Újdonságok

Családi versenygép – íme, a BMW M3 CS

Nyomtatás

A BMW még áprilisban mutatta be az M4 egyik legvadabb változatát a CS képében. A kupé verzió esetében ugyan a korábbi GTS verzió még előrelépést jelenthet a CS-hez képest, azonban a négyajtós M3-asból ilyen kivitel nem készült, így a most bemutatott CS kétség kívül a leggyorsabb és legerősebb M3. A „családi” modell szinte ugyanazokat a változtatásokat kapta meg, mint a kupé testvére, így nem csalódtunk benne.

Módosítás dátuma: 2017. november 08. szerda, 11:48

Fehér, hét éves: ezeket az autókat lopják hazánkban

Nyomtatás

A tolvajok természetesen nem véletlenszerűen választják ki célpontjukat: a lehető legátlagosabb négykerekűeket igyekeznek kiszúrni maguknak, amelyekből sok van és nem feltűnő, így könnyebben eltűnhetnek vele. A tipikus ellopott autó hazánkban így fehér színű, 7 éves, Ford vagy Volkswagen márkájú és jó eséllyel céges flottához tartozik – derül ki a CIG Pannónia saját statisztikáiból.

Módosítás dátuma: 2017. november 07. kedd, 15:55

Hivatalos fotókon a vadonatúj Jeep Wrangler

Nyomtatás

A Jeep Wrangler igazi legenda a saját nemében, hiszen kiváló terepképességeivel és jellegzetes megjelenésével már évtizedek óta sokak kedvence. Az újdonság idén lép teljesen új generációba, és bár eddig is tudtuk, hogy a formatervezők meg akarták tartani az alapformákat, ezúttal már néhány hivatalos fotó is megerősít minket ebben. Ez azonban ne tévesszen meg senkit, ugyanis a Wrangler teljesen megújult, erről pedig az immár szintén hivatalos fogyasztási adatok is árulkodnak.

Módosítás dátuma: 2017. november 07. kedd, 11:49

A Clio alapjain érkezhet a Mitsubishi Space Star utódja

Nyomtatás

A Mitsubishi nemrég került sokkal közelebbi kapcsolatba a Nissan-Renault csoporttal: utóbbi konkrétan többségi részesedést vásárolt a japán márkából, így tulajdonképpen beolvasztotta a konszernbe. Ez pedig nagy valószínűséggel inkább előnyére válik majd a Mitsubishinek, hiszen önerőből az utóbbi években nem igazán tudtak maradandót alkotni. A következő generációs Space Star is nagyot nyerhet ezzel a házassággal.

Módosítás dátuma: 2017. november 06. hétfő, 17:53

Elektromotort kaphat a következő Škoda Fabia sportváltozata

Nyomtatás

A VAG, azaz ismertebb nevén a Volkswagen konszern világvezető szeretne lenni az elektromos és hibrid autók gyártásában, így 2025-re nem kevesebb mint 30 villanymotorral szerelt modellt ígérnek, melyek szinte minden kategóriát átfognak majd. A legizgalmasabbak azonban a sportos változatok lehetnek, melyek szintén profitálhatnak az elektromotorok előnyeiből. Az egyik első ilyen pedig a Škoda Fabia következő generációjának megvadított verziója lehet.

Módosítás dátuma: 2017. november 06. hétfő, 16:45

Videón a Koenigsegg Agera RS rekordja – 444,6 km/h-val száguldott

Nyomtatás

A villámgyors szuperautókat gyártó svéd Koenigsegg manufaktúra nemrég jelentette be, hogy legújabb büszkesége, az Agera RS hivatalosan is a világ leggyorsabb autója: az amerikai tesztfutam során a teljesen szériagyártású modellmajdnem elérte a 445 km/h-s sebességet, mégpedig úgy, hogy a tökéletesen sima és vízszintes aszfalton a két ellentétes irány átlagát mérték, vagyis a mérés így megfelel a Guinness’ előírásainak – ezúttal pedig már videón is megnézhetjük a rekorddöntést.

Módosítás dátuma: 2017. november 06. hétfő, 11:29

Több a sok(k)nál: 270 lóerős 1,5 literes motorral érkezhet az új Ford Focus ST

Nyomtatás

A Ford európai divíziójának háza tájáról érkező legfrissebb pletykák értelmében meglehetősen ‘bevállalós’ a gyártó, már ami a következő Focus ST sportváltozatának motorját illeti: az állítólag megbízható forrásból származó információk értelmében a következő Focus ST-ben (ami mind ferde hátú, mind pedig kombi karosszériával elérhető lesz) egy mindössze 1,5-literes turbós benzinmotor kaphat helyet, amit 270-275 lóerőre ‘húzna fel’ a gyártó.

Módosítás dátuma: 2017. november 05. vasárnap, 00:00

A világ leggyorsabb autója: 444,6 km/h-ra képes a Koenigsegg Agera RS

Nyomtatás

A villámgyors szuperautókat gyártó svéd Koenigsegg manufaktúra bejelentette, hogy legújabb büszkesége, az Agera RS hivatalosan is a világ leggyorsabb autója: abszolút friss a hír, miszerint az amerikai tesztfutam során a teljesen szériagyártású modell elérte a 445 km/h-s sebességet, mégpedig úgy, hogy a tökéletesen sima és vízszintes aszfalton a két ellentétes irány átlagát mérték, vagyis a mérés így megfelel a Guinness’ előírásainak.

Módosítás dátuma: 2017. november 06. hétfő, 11:30

Hibrid lesz a következő Volkswagen Golf GTI

Nyomtatás

Az évtized végére a Volkswagen konszernen belül is beköszönt az elektromos korszak, ám az erőteljes villanyautós felállás mellett azért a benzinmotoroktól sem feledkeznek meg a németek. Az izmosabb példányokban – mint például a Volkswagen Golf GTI – viszont elektromos segítséget is kapnak majd a négyhengeres turbómotorok.

Gyári ízelítő fotón az új belépő Aston Martin, a Vantage

Nyomtatás

A rendkívül kívánatos és különleges sportautókat gyártó brit Aston Martin alig egy hete tette közzé vadonatúj belépő modellcsaládjának első ízelítő fotóját, amin lepel alatt, hátulról csodálható meg a Vantage finom vonalvezetése és a karosszéria teljes szélességén átívelő LED-es ‘lámpacsíkja’.

Módosítás dátuma: 2017. november 03. péntek, 11:26

Repül a nehéz kő - a Nordschleifén tombol a 650 lóerős Lamborghini SUV

Nyomtatás

A hírek szerint már csak hónapok kérdése, hogy a Lamborghini leleplezze első SUV modelljét, a lenyűgöző formatervű és dinamikájú, na meg persze méregdrága Urust. A gyáriak az utolsó simításokat végzik az Uruson, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a szemfüles kémfotósok immár négy alkalommal találkoztak az autóval a Nürburgring legendás Nordschleife-i aszfaltcsíkján, ahol az olaszok gőzerővel tesztelik a modellt. A hírek szerint a Lamborghini nem készül SUV-rekorddöntésre (aztán ez majd kiderül…), de annyi bizonyos, hogy kíméletlenül hajtják az Urust a pilóták, ami az alábbi kémvideóból egyértelműen kiderül - mint ahogy az is, hogy a Lamborghini első kétturbós V8-as motorjának pokoli hangja van.

10. oldal / 686