Újdonságok

100 éves születésnapját különleges csúcsmodellel ünnepli a Bentley

Nyomtatás

Az 1919. július 10-én alapított Bentley Motors történelmének 100. évébe lépett, a brit gyártó pedig a centenárium alkalmából egy rövidke filmet mutatott be „Together we are Extraordinary: The Story of Bentley Motors” címmel, amelyben felbukkannak a luxusmárka elmúlt 100 évéhez köthető ikonikus személyek, innovációk, sikerek, autók, valamint a varázslatos kézműves gyártás. Emellett pedig egyedi modell nélkül sem maradunk.

Módosítás dátuma: 2018. július 13. péntek, 09:13

Így néz ki mozgásban a valaha készült legdögösebb Nissan GT-R

Nyomtatás

A Nissan GT-R idén ünnepli 50. születésnapját, erről pedig valami igazán különlegessel szerettek volna megemlékezni a japánok. Sikerült. Ehhez pedig talán nem is választhattak volna jobbtársat, mint a szintén most fél évszázados Italdesign stúdió, akikkel közösen egy igazán egyedi modellt alkothattak meg, természetesen a GT-R, és annak is Nismo változatának alapjain: a goodwoodi FoS-nak hála immár mozgásban is látható GT-R50, amely hamarosan 50 példányban megvásárolható lesz.

Így száguldott végig Goodwoodban a világ leggyorsabb fűnyírója (videó)

Nyomtatás

A Goodwood Festival of Speed gyepét is kiválóan karban tarthatja a Honda Mean Mower V2, amely amellett, hogy képes a pázsit rövidítésére, nem mellesleg még rettentően gyors is: szélsőséges esetben akár 240 km/h-nál gyorsabban is száguldhat. Hogy néz ki ez menet közben? Mutatjuk!

Előzetes premier: bemutatkozik az új Toyota Supra

Nyomtatás

A goodwoodi FoS versenypályája jeles vendéget üdvözölhetett: ha álcázva is, de végre tiszteletét tette végső, sorozatgyártású verziójában is az új Toyota Supra, amely 340 lóerővel és könnyű kialakítással fokozza az izgalmakat, hamarosan érkező testvérével, az új BMW Z4-gyel közösen.

Forradalmi változás? – Jövőre érkezik az új Škoda Rapid

Nyomtatás

 

Szedánként kezdte, de kompakt karosszériával folytatja. A legújabb információk szerint a Škoda Rapid új generációja kizárólag ötajtós karosszériával lesz elérhető, a köztes válságmodell státusznak hátat fordítva pedig inkább feljebb lép és az Octavia ferdehátú verziójaként lesz aposztrofálható.

Lecsengett sláger: fűbe harap a Tata Nano

Nyomtatás

Ötletnek jó volt, de az ideje leáldozott: az egykoron az indiai közlekedés megreformálójaként köszöntött Tata Nano gyártása véget ér. A félmillió forintos autó két dolgot bizonyított: hogy lehet ennyiért zárt közlekedési eszközt gyártani, és hogy ezt csak óriási kompromisszumok árán lehet megvalósítani.

Még gyorsabb lett a világ leggyorsabb fűnyírója

Nyomtatás

A Goodwood Festival of Speed gyepét is kiválóan karban tarthatja a Honda Mean Mower V2, amely amellett, hogy képes a pázsit rövidítésére, nem mellesleg még rettentően gyors is: szélsőséges esetben akár 240 km/h-nál gyorsabban is száguldhat.

Megérkezett minden idők leggyorsabb sorozatgyártású Audi R8-asa

Nyomtatás

A legpotensebb és legfókuszáltabb R8,” ahogy az Audi hívja, mindössze 44 példányban lesz elérhető, és tulajdonképpen apró teljesítményfokozó kiegészítők arzenáljával kínál rá az R8 Plus 600 lóerős képességére.

Nem akármilyen M2-vel készült a BMW Goodwoodra

Nyomtatás

A mai nappal kezdetét veszi az idei Goodwood Festival of Speed, a különleges, sportautó-orientált rendezvényből pedig a legtöbb autógyártó ki akarja hasítani a maga szeletét: számos kisebb premiert is összekapcsolnak a rendezvénnyel. Így tett a BMW is, amely az M2 M Performance Parts Concept tanulmánnyal az utólag is beszerezhető sport kiegészítőire hívja fel a figyelmet.

A BKV álma és rémálma is lehet a Mercedes új elektromos busza

Nyomtatás

A Mercedes-Benz bemutatta legújabb modelljét, a teljesen elektromos, városi közlekedésre szánt eCitaro buszt, amely a vállalat környezetbarát válasza a nagyvárosok folyamatosan növekvő mobilitási igényére – szól a sajtóanyag. A modell kétségtelenül a jövőnek szól, azonban kicsit meg is előzi az idejét.

Felfoghatatlan tempót diktál majd a Bugatti Divo

Nyomtatás

A Bugatti egy olyan hiperautón dolgozik, amely a Chiron alapjait használja, de a nevét nem örökli. A vadonatúj Divo a szuperlatívuszok szuperlatívusza lesz, amely az árát látva is egészen gyorsan nyilvánvalóvá válik.

Nettó 5 millió euró. Hazai forgalomba helyezéssel 2,1 milliárd forint. Ennyi lesz majd a legújabb Bugatti modell alapára, amely mellett az átlagos lottóötös is eltörpül. Igaz, megfelelő kezekben az évek múlásával ez is emelkedni fog, köszönhetően a Divo erősen limitált példányszámának: csupán 40 darab lát majd napvilágot belőle. A nevét egyébként Alber Divo francia autóversenyzőről kapja a típus, aki az 1920-as végén a híres Targa Florión kétszer is diadalmaskodott.

Hogy mit tud majd a Divo? A hivatalos információkra még várni kell, de addig sem kétség, hogy többet, mint a Chiron. A könnyűsúlyú felépítés (1900 kg alatti tömeg) és az agresszívebb aerodinamika fokozott kanyarodásai képességeket biztosít majd – ezúttal a végsebesség helyett a gyorsaságon lesz a hangsúly. A pletykák 2,3 másodperces 0-100-as sprintről és 385 km/h-s végsebességről szólnak, amelyet legalább 1500, de inkább 1600 lóerő idéz majd elő.

Sokat már a végső tényekre sem kell várni: a Divo világpremierje augusztus 24-én lesz.

10. oldal / 741