Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Idén a Bugatti Chiron kezdte meg a rekordgyártást a maga 42 másodperces 0-400-0 idejével, ám ezt a Koenigsegg Agera RS viszonylag gyorsan feledtette. A Chiron jövőre sebességrekorddal szeretne visszavágni, amit a svédek sem hagynának szó nélkül, ám könnyen lehet, hogy minden próbálkozás hiábavaló lesz, ugyanis a Hennessey ízelítője alapján vadonatúj modelljükkel elérhetik a közel 483 km/h-s sebességet, amivel bizony sárba tiporhatják a konkurensek próbálkozásait.

Az előző generációs Hennessey Venom egyébként 427,6 km/h-s eredményével elég sokáig volt a leggyorsabb hivatalosan is elérhető utcai autó, ugyanis a Bugatti Veyron Super Sport hiába futotta meg a 431 km/h-t, a vásárlókhoz eljutó példányok 415 km/h-nál korlátozva voltak. Mindez azonban már a múlt, ugyanis a Bugatti is 450 km/h feletti végsebességet ígér a Chironnal, és a Koenigsegg sem akar lemaradni a hírek szerint, de az új Venom mindkettőjüket megtréfálhatja.

A Hennessey bizony borsot törhet a konkurensek orra alá

A Hennessey egyébként korábban 468 km/h körüli végsebességet ígért, ám az új ízelítő alapján úgy tűnik, hogy sikerülhet még 15 km/h-val feltornázni ezt a számot, ezzel pedig látható távolságba hozni a leírva is elképesztő, 500 km/h-t. A legnagyobb gond ismét a gumikkal lehet, ugyanis egyelőre kérdéses, hogy sikerül-e olyan abroncsokat találni, amelyek elviselik ezt az elképesztő sebességet. A vadonatúj Venom egyébként immár nem hozott alapokra, hanem a Hennessey által tervezett platformra épül, és 7-literes, V8-as motorja 1420 lóerős. Kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki a nagy versenyből – ha minden igaz, a Hennessey már ma bemutathatja eredményeit.

Kommentek