A divat diktál – kémfotókon a Porsche Cayenne Coupé

Nyomtatás

A Porsche Cayenne kupé változatának lehetséges érkezéséről már több ízben is írtunk az Autó Pulton; az első pletykák még tavaly láttak napvilágot az autóval kapcsolatban, amiket sokan kacsának véltek, ám a végleges valóság a korai híreket igazolja, hiszen immár biztossá vált a sportautógyártó nagy SUV-modelljének kupé variánsa.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a gyáriak már gőzerővel tesztelik a lecsapott tetővonalú Cayenne-t, persze alaposan álcázva.

Az újdonság technikailag természetesen a nemrégiben bemutatott, aktuális Cayenne alapjait örökli, formavilágában pedig a Cayenne-en kívül a Panamera Sport Turismo, valamint a Macan is visszaköszön helyenként. Műszakilag nagy csodát nem kell várni, hiszen szinte minden téren a Cayenne megoldásait köszönthetjük, de a Porsche minden bizonnyal picit sportosabbra fogja hangolni az autót, elvégre némileg dinamikusabb stílust képvisel.

Az biztos, hogy összességében objektíven nézve a ‘sima’ Cayenne jobb autó lesz, hiszen kedvezőbb áron nagyobb teret kínál, ráadásul praktikusabb, ám a sportosabb forma garantáltan el fogja adni a kupé kivitelt, a siker tehát már előre borítékolható – okos lépés a Porsche részéről az újdonság, hiszen viszonylag szerény befektetett munkával rengeteg vásárlót szerezhetnek.

Noha a legfőbb konkurensek (legalábbis egyelőre) kivétel elérhetők dízelmotorral, a hírek szerint a Porsche a Cayenne kupé verziójába már nem épít gázolajos erőforrást, így kezdetben a 2,9 literes, 440 lovas V6-os benzines és a négyliteres, 550 lóerős V8-as lesz elérhető. A hibridekről egyelőre nem esett szó, de nem fogja kihagyni ezt a ziccert a Porsche, és biztosan beépíti majd a kupéba is a konnektoros egységeket – főleg az erősebbik, 680 lóerő összteljesítményú hajtásláncot lenne vétek kihagyni. A bemutató a jövő év első felére várható.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark