2017. Április 26., Szerda

Frissitve:06:44:53

Újdonságok

Minden szempontból felülmúlja majd elődeit az új BMW M5

Nyomtatás

A vadonatúj 5-ös sorozatot nemrég mutatta be a BMW, és bár a teljes értékű M verzió leleplezésére még várnunk kell, az M550i xDrive képében már most gyorsabb minden eddigi elődjénél az autó – leszámítva az előző generációs M5 búcsúztatására elkészített, mindössze 200 példányban létező Competition Edition különkiadást. A vadonatúj változat azonban már a küszöbön várja a nagy belépőt, és ahogyan közeledik az időpont, úgy egyre több részletre derül fény vele kapcsolatban.

Módosítás dátuma: 2017. március 13. hétfő, 19:08

Népszerűségre törekszik - bemutatkozik az európai Jeep Compass

Nyomtatás

A Genfi Autószalonra a Jeep is nagy újdonsággal készült: bemutatta a Compass új generációját. Ennek köszönhetően Jeep kínálata az idei évtől így immár Európában is öt tagot fog számlálni.

Valódi F1-es motorral érkezik az új Mercedes-AMG hiperautó

Nyomtatás

Forma-1-ből érkező turbómotor, több mint 1000 lóerő, 11000-es fordulatszámhatár, hibrid hajtás és 900 milliós árcédula. Elképesztő adatokat tudtunk meg a Mercedes-AMG érkező hiperautójáról, a versenytechnikának viszont ára is lesz: 50 ezer kilométerenként felújítást kíván majd a hajtáslánc.

Harciasan lépett színre Genfben a vadonatúj Kia Picanto

Nyomtatás

A Kia futószalagon szállítja az újdonságokat, hiszen az elmúlt időszakban rengeteg modelljüket frissítették, vagy újították meg teljesen. Sőt, a Stinger képében egy vadonatúj, eddig ismeretlen típust is bemutattak, mely rögtön a paletta csúcsára katapultált. Genfben pedig végre élőben is megcsodálhatta a nagyközönség a kínálat másik végén elhelyezkedő Picantót is, melytől szintén sokat vártunk, és nem is okozott csalódást.

Módosítás dátuma: 2017. március 10. péntek, 16:02

3 hengerrel robbant be Genfbe a 200 lóerős Ford Fiesta ST

Nyomtatás

Amint alig két hete már beszámoltunk róla, a Genfi Autószalonon végre élőben is láthatjuk a Ford vadonatúj kisautójának sportváltozatát, a Fiesta ST-t, az élvezetes kisautót ugyanis elhozta a Ford a svájci kiállításra. Az újdonság a legtöbb tekintetben nagyjából azt hozta, amit korábban vártunk tőle, ám képes volt némi újdonsággal is szolgálni az előzetes várakozásokhoz képest.

Megkomolyodott - minden információ a frissített Renault Captur-ről

Nyomtatás

A Renault, ahogyan ezt beígérte, elhozta Genfbe a Captur frissített verzióját. A svájci seregszemlén a franciák megmutatták nekünk a ráncfelvarrott Capturt, amiről immár egy teljes galéria, és minden információ rendelkezésre áll. A négykerekű egyébként a Clio korábbi frissítésének mintájára újult meg, így túl nagy újdonságokat nem hozott, de minden tekintetben fejlődött.

Módosítás dátuma: 2017. március 10. péntek, 15:22

A legdögösebb puttonyos? - a Porsche elhozta Genfbe a Panamera Sport Turismót

Nyomtatás

Számítottunk rá, hiszen nemrégiben már a tanulmányautót is láthattunk, de a Porsche immár hivatalosan is bejelentette, hogy a Panamera modellcsaládot egy új karosszériaváltozattal egészíti ki: a Panamera Sport Turismo a Genfi Autószalonon ünnepelte világpremierjét.

Minden titkát felfedte Svájcban az új Opel Insignia

Nyomtatás

A vadonatúj Opel Insigniát a Genfi Autószalonon láthatta először a közönség, ahol a az ötajtós Grand Sport mellett a kombi Sports Tuorer is felsorakozott. Mindeközben az is kiderült, hogy az Opel a PSA csoport égisze alatt folytatja pályafutását, így az új középkategóriás lehet az utolsó modellje a németeknek, amely a GM-éra alatt született meg - hiszen a nemrég bemutatkozott Crossland X már a PSA platformjára épül. Ez azonban semmit nem jelent, hiszen az Insignia a legmodernebb technológiákkal felvértezve mutatkozott be, és a hírek szerint hamarosan jön a Country Tourer változat is.

Módosítás dátuma: 2017. március 10. péntek, 14:45

400 lóerő; maradhat? Genfben debütált az Audi RS3 Sportback

Nyomtatás

Az Audi nemrégiben megújította kompakt modellcsaládját, amely tekintetben mindeddig nem volt teljes a folyamat, ám immáron a friss sportverziót, az új ötajtós RS3-at is magunk között köszönthetjük. Az új modell a szedánhoz hasonló előrelépéssel halad tovább, természetesen az előddel összehasonlítva még több lóerővel a motorházteteje alatt. Az ígéreteknek megfelelően a Genfi Autószalonon debütált a szélvészgyors ötajtós ferdehátú, aminek magyarországi vonatkozása is van, hiszen bivalyerős motorja az Audi győri gyárában készül. Következzenek hát a részletek!

Levetkőzött Genfben a Pagani Huayra - íme, a gyönyörű Roadster

Nyomtatás

Huayra, vagyis a szelek Istene. Mi mással teljesedhet ki egy ilyen névre hallgató autó kínálata, mint egy igazán szeles változattal? A Roadster a Genfi Autószalonon végre élőben is bemutatkozott, közel hét évnyi fejlesztést váltva valóra a Pagani számára.

Drágulnak a gumiabroncsok az emelkedő nyersanyagárak miatt

Nyomtatás

Jelentősen növekszik a gumiabroncsok ára a következő hetekben. Iparági információk szerint a gyártáshoz szükséges nyersanyagok áremelkedése miatt a gyártók átlagosan 4-9 százalékkal drágábban adják majd termékeiket. A gumiabroncs nagykereskedelem piacvezető vállalata, az Abroncs Kereskedőház szerint a készletek kimerülésével a többletköltség 4-6 héten belül a fogyasztói árakban is megjelenik.

10. oldal / 634