2025-re a BMW eladásainak akár a negyedét elektromos autók biztosíthatják

Nyomtatás

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az elmúlt években sokak által megmosolygott elektromos autókban a jövőre nézve nagyobb potenciál van, mint gondolták, illetve gondoltuk: már minden komolyabb gyártó elindult az elektrifikáció irányába, és azt bár nem tudjuk, hogy hosszú távon mi lesz a végleges megoldás, de a közeljövőben minden bizonnyal az akkumulátoros elektromos hajtások jelenthetik a fő irányt.

A BMW például bejelentette, hogy várakozásai szerint a márka eladásainak akár negyedét-ötödét is tisztán elektromos típusok adhatják 2025-re, ami hihetetlen számokat jelentene – és érdemes hozzátenni, hogy a BMW a prognosztizálások során ritkán téved nagyot. Azért a gyártó illetékese, Oliver Zipse a Car and Driver magazinnak adott interjújában hozzátette, hogy ez esetben érzékeny területről van szó, amit nehéz pontosan megjósolni, így ez a szám lehet 10, de akár 40 százalék is.

Mindezek alapján nem csoda, hogy nagyon komoly elektromos offenzívával készül a jövőben a BMW (is): 2025-ig körülbelül 25 új elektromos, illetve konnektorról is tölthető, ún. plug-in hibrid autót mutatna be a gyártó a tervek szerint, amik évekre lebontva jól látszanak a kezdőképből. Azt is tudjuk, hogy a bajorok három kategóriban szeretnének ‘indulni’ (kompakt, executive és luxus), a moduláris akkukból pedig három fő egység várható: egy 60, egy 90 és egy 120 kWh kapacitású, amelyek a modellek függvényében akár kb. 450, 550, vagy 700 km-es hatótávot biztosíthatnak.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark