Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A maihoz hasonló, a pénztárcánk szempontjából pozitív üzemanyagár-változásokkal kapcsolatos bejelentéseket mindig nagy örömmel olvassuk, majd írjuk meg Önöknek: a MOL bejelentette, hogy most szerdán, azaz Bálint-napon (vagy ha úgy tetszik, Valentin-napon – bár mi igyekszünk kerülni ezt a kissé túlfújt, manapság inkább gazdasági napnak nevezhető alkalmat) viszonylag jelentős mértékben csökkennek az üzemanyagárak.

Február 14-én a benzin literenkénti kiskereskedelmi ára 7, míg a gázolajé 6 forinttal csökken, ami az elmúlt hetek drágításai után igencsak pozitív változásnak tekinthető. Ez azt jelenti, hogy szerdától a magyarországi átlagárakat nézve 1 liter benzint bruttó 357 forint körül, 1 liter gázolajat pedig bruttó 363 forint környékén tankolhatunk. Továbbra is igaz és fontos, hogy a benzinkutak közötti nagy árszórás miatt érdemes okosan megválasztani a tankolás helyét, hiszen egy-egy teletöltött tank esetén ‘jól látható’ összeget spórolhatunk meg, vagy éppenséggel bukhatunk el.

Kommentek