érdemeket, de most a japánok is felismerték az új szegmens kínálta előnyöket.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 13:07

Volvo S60 2.0T Powershift teszt - Benne van az X-faktor

Nyomtatás

A „Volvózást”, mint fogalmat nagyon sokan – akár tapasztalatból, akár képzeletük szüleményeként – azzal az érzéssel azonosítják, amikor az ember egy fárasztó, dermesztően hideg téli napon munkahelyéről jól befűtött lakásába hazatér, majd leül kényelmes bőrfoteljébe a forró kandalló mellé, és kedvenc tévéműsorát nézve finom teáját kortyolgatja, miközben kedvese a hátát masszírozza.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 13:06

Saab 9-5 2.0 TID4 teszt - Nincsen rózsa tövis nélkül

Nyomtatás

Az új 9-5-ös életmentő fontosságú modellje a Saab-nak, amibe a svédek tényleg beleadtak apait-anyait, büszkén hirdetve, hogy minden idők leginnovatívabb Saab-jával van dolgunk, amely magában hordozza a cég több mint hatvanéves tapasztalatát (az 1937-ben alakult Saab első négykerekűje, a 92001 1947-ben készült el). De szüksége is van a gyártónak egy versenyképes modellre, mint egy falat kenyérre: gondoljanak csak bele, tavaly ilyenkor még csődöt jelentve a bezárás kapujában álltak.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 13:05

Hyundai i30U kombi 1.6 CRDI HP teszt - A jó tanuló újra felel

Nyomtatás

Valószínűleg nem árulok el eget rengető újdonságot azzal, hogy a Hyundai i30 az egyik legjobb ár/érték arányú kompakt modell, mi több, családi autó a piacon. Sőt, biztosan nem, ugyanis ezen információ birtokában voltak azok a vásárlók is az elmúlt években, akik a Hyundai alsó-közepese mellett döntöttek.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 13:05

Toyota Auris HSD teszt - Hibridet a fa alá!

Nyomtatás

A Priusnak lőttek. Szerettük, és kétségtelenül a pozitív változás irányába indította a világot, de hogy hazánkban ezentúl olyan népszerű lesz, mint mondjuk a baseball, az biztos. Merthogy az Auris hibrid verzióját sokkal inkább érdemes megvásárolni – és nem csak a Prius ellenében.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 13:04

Suzuki Alto 1,0 GLX AC teszt - Játékautó… őszintén

Nyomtatás

A megújult Suzuki Swift nemrég járt szerkesztőségünknél, és sajnos le kellett vonnunk a következtetést, miszerint a Swift immáron nem lesz a kispénzűek autója. Az ár megduzzadása egyrészt a jobb minőségnek tudható be, másrészt az alapfelszereltség tartalma is megnövekedett. A Suzukinál az így keletkezett űr betömését pedig a megújult Altóra bízták, mely az egyik legolcsóbb autó a magyarországi piacon. Nézzük, hogyan teljesített egy hetes tesztünk alatt!

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 13:03

Renault Clio R.S. Gordini teszt - Odafent az ég kék

Nyomtatás

A Clio a Renault legjobb modellje. E tényként kezelhető megállapítás viszont egy újabb kérdést szül: vajon a típus csúcsverziója is két vállra fekteti a sportverziókról méltán híres gyártó termékeit? Olvassanak tovább, és ígérjük, kiderül!

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 13:03

Citroën DS3 THP 150 D-Sport teszt - Ékszerdoboz, a legjobb fajtából

Nyomtatás

Így utólag visszagondolva kimondottan sajnálom, hogy a Citroën egyik legfrissebb, és mindenképpen legvonzóbb újdonsága, a prémiumra szabott DS3 nem tudott részt venni harmadikként divatautókat bemutató összevont tesztünkben, ahol a külön kategóriába tartozó, ám hasonló küldetést betöltő Alfa MiTo és Volvo C30 vette le stílusával lábukról az utca embereit.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 13:02

Suzuki Swift 1.2 GLX 3a. teszt - Potyára ász

Nyomtatás

Évekkel ezelőtt jómagam is egy háromajtós Suzuki Swiftet hajtottam, igaz, két generációval korábbi kiadásban. Amikor megtudtam, hogy én tesztelhetem a legújabb modellt, már előre sanda mosoly jelent meg a szemem sarkában. Kellemes élmények sejlettek fel előttem azokból az időkből, amikor még olyan autót vezettem, aminek ülése alig volt kényelmesebb egy konyhai széknél, aminek váltóját és kormányát szinte férfias erővel kezeltem, ami autópályatempó mellett az ajtó illesztéseinél szellőzött, és amiben minden úthibáról valamilyen nyikorgáson, vagy recsegésen keresztül értesültem.

Módosítás dátuma: 2011. április 12. kedd, 13:02

91. oldal / 100