5,6 millióért kapható a 3,2 literes fogyasztású Škoda Octavia

Nyomtatás

A Škoda Octavia már az Autó Pult hasábjain is bizonyította rátermettségét. Első körben a hagyományos modellek érkeztek meg, a második hullámot az RS néven futó sportmodellek lovagolták meg, míg ezúttal egy igazán alacsony fogyasztású verzió, a Greenline debütálásáról adhatunk hírt. A szupertakarékos Octavia már hazánkban is elérhető.

A fogyasztásra érzékenyek számára kiváló lehetőséget biztosít a Škoda: 3,3 literes fogyasztásával a legtakarékosabb kompaktok táborába költözhet, miközben helykínálatával a középkategóriások sarkára lép. A Greenline néven futó változat nem csupán felszereltséget, hanem külön motorvariánst is takar: a már ismert 1,6 literes TDI a megszokott 90 és 105 helyett ezúttal 110 lóerővel kecsegtet, ami mellé 250 Nm-es maximális forgatónyomaték társul.

A Greenline különlegessége, hogy míg az 1,6-os, négyhengeres turbódízelhez a VW konszern szinte mindenütt ötfoközatú manuális váltót ad, a takarékosságot előtérbe helyező, 110 lovas Octavia hatgangos szerkezetet kapott. Nyilván utóbbi is nagy szerepet játszik abban, hogy a 105 lóerős Green tec modell 3,8 literes étvágyával szemben az újdonság 3,2 literrel győzedelmeskedhessen. Ez 85 g/km kibocsátásnak felel meg. A takarékosság persze a start-stop rendszernek, valamint az alacsony gördülési ellenállású abroncsoknak is köszönhető.

Magyarországon az Octavia Greenline 6.200.050 forinttól indul, ám a többi verziónál meghirdetett, 600.000-es kedvezmény érvényesítve 5,6 millió forintért juthatunk hozzá a rekorder étvágyú családi autóhoz.

Ezért az összegért kategóriájában páratlan méretű utas- és csomagteret nyújtó modellt kapunk, klímával, elektromos ablakokkal, statikus kanyarfénnyel és menetstabilizátorral, továbbá fedélzeti számítógép, színre fújt tükrök és néhány praktikus apróság is benne foglaltatik a csomagban.
Hozzászólások  

 
#1 SuperVortep7 2014-01-21 19:52
De miért nem lehet a többi modellt is 6 gangos váltóval szerelni és energiagazdaság os abronccsal?Nem ez lenne a gyártók és a vásárlók,illetv e a Föld érdeke is?!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark