2018. Június 19., Kedd

Frissitve:03:37:41

Újdonságok

Az amerikai hadsereggel közösen fejleszt repülő taxit az Uber

Nyomtatás

Az Uber elképesztő energiákat fektet a jövőbe, és bár önvezető rendszerükkel kapcsolatban most vannak fennakadások egy sajnálatos baleset okán, ettől még nem lassítanak a vállalat. Ezúttal az amerikai hadsereggel közösen igyekeznek kifejleszteni egy olyan hajtóművet, amely az adott jármű számára függőleges felszállást és leszállást tud biztosítani, miközben minden ma létező megoldásnál jóval kulturáltabb.

Módosítás dátuma: 2018. május 10. csütörtök, 10:43

Magyar gyártmányú Audikat kaptak az úszóválogatottunk tagjai

Nyomtatás

Az Audi magyar importőre és a Magyar Úszószövetség kapcsolatának már évtizedes története van, hiszen már a 2006-os, Magyarországon rendezett úszó Európa-bajnokságon is részt vettek a négykarikás gyártó autói, akárcsak a 2010-es kontinensviadalon, és tavaly a világbajnokságon is – utóbbin egy hatalmas, 82 autóból álló flottával. Idén pedig folytatódik az együttműködés, és most először 20 válogatott úszó ülhet majd be egy évre egy vadonatúj, négyajtós Audi A3-ba.

Módosítás dátuma: 2018. május 09. szerda, 18:32

Az utolsó ízelítő – holnap érkezik a Rolls-Royce Cullinan

Nyomtatás

A Rolls-Royce holnap új időszámítást kíván nyitni a luxus SUV-k világában, ugyanis végre lerántják a leplet várva várt újdonságukról, a Cullinanről. Álcázva már rengeteg képen láthattuk az autót, és tegnap egy sejtelmesen fotón már a hátsó fényszórót is megmutatták nekünk. Ezúttal, mindössze egy nappal a nagy leleplezés előtt most az utastér egyik részletéről osztottak meg velünk egy képet az angolok.

Módosítás dátuma: 2018. május 09. szerda, 17:04

Észérvek nélkül – 36,5 milliótól lehet a miénk az új Mercedes G-osztály

Nyomtatás

A legendás Mercedes-Benz G-osztály nemrég újult meg alaposan, és azóta már a hazai piacon is rendelhetővé vált az autó. A szögletes terepjáró már jó ideje nem a racionalitásáról híres: bivalyerős motorok és kőkemény luxus jellemzi a korábban csak terepjárói képességei okán elkészülő négykerekűt. Ennek megfelelően az árcédula sem éppen visszafogott, amit immár a márka hazai oldalának konfigurátora is megerősít – és az még fel sem tünteti az egységesen 400 ezer forintos regisztrációs adót.

600 lóerős különkiadással búcsúzik az előző Aston Martin Vantage

Nyomtatás

Az Aston Martin már tavaly bemutatta a vadonatúj Vantage-t, azonban az angolok úgy gondolták, hogy az előző generáció megérdemel még egy méltó búcsúztatást. Az egyedi autók építésére létrehozott Q részleg pedig nem habozott kezelésbe venni a V12-es változatot, hogy felélesztve egy korábbi legendás típusjelet, megalkossa a V600-at.

Módosítás dátuma: 2018. május 09. szerda, 11:37

Élre tör – 625 lóerővel érkezett meg a BMW M5 Competition

Nyomtatás

A 600 lóerős BMW M5 már önmagában is lenyűgöző, de ahogyan a bajorok korábban már beígérték, most meg is érkezett a még vadabb, Competition csomagos változatos is, amely még erősebb és még gyorsabb lett. Az M5 ezzel a kúrával ráadásul – ha nem is sokkal – képes volt versenytársai fölé nőni, így most kategóriájának abszolút csúcsán helyezkedik el az autó.

Módosítás dátuma: 2018. május 09. szerda, 10:05

Vagány családoknak – Sport csomaggal bővült a Ford C-Max kínálata

Nyomtatás

A Focus alapjaira épülő C-Max bizony már nemfiatal, hiszen még 2010-ben mutatkozott be, noha 2015-ben egy alapos frissítéssel jóval modernebb lett. A vadonatúj Focus bemutatkozása után valószínűleg a kompakt egyterűvel is kezd majd valamit a Ford, de addig is az amerikaiak bemutattak egy új, vagányabb verziót a modellből, méghozzá Sport utónévvel.

Módosítás dátuma: 2018. május 08. kedd, 14:39

Hivatalos: a Nissan lassan elbúcsúzik a dízelmotoroktól

Nyomtatás

A Volkswagen korábbi dízelbotránya kétségtelenül negatív hatással volt a gázolajos erőforrások megítélésre, még ha egyelőre nem is csökkent annyira drasztikusan az öngyulladós motorok értékesítése – ezt egyébként 2018-ban várják a szakértők. Sok márka azért leszögezte, hogy a modern dízelek még mindig kiváló alternatívát jelentenek, és sokáig nem kívánják még elhagyni őket. Vannak azonban, akik úgy döntöttek, hogy ideje elbúcsúzni ezektől a szerkezetektől, és köztük van a Nissan is.

Módosítás dátuma: 2018. május 08. kedd, 13:09

Google alapokra épül a Volvo következő multimédiás rendszere

Nyomtatás

Az autózás technológiai fejlődésében hatalmas szerepet játszanak a négykerekűekben megtalálható multimédiás központi rendszerek is. Tudja ezt a Volvo is, és bár a svédek már most is az egyik legmodernebb szoftverrel rendelkeznek, a jövőben még ennél is fejlettebb megoldást építenek majd az autóikba, ami a Google-lel kötött legutóbbi megállapodásuknak köszönhető.

Módosítás dátuma: 2018. május 08. kedd, 12:20

Ízelítőn a Rolls-Royce szerdán érkező SUV-ja, a Cullinan

Nyomtatás

A Rolls-Royce két nap múlva új időszámítást kíván nyitni a luxus SUV-k világában, ugyanis május 10-én végre lerántják a leplet várva várt újdonságukról, a Cullinanről. Álcázva már rengeteg képen láthattuk az autót, ám a gyáriak most először osztottak meg velünk egy fotót a leplezetlen modellről – persze mielőtt bárki megörülne, csak a hátsó fényszórót mutatták meg sejtelmesen.

Módosítás dátuma: 2018. május 08. kedd, 10:19

Francia alapokon érkezik a következő Opel Mokka X

Nyomtatás

Az Opel Mokka X a németek crossover kínálatának legöregebb tagja, és egyben az egyetlen, ami még a márka korábbi tulajdonosa, a GM padlólemezére épül. A 2012-ben bemutatkozó, majd 2016-ban alaposan felfrissült modellnek ugyan két éve még biztosan van a palettán, de a villámosok már a jövőt tervezgetik, ami a PSA közreműködésével természetesen más lesz, mint amit korábban elterveztek a németek.

Módosítás dátuma: 2018. május 07. hétfő, 13:54

10. oldal / 725