Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Már több mint egy éve annak, hogy a Citroën úgy döntött, hogy a DS modellcsaládnak saját márkát indít. Teljesen önálló modellt azóta sem mutatott be a DS, de mostanra már minden típusa megkapta azt a frissítést, melynek köszönhetően eltűnt az összes Citroën embléma, és megjelent az új márka egyen arculata. A gyáriak nagy valószínűséggel a Párizsi Autószalonra sem hoznak nagy újdonságot, de a prémiumságot hangsúlyozva bemutatnak egy egyedi DS 5-öt, melyet egy vásárló igényei szerint alkottak meg – és persze ezzel ösztönzik az ügyfeleiket, hogy éljenek mások is ezzel a lehetőséggel.

Egyedi megjelenés - galériaA DS-nek – pontosabban a Citroënnek – nagy múltja van a személyre szabásban, hiszen a nagy elődöt, az „Istennőt” már közel 60 évvel ezelőtt is a vásárlók igényeihez igazították, ha arra volt szükség. Ezt a hagyományt követnék most a franciák, és bár technológia terén van még hova fejlődni, a luxus és a lehetőségek tekintetében már most igyekeznek a kőkemény prémiumgyártók szintjére emelni a DS-t.

Jól mutatja ezt a DS 5 Commande Spéciale, melyet egy vásárló kedvéért alkottak meg, és ha már így alakult, ezzel szeretnének mindenkit biztatni arra, hogy éljen a lehetőséggel, és használja ki a különleges személyre szabási lehetőségeket – persze nyilvánvalóan jó pénzért cserébe. Az egyedi négykerekű egyik legszembetűnőbb különlegessége a Stardust fekete névre hallgató gyöngyházfényezés, mely a képek alapján igazán látványosnak tűnik. Mindezt tovább bolondítják a króm díszítőelemek és az aranyszínnel feldobott keréktárcsák is.

Jól mutatnak a zöld betétek - galériaA Commande Spéciale persze nem csak kívül egyedi: az utastérben a legfinomabb, fekete Nappa bőrkárpitokat találjuk, melyeket sok helyen úgynevezett óraszíj mintázattal dobtak fel. Hogy ne legyen túl komor a hangulat, Amértyne zöld plüssbetéteket használtak, amik a szőnyegek mellett a tárolórekeszek belső részein tűnnek fel. A belső egyik legnagyobb dísze pedig a 3D nyomtatású titán váltógomb, amin szintén a bőrkárpitok mintázata köszön vissza.

Az autóhoz egyébként egy egyedi, marhabőrből készült táskaszett is tartozik. Arról nincs információ, hogy a DS pontosan mennyit is kér egy hasonló átalakításért, de elmondásuk szerint szinte nem ismernek lehetetlent – akár teljesen egyedi színeket és betéteket is megalkotnak az ügyfelek kedvéért.

Kommentek