Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Éppen a minap vetődött fel, hogy a Lamborghini a hamarosan érkező SUV-ja után egy négyajtós modellel is előrukkolhat – habár ez egyelőre nem hivatalos. Úgy látszik, hogy a másik olasz spotautókkal foglalkozó gyártó sem szeretne nagyon lemaradni, ugyanis megérkezett a hivatalos is bejelentés is, hogy érkezik egy emelt hasmagasságú modell a Ferrari kínálatába.

Az ügyben maga Sergio Marchionne, az FCA vezére szólalt meg egy amerikai rendezvényen: „halálosan komolyan gondoljuk. Meg kell tanulnunk, hogy miként fejleszthetjük mesteri szintre az exkluzivitást és az ilyen termékek hiányát, hogy aztán ezt egyensúlyba hozva bővíthessük a palettánkat.” A vezető azt is elárulta, hogy a cél nem egy „tömegtermék” előállítása, így a gyártást szándékosan visszafogják majd, hogy megőrizzék az újdonság exkluzivitását – habár legalább annyit biztosan eladnak majd ebből is, mint a többi nem limitált modelljükből, csupán nem szeretnék, ha túl sok lenne belőlük az utakon.

Könnyen lehet, hogy valami különlegessel rukkolnak elő

Nemrég már pletykáltak róla, hogy a Ferrari mégis beszáll a szabadidőjárművek piacára, ám ennek ellenére is meglepő volt kissé Marchionne beismerése, ugyanis korábban számtalanszor tagadták, hogy valaha elkészülhet egy emelt hasmagasságú Ferrari. Attól persze nem kell félnünk, hogy egy átlagos SUV-val rukkolnak majd elő az olaszok, ugyanis a hatalmas teljesítmény, a sportosság és a luxus mellett bizonyára formailag is egészen egyedi lesz az autó – az sem kizárt, hogy csupán három ajtóval mutatkozik majd be.

Attól tehát nem kell tartanunk, hogy például a Porsche Cayenne-t fogják megcélozni a Ferrarinál, ellenben a Lamborghini Urus már ellenfélnek tekinthető, és nem lepődnénk meg, ha hamarosan más kőkemény sportautókkal foglalkozó márka is bejelentené, hogy beszáll a szuper-SUV versenybe. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy a Ferrari újdonságára még éveket kell várnunk, és a SUV mellett egyéb új modellek is csatlakozhatnak majd a kínálathoz – a Ferrari terve az, hogy 2022-re megduplázza a bevételeit, amihez elérhetőbb árú autókra is szükségük lesz.

Kommentek