Asszisztens rendszerekkel frissült a Toyota Verso

Nyomtatás

A Toyota modelljei – leszámítva persze a mindenkori sportos típusaikat – sosem a kiemelkedő izgalomról voltak híresek, ugyanakkor mindig jól teljesítettek a hétköznapokban. Az utóbbi időben azonban volt némi lemaradásuk a japánoknak a vezetéstámogató és biztonsági rendszerek terén, de nemrég sikerült ezt hatékonyan orvosolniuk – ráadásul a kis lemaradást az alacsony árral kompenzálták. A Safety Sense névre keresztelt rendszer ezúttal a Versóban mutatkozik be.

Az Aygótól kezdve a Yarison és az Aurison át egészen az Avensisig már elérhető a japánok vezetéstámogató és biztonsági rendszereket tömörítő csomagja – persze a kisebb modellek esetén kevesebb funkcióval –, jövőre pedig már a Versóba is megrendelhetjük a TSS néven rövidített megoldást. Mindezt ráadásul egy kisebb frissítéssel egybekötve kapja meg a gyáriak egyterűje.

A külcsín tekintetében csupán az új, Platinum Bronz fényezés, és a friss 16 és 17 colos keréktárcsák jelentik a megújulást, ugyanakkor az ütközésmegelőzőt, automata távolsági fényszórót és sávelhagyásra figyelmeztető jelzést tartalmazó TSS mellett a 7-colos multimédiás rendszert is a legfrissebbre cserélték.

A Touch 2 nevet viselő megoldás megkapta a Go Plus navigációs szoftvert is, mely rengeteg hasznos funkcióval könnyíti meg a célba jutást. Az új felhasználói felület már rá is fért a Versóra, hiszen eddig a gyáriak már kissé öregecske operációs rendszere már nemigen felelt meg az új autókkal szemben támasztott követelményeknek. Az új rendszerek mellé új kormány is dukál, melyről már jóval több funkciót tudunk majd irányítani.

A minőségi javulást az új, grafitszürke illetve metál betétek, és a több helyen is – így például a kormányon és a váltógombon – finomabbra cserélt bőrhuzatok szavatolják. A motorpalettán nem történt változás, így továbbra is két benzinessel (1,6 és 1,8 literes) és egy dízellel (1,6 literes) lesz elérhető a Verso.

A frissített egyterű jövő februártól lesz elérhető, így annak, aki a japánok modelljének megvásárlását tervezi, mindenképpen érdemes kivárnia ezt az időt, hiszen a többi típushoz hasonlóan valószínűleg a Verso esetében is igencsak jutányos áron kaphatjuk majd meg a hasznos rendszerekkel rendelkező TSS csomagot.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark