A prémiumok csak megvezetnek minket? – a Hyundai fejlesztője így látja

Nyomtatás

A Hyundai N részlegének német vezetője, a korábban a BMW M GmbH vezető mérnökeként is dolgozó Albert Biermann nemrégiben gy interjúban élesen bírálta a német prémiumokat. A szakember szerint ugyanis ezek a gyártók túl sokat foglalkoznak a technológiai újításokkal, melyek legtöbbször csupán marketingfogásként állják meg a helyüket, de a valóságban nincs igazi hasznuk.

 

Biermann szerint ez a tendencia nem jó a vásárlók számára, hiszen csupán megvezetik őket, miközben olyan extrákat kapnak, amiket valós körülmények között sosem tudnak kihasználni – sőt, legtöbbször meg sem rendelnek. Az olyan márkák, mint az Audi, a BMW vagy éppen a Mercedes-Benz a technológia megszállottjává váltak a szakember szerint.

 

„Ez mind marketing. A legtöbb ilyen technológia csak a média kedvéért létezik, hogy lázban tudják tartani a vásárlókat és meg tudják mutatni milyen magas szinten vannak. De később hány ember fogja valójában megvásárolni ezeket?” Konkrét példával is szolgált az úriember: butaságnak nevezte az olyan adaptív futóműveket, melyek kamerák alapján folyamatosan elemzik az utat és ennek megfelelően mindenre azonnal reagálnak – azt ugyan nem állította, hogy nem működnek, de azt igen, hogy ha alapból jó egy futómű, akkor ezekre semmi szükség.

Azért az önreklámozás sem maradt el, hiszen Biermann megemlítette a Hyundai luxusmárkáját, a Genesist, melynek G90-es modellje a vásárlói felméréseken néhány ponton például megelőzte a Mercedes-Benz S-osztályt, és nem sokkal maradt el a BMW-től sem. Azt is elárulta, hogy az ilyen „felesleges” technológiák helyett ők inkább a megbízhatóságra helyezik a hangsúlyt. Egyetérteni ugyan nem kell a szakemberrel, de az kétségtelen, hogy elgondolkodtatóak ezek a gondolatok, hiszen valóban sok olyan extrával találkozhatunk, melyek funkcionalitása a valóságban erősen megkérdőjelezhető, mégis igen nagy felhajtást csapnak körülötte a prémium márkák.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark