Az álcázás világnapja? Ezúttal az új Mercedes A-osztályt láthatjuk

Nyomtatás

A jelek szerint az autógyártók nagyon rákaptak a hivatalos, ámde álcázott képek megosztogatására. A folyamat az új BMW M5-tel kezdődött tegnap, aztán jött a Jaguar, most pedig a Mercedes-Benz folytatja a sort. Számunkra talán ez a legérdekesebb: az álcázás alatt ugyanis az A-osztály kompakt generációja található, amely alapjaiban határozza meg a kecskeméti autógyártást.

A Mercedes-Benz ugyanis a jövőben még fontosabb szerepet szán kompakt modell portfóliójának: még több modellváltozat, még praktikusabb modellek érkeznek majd az alapból elöl hajtó új platformon, melynek bevezetését az A-osztály új generációjával (W177) jövő év elején kezdi meg a márka. Ezt követően az eddig ismert modellek mellett lesz A-osztály szedán, illetve a nálunk készülő CLA sem marad ki a kínálatból.

Az ízelítő kép a gondos álcázás miatt sokat nem árul el, de még csak látnunk sem kell az újdonságot ahhoz, hogy tudjuk: nagyobb lesz a következő generáció. A szélesebb és hosszabb karosszéria, valamint a nagyobb tengelytáv jócskán megtoldja majd a belső méreteket, emellett pedig a sokoldalúbb fejlesztésnek köszönhetően kényelmesebb és dinamikusabb lesz a modell. Belül jó esély van rá, hogy felár ellenében digitális műszercsoportot kapjunk, a motortérben pedig minden eddiginél jobb formában kapnak szerepet a négyhengeres turbómotorok.

Hivatalos plusz információ nem érkezett, de jó tudni, hogy a márkavezető Dieter Zetsche kedve és ikonikus bajuszának formája töretlen, vagyis minden adott a leleplezéshez. Mi határozottan örülnénk, ha váratlant húzva még az idén ősszel esedékes Frankfurti Autószalonon láthatnánk a modellt, de lehet, hogy erre csak a márciusi genfi seregszemlén fog sor kerülni.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark