2017. Szeptember 25., Hétfö

Frissitve:12:47:25

Újdonságok

Road Rover néven jön a Land Rover új luxus modellcsaládja

Nyomtatás

A legtöbb gyártó jelenleg azon dolgozik, hogy ki tudja elégíteni a vásárlók SUV-k és crossoverek iránti csillapíthatatlan vágyát. A Land Roverről azt gondolhatnánk, hogy most jött el csak igazán az idejük, ám némi meglepetésre az angol gyártó úgy tűnik, hogy ellenkező utat járna be, mint többi prémium vetélytársa, és 2020-ra bemutatná a Road Rover névre keresztelt modellcsalád első tagját, amely már nem SUV formájában látná meg a napvilágot.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 25. hétfő, 15:03

Vízre szállt a Porsche Design szuperyachtja

Nyomtatás

Mondhatnánk, hogy az első Porsche, amelyet rögtön két V12-es hajt, de ez csak féligazság lenne. A 35 méter hosszú szuperyacht tervezésében ugyanis csak a zuffenhauseni márka formatervező részlege, vagyis a Studio F. A. Porsche közreműködött, az eredmény viszont így is lenyűgöző lett.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 23. szombat, 11:25

Október végén már érkezhet is a Lexus LS F

Nyomtatás

Minden jel arra mutat, hogy a Lexus nagyon is komolyan veszi a különösen sportos F-sorozat porfóliójának bővítését. Az RC F és a GS F után az LC és az LS is megkapja a maga sportmodelljét, sőt, utóbbi valamilyen formában az októberi Tokiói Autószalonon meg is mutatja magát.

Jövőre jöhet az Alfa Romeo Giulia kupé verziója

Nyomtatás

Az Alfa Romeo nincs könnyű helyzetben: éppen a napokban számoltunk be róla, hogy a nagyobbik szedánjuk bemutatóját egészen 2021-ig tolták el. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy addig nem is érkezik majd új modell, ugyanis a hírek szerint az olaszok a Giulia háromajtós verzióján dolgoznak, ami akár már jövőre bemutatkozhat.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 22. péntek, 12:06

Nem lesz négyhengeres M-es BMW, hacsak...

Nyomtatás

A BMW egyébként is mindig a dinamikus modelljeiről volt híres, így mondanunk sem kell, hogy az M divízió által alaposan kezelésbe vett modellváltozatok mindig a kategória legkeményebb négykerekűiként vannak jelen. Jelenleg az M2 370 lóerős soros hathengeres egysége a leggyengébb erőforrás, amit M-es BMW-ben találhatunk, és a németek megnyugtattak minket, hogy ennél nem is adják lejjebb a jövőben – és ez nem csak a teljesítményre, hanem a hengerszámra is igaz.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 21. csütörtök, 18:03

Jellegzetes egyediség – bemutatkozik a Volvo XC40

Nyomtatás

Múlt héten ugyan már kiszivárgott, de így is kíváncsian vártuk a Volvo XC40 mai bemutatóját, amiből végre minden részletre fény derült – vagy legalábbis majdnem minden részletre. A svédek kifejezetten büszkék az új modelljükre, ami nem véletlen, hiszen az autó olyanokat hozott a kompakt crossoverek szegmensébe, amelyek eddig nem voltak megszokottak.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 21. csütörtök, 13:58

Jön a Lexus LS F? – 600 lóerős lehet

Nyomtatás

A prémium márkáknál általában van egy csúcsmodell, és van a csúcsok csúcsa, amely általában valamilyen teljesen elborult típusváltozat, a szükségesnél jóval nagyobb erővel és elképesztő menetteljesítményekkel. Úgy látszik, hogy a következő körből a Lexus sem szeretne kimaradni, és az LS-t bemutatják F Sport változatban is – az újdonságról pedig már egy kép is kiszivárgott, noha könnyen lehet, hogy az nem valódi.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 21. csütörtök, 12:31

A fiatalok biztonságáért – Ford Driving Skills for Life hazánkban is

Nyomtatás

A Ford világszerte már évek óta foglalkozik a fiatal, friss jogosítvánnyal rendelkező sofőrökkel a Driving Skills for Life program keretein belül, ahol ingyenesen biztosít vezetéstechnikai tréninget a 18-24 év közötti, friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalok számára. A kiváló kezdeményezés idén végre Magyarországra is megérkezett, és szeptember 17-én és 18-án meg is volt az első négy turnus.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 21. csütörtök, 11:22

6,1 millió forinttól vihetjük haza az új Škoda Karoq-ot

Nyomtatás

A Škoda Karoq még májusban mutatkozott be a Kodiaq kistestvéreként, ám csak mostanra ért el a kereskedésekbe. A Seat Ateca ikertestvérének tekinthető, a Yetit váltó Karoq már hazánkban is rendelhető, ennek megfelelően pedig már az árakat is megismerhettük – nézzük, mennyiért kínálja magát a csehek újdonsága.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 20. szerda, 18:11

A Ford már a teljesen önvezető autók biztonságán dolgozik

Nyomtatás

A teljesen önvezető autók közeledtével újabb és újabb kérdések merülnek fel, amelyek között bizony a biztonsággal kapcsolatban is találunk jó párat. Noha az autonóm autózás egyik nagy előnyének tartják, hogy megelőzi a baleseteket, azért így sem zárhatjuk ki egy-egy balszerencsés ütközés lehetőségét. A Ford ezúttal egy érdekes ötlettel állt elő ennek megoldására, melyet le is védettek.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 20. szerda, 15:56

A prémiumok csak megvezetnek minket? – a Hyundai fejlesztője így látja

Nyomtatás

A Hyundai N részlegének német vezetője, a korábban a BMW M GmbH vezető mérnökeként is dolgozó Albert Biermann nemrégiben gy interjúban élesen bírálta a német prémiumokat. A szakember szerint ugyanis ezek a gyártók túl sokat foglalkoznak a technológiai újításokkal, melyek legtöbbször csupán marketingfogásként állják meg a helyüket, de a valóságban nincs igazi hasznuk.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 20. szerda, 15:18

1. oldal / 668