A MINI kitörne a béklyókból – nagyobb modellek jöhetnek

Nyomtatás

A MINI már régóta nem mini, hiszen a legkisebb, háromajtós Cooper is már messze túlnőtte a legendásan aprócska elődöket, és akkor az olyan újabb modellekről, mint a kompakt crossover méretű Countryman, még nem is beszéltünk. A növekedés azonban a gyáriak szerint egy természetes folyamat, és a márka neve nem fogja megakadályozni a tervezőket, hogy minden téren kiteljesedjenek – erről pedig maga Florian Nissl, az angolok külső dizájnért felelős vezetője beszélt.

„Visszaemlékszem, hogy 15, vagy akár 20 évvel ezelőtt vásárlóként milyen volt vezetni az akkori autókat, és nem feltétlenül szeretném újra átélni azokat az időket. Manapság ugyanazok a modellek már nagyobbak, és jóval biztonságosabbak” – mondta Nissl, rávilágítva ezzel arra, hogy az autóipari trendek nem csak a divatról, hanem a vásárlói igényekről és a biztonságról is szólnak. Jelenleg egyébként a Countryman a legnagyobb MINI a maga közel 4,3 méteres hosszával, de könnyen lehet, hogy a jövőben még nagyobb modellekkel is találkozhatunk majd a kínálatban – persze a háromajtós, klasszikus Cooper azért mindig a kínálat része marad.

„Mindemellett egyszer majd mindenkiben tudatosul, hogy a MINI egy márka, aminek nem kell feltétlenül miniautókat kínálnia, csak mert a neve ezt sugallja. Véleményem szerint nagyon is sok a lehetőség ebben a márkában, főleg dizájn szempontjából. A formák nagyon is rugalmasak, ez pedig nagyon izgalmassá teszi az egészet” – folytatta a vezető. A méretnövekedést egyébként nem csak a tervezők szabadsága, hanem az egyre népszerűbb alternatív hajtásláncok is indokolhatják majd – habár a konnektoros hibrid Countryman után az első teljesen elektromos MINI éppen a legkisebb, háromajtós verzión alapul majd.

Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy vajon mikor merészkedik majd még magasabb kategóriákba a MINI, ha egyáltalán megtörténik majd mindez. Annyi azonban biztos, hogy a kompakt méretű Clubman és Countryman már bizonyították, hogy a jól ismert, jellegzetes formák bizony nagyobb autókon is kifejezetten jól tudnak mutatni.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark