Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az emelt hasmagasságú, terepes kiegészítőkkel ellátott, úgynevezett telekjárók kategóriája talán az egyetlen, amelyben a nagy német prémiumtrió közül több generáción keresztül egyedül az Audi vett részt. Tavaly azonban az E-osztály All-Terrain változatával a Mercedes-Benz is beszállt a szegmensbe, és úgy tűnik, hogy a csillagosoknak bejött ez az irány, ugyanis a pletykák szerint a C-osztályból is elkészülhet egy hasonló változat.

Az Audi kínálatában kétféle ilyen modellel találkozhatunk, méghozzá az A6 illetve az A4 Allroad Quattro képében. Az E-osztály All-Terrain képében természetesen előbbinek állított kihívót a Mercedes-Benz, de úgy tűnik, hogy a jövőben a kisebbik négykarikás telekjárónak is szembe kell néznie majd egy csillagos konkurenssel. Egyelőre még semmi nem hivatalos, de a hírek szerint a Mercedes a következő generációs C-osztályból már elkészítheti az emelt hasmagasságú verziót.

A képeken az E-osztály All-Terrain látható, de a recept hasonló lehet

Ez persze még arrébb van, hiszen a középkategóriás frissített verziója csak nemrég mutatkozott be, ám 2021-re megérkezik majd az utód, és 2022-re már a kombi változat telekjáró – valószínűleg All-Terrain névre keresztelt – kivitele is bemutatkozhat. Az a hír járja egyébként, hogy a Mercedes-Benz a kompakt palettája után a középkategóriás kínálatát is kibővítené, és ezen újdonságok közül lehet majd az egyik a telekjáró C-osztály. Jelenleg a négyajtós és a kombi mellett Coupé és Cabriolet kivitelben is elérhető a középkategóriás, és ezekhez csatlakozhat az All-Terrain, de azon sem lepődnénk meg, ha a CLA és a CLS közé egy harmadik négyajtós kupéval is készülnének majd a gyáriak – így pedig már hat tagot számlálna a C család. Egyelőre számunkra messzinek tűnhet mindez, de ne legyenek kétségeink, hogy a csillagosok már gőzerővel fejlesztik az újdonságokat.

Kommentek