Az utolsó tesztköröket futja a frissített Porsche Macan (videó)

Nyomtatás

A Porsche 2014-ben nagyot dobott a Macan bemutatásával, hiszen a kisebbik hobbiterepesükből azóta több mint 350 ezer példány kelt el világszerte. Tulajdonképpen jelenleg a Macan az egyetlen modell a németek kínálatában, ami még csak az első generációját tapossa, és bár lassan már négy éves, egy darabig még nem is fog alapjaiban megújulni. Hamarosan azonban jön a frissítés, a bemutató előtti utolsó teszteket pedig Afrikában végezte el a Porsche, amiről egy látványos galériát és egy videót is megosztottak velünk – egyfajta ízelítőként.

A Porsche a Dél-Afrika által körülvett aprócska állam, a Lesothói Királyság területén fogta vallatóra a Macan frissített verzióját, méghozzá igencsak vad körülmények között – ahogyan az a képeken, és az alábbi videón is jól látszik. Az előszériás modellek egyelőre még álcázva voltak, de az azért így is egyértelmű, hogy a formák tekintetében csak a ráncfelvarrások esetében szokásosnak mondható, kisebb változásokra számíthatunk – persze így is frissebb hatást kelthet majd az autó. Az utastérben azonban biztosan köszönthetjük majd a gyáriak legfrissebb technológiai megoldásait.

Noha a kisfilm nagy részében azt figyelhetjük meg, ahogyan a gyáriak olyan akadályokat küzdenek le olykor 3400 méteres magasságokban a Macannal, amilyenek elé a tulajdonosok valószínűleg soha nem állítanák az autót, közben szóban többször is azt hangsúlyozzák, hogy a típus sportosság terén is a maximumot nyújtja. Természetesen minden változat erősödik majd, és ennek köszönhetően gyorsabbak is lesznek. A hírek szerint a jelenleg 252 lóerős beszálló közel 300 lóerőig erősödik, míg a 340 lóerős S 360, a 400 lóerős Turbo pedig 440 tagú ménessel gazdálkodhat majd – dízel és hibrid azonban ebből a generációból nem lesz elérhető, és előbbi valószínűleg már nem is tér vissza a kínálatba.

Mivel a Porsche a hónap végén Kínában már szeretné elérhetővé tenni a frissített Macant, így könnyen lehet, hogy még ezen a héten megejtik a gyáriak az online bemutatót, amiről természetesen mi is beszámolunk majd Önöknek. Addig is azonban érdemes végiglapozni galériánkat és megnézni az alábbi kisfilmet is.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark