Újdonságok

Dízelerő – ízelítő az Alpina D5 S-ről

Nyomtatás

Az Alpina B5 Bi-Turbo személyében már érkezett igazán potens átdolgozás az új BMW 5-ös sorozatból, ám a buchloe-i gyártó a dízel variánssal várat magára. Nem sokáig: a D5 S hamarosan bemutatkozik, méghozzá 382 öngyulladós lóerővel a lemezek alatt.

Fával és alumíniummal szórakoztat minket a Volvo XC40

Nyomtatás

Nem volt véletlen a Volvo 40.1 és 40.2 tanulmány: hamarosan kistestvért kap az XC60. Az új Volvo XC40 a mai divatnak megfelelően crossoveres, magas kialakítással búcsúztatja a V40-et, amelyet majd az S40 visszatérése követ. A márka néhány ízelítő képpel már nagyon homályos utalásokkal igyekszik minket felkészíteni a modell premierjére.

Mérföldkő – elkészült a 300 ezredik Mercedes-Benz G-osztály

Nyomtatás

A Mercedes-Benz G-osztály a folyamatos frissítések ellenére már nem egy mai modell, hiszen a csillagosok égisze alatt 1979-ben kezdték el gyártani a Magna Steyr Grazban található üzemében. Ez azonban úgy tűnik nem hátrány, sőt: 2012 óta minden évben egyre többet adnak el az autóból, és ennek köszönhetően 38 év után elérte a 300 ezres darabszámot, amit természetesen méltó módon ünnepeltek meg a németek.

Módosítás dátuma: 2017. július 20. csütörtök, 14:46

Védjegyrajzokon bukott le a következő, középmotoros Honda S2000

Nyomtatás

A védjegy az új kémfotó, legalábbis az utóbbi évek nagy kiszivárogtatásait tekintve kétségtelen, hogy a hivatalhoz beadott formatervrajzok többet árultak el az álcázott valós modelleknél. Így van ez a Honda NSX kistestvérével, amelyet tekinthetünk az S2000 utódjának is – a középmotoros roadster azonban elődjénél magasabbra céloz.

Járt utat járatlanért - ízelítő az új Rolls-Royce Phantomról

Nyomtatás

Július végén, egészen pontosan 27-én hosszú várakozás ér véget: bemutatkozik a Rolls-Royce Phantom nyolcadik generációja, vele pedig új fejezet kezdődik a brit kékvérű márka történelmében. A hetedik iteráció ezzel 14 évnyi szereplést követően köszön le, a brit márka pedig erősen továbbfejlesztett alapokon vághat neki a jövőnek.

Sportos Insignián tért vissza az Opel palettájára a GSi jelzés

Nyomtatás

Bizonyára sokan emlékeznek még a GSi jelzésre, amelyet korábban az Opel használt sportos modelljeinek jelölésére. Azóta már az OPC lett a villámos márka legdinamikusabb modelljeinek neve, de úgy tűnik, hogy a németek nem feledkeztek meg a korábbi hangzatos betűhármasról sem, ugyanis ősszel hivatalosan is visszatér majd a palettára GSi jelzés, méghozzá az Insignián.

Módosítás dátuma: 2017. július 19. szerda, 17:13

A Mazda titkol valamit – jön a Wankel-motoros RX-9?

Nyomtatás

A Mazda jóformán egyedüli titánként vitte végig egy kis átnyúlással az elmúlt évszázadon a Wankel-motort, azonban az RX-8 nyugdíjazásával a bolygódugattyús konstrukció is kimúlt, még ha csak pár évre is. Már csak azért sem tekinthetjük teljesen halottnak a projektet, mert a japánok sem zárták le a fejlesztését, mi több, manapság olyan pletykák terjednek, melyek szerint a Tokiói Autószalonon ismét láthatunk ilyen erőforrással szerelt modellt.

Módosítás dátuma: 2017. július 19. szerda, 15:13

A jövőben összkerékhajtású, még izmosabb Hyundai i30 N jöhet

Nyomtatás

A Hyundai a múlt héten végre bemutatta első vérbeli sportkompaktját, a régóta várt i30 N-t. Azonban alighogy lerántották a leplet az újdonságról, máris a jövő került szóba egy interjún, amely az N részleg vezetőjével, Albert Biermann-nal készült – aki egyébként korábban a BMW M GmbH-t is irányította. A téma pedig az összkerékhajtás bevetése volt.

Módosítás dátuma: 2017. július 19. szerda, 14:13

11,5 millió forinttól elérhető az új Honda Civic Type R

Nyomtatás

11,5 millió forinttól, vagyis elődjénél közel 1,4 millió forinttal drágábban juthatunk hozzá az új Honda Civic Type R-hez. A drágulás várható volt, az előzetesnél nagyobb mértékű változást a sokkal jobb alapok, valamint az elődnél valamivel gyorsabb Nordschleife-köridő is indokolja - ráadásul az alapfelszereltség ezúttal is hagyományosan magas maradt.

Pickup csúcstalálkozó – a Mercedes-Benz X-osztály bemutatkozik

Nyomtatás

A Mercedes-Benz új területek felé nyit. Igaz, a haszongépjárművek eddig sem álltak távol a márkától, de az új X-osztállyal így is elsőként tör be a pickupok piacára. A csillagos platós a Nissan Navara alapjain kínál sokszínű, felfelé törekvő alternatívát.

Matt fényezés opciójával erősít a Toyota

Nyomtatás

Egyre több gyártó teszi elérhetővé kínálatában a matt fényezést – elég csak a BMW-re vagy a Peugeot-ra gondolni. Most a Toyota is beáll a sorba, és két legizgalmasabb modelljéhez (GT98 és C-HR) rögtön több érdekes felületű árnyalatot tesz elérhetővé.

1. oldal / 654