Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Nemrégiben frissült a Mercedes-Benz E-osztálya, aminek hozományaként az AMG verziók sem kerülték el a ráncfelvarrást és megújult külsővel és talán még nagyobb elánnal vágnak neki a kilométereknek. A gyártó videón mutatja meg az E63 AMG két énjét.

Akár könnyed utazásra, akár élménydús kilométerekre vágyunk, az E-osztály sportváltozata mindkét igényt képes maradéktalanul kielégíteni, így a célcsoport megfogalmazása is megtörténik egyben. Az 557, valamint az S-Model személyében 577 lóerős szedán és kombi természetesen nem a tiszta eleganciát keresők választása lehet, noha biztonsági és kényelmi felszereltségét tekintve a hagyományos verziók színvonalát képes hozni.

Emellé viszont olyan sportolási képességek járnak, amelyeket a hétköznapi modellek tulajdonosai sosem tapasztalnak majd meg: legyen szó egy könnyed driftről vagy pengeélen táncolva abszolvált kanyarokról, az E63 AMG és az összkerekes S-Model a gurgulázó V8 aláfestésével ördögi énünk vadabb igényeit ugyancsak kielégíti, miközben a színház előtt, öltönnyel is hamisítatlan Mercedes-Benz megjelenéssel bír és a hétvégén a gyerekek holmija ugyanúgy megtöltheti a méretes csomagteret.

A Mercedes-Benz tehát ezúttal radikálisabb utat választott, hogy megmutassa mennyivel többet ad élményben az AMG a kisebb motorral szerelt csillagosoknál, de ezúttal a lehengerlő eredmény láttán mindenképp elnézzük a konzervatívabb értékrendet képviselő márkának a kis kitérőt.

Kommentek