800 lóerővel és hibrid hajtáslánccal jöhet az új Alfa Romeo 8C

Nyomtatás

Az Alfa Romeo a nyár elején igazán izgalmas hírekkel lepte meg a rajongókat, hiszen bejelentették, hogy érkezik a GTV kupé, és felélesztik korábbi sportautójukat, a 8C-t is. Ezúttal utóbbival kapcsolatban került felszínre néhány információ, amelyek ugyan nem hivatalos forrásból származnak, de nagyon reméljük, hogy valósnak bizonyulnak majd – még ha elsőre egy kissé meglepőnek is hangzanak.

A legutóbbi 8C Competizione egy gyönyörű, orrmotoros sportautó volt, amit a Ferraritól érkező, 4,7 literes V8-as erőforrás hajtott, méghozzá 450 lóerővel. Az új generáció minden szempontból felülmúlhatja majd elődjét, ráadásul a legfrissebb hírek szerint előről középre helyezik majd át az erőforrást, ezzel egy kőkemény sportautót faragva az autóból. Ha mindez még nem lenne elég, a Giulia és Stelvio QV modellekből ismerős 2,9 literes V6-os turbómotort – amit 510-ről akár 600+ lóerőig is feltornázhatnak – egy elektromos rendszerrel is megtámogatnák.

A hibrid hajtáslánc összteljesítménye a pletykák szerint a 800 lóerőt is elérheti, amivel már-már szuperautós magasságokba emelkedhet majd az Alfa Romeo újdonsága – de legalábbis olyan versenytársakat, mint például a 720 lovas Ferrari 488 Pista, papíron mindenképpen maga mögé tud majd utasítani. A kérdés sokkal inkább az lehet, hogy az olaszok mennyire szeretnék kihegyezni a 8C-t: egy kőkemény, versenypályán is helytálló négykerekűt szeretnének faragni belőle, vagy sokkal inkább az utcai használatot és a komfortot tartják szem előtt – az persze nem kérdés, hogy villámgyors lesz, de azon belül sem mindegy, hogy mi az olaszok célja.

Mindenesetre a hírek szerint legfeljebb 1000 darab készül majd el az autóból, ami ennek megfelelően méregdrága lehet majd, de ne legyenek kétségeink afelől, hogy így is elég hamar elfogy majd az összes példány. Az Alfa Romeo formatervezőit ismerve pedig tűkön ülve várjuk, hogy mit hoznak ki egy középmotoros sportautóból.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark