Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Kodiaq az SUV-kat manapság imádó piacon minden bizonnyal hamar a Škoda nagyágyújává válhat, azonban a cseheknél terepes vonalon sokáig egyedülálló Yeti sem tűnik el a palettáról. A gyártó már javában fejleszti a következő generációt, amely a Kodiaq kistestvéreként lép majd piacra – nyilatkozta Jozef Kaban vezető tervező.

A szakember megosztott néhány tényt a médiával a Yeti következő generációjáról: elmondása szerint a 2018-as modellévű kompakt SUV a mostanihoz hasonlóan dobozformára épül, azonban nem meglepő módon a Kodiaqon látott formai jellegzetességek rajta is megtalálhatóak lesznek.

„Nem titok, hogy nem teljesen elszigetelve fejlesztettük ki a Kodiaqot, ennek megfelelően vannak olyan elemei, részletei, amelyek más szegmesbeli modelleken is jól mutatnak. Az autó megalkotásakor azt tartottuk szem előtt, hogy a Kodiaq ajtót nyit a vonzó SUV-k világába. Épp ezért nem csoda, ha a kategóriában lévő más modellre is hatással lehet. Azt elmondhatom, hogy a következő Yeti ugyan hasonlít majd a Kodiaqra, azonban nem ugyanazt a köntöst öltjük rá kisebb méretben” – mondta Kaban a jövevénnyel kapcsolatban.

Nyilvánvalóan olyan elemek tűnnek majd fel az Yetin, mint a Kodiaq fényszórói, a jellegzetes hűtőmaszk vagy épp az autó oldalán végigfutó kontrasztvonal. A stílus mellett a műszaki alapokkal kapcsolatban is találgathatunk már: szinte bizonyos, hogy a következő generáció a VW csoport jól ismert MQB moduláris padlólemezére épül.  Ennek megfelelően a frissebb TSI és TDI motorok, valamint a duplakuplungos DSG szerkezet áll majd rendelkezésre, továbbá az összkerékhajtás sem maradhat ki a repertoárból.

Kommentek